Dé opleidingensite voor hbo en hoger

Leiderschap in een Politiek-Bestuurlijke Omgeving

Bestuursacademie Nederland

  • Beschrijving
  • Overzicht

Samenvatting

U bent topfunctionaris en op strategisch/tactisch niveau werkzaam in de publieke sector. U heeft minimaal 3 jaar ervaring in uw functie. U beschikt over reflectief vermogen, een open leerhouding en academisch werk- en denkniveau. Daarnaast kunt u verwoorden wat uw ervaringen in en naast het openbaar bestuur zijn en wat uw ambities en leerdoelen zijn.

Omschrijving
Werkt u als professional in een politiek-bestuurlijke omgeving en bent u toe aan een nieuwe stap in uw persoonlijke ontwikkeling? Dan maakt u met deze training een uitstekende keuze. Met deze training biedt Bestuursacademie Nederland een boeiend, aantrekkelijk en gevarieerd programma, waarin u kunt werken aan uw capaciteiten op het gebied van leiderschap. U verdiept zich in verschillende relevante onderwerpen. Wat u leert, kunt u direct concreet in uw werkomgeving toepassen.

Enrollment
Inschrijven kan via www.bestuursacademie.nl/inschrijven.html?id=62107.

Graduation

Na afloop van de training ontvangt u het certificaat van deelname ‘Leiderschap in een Politiek-Bestuurlijke Omgeving’ van Bestuursacademie Nederland.

Objectives

Na aanmelding vragen wij u een intakeformulier in te vullen. Naar aanleiding van uw intake worden uw persoonlijke leerdoelen bepaald. In deze training gaan we aan het werk met uw eigen leiderschap: wat kenmerkt uw leiderschap en hoe is dat zichtbaar? De training sluit aan bij actuele vraagstukken en onderzoeken. Het opereren in een politiek-bestuurlijke omgeving staat hierbij centraal. Het programma richt zich op het versterken van uw functioneren, zowel in persoonlijke als in professionele zin.

Voor griffiers is het goed te weten dat de Leiderschap in een Politiek-Bestuurlijke Omgeving door het International Institute of Municipal Clerks (IIMC) erkend is. Deze opleiding levert griffiers 60 Advanced Education-punten op en stelt hen in staat de internationaal erkende titel MMC (Master Municipal Clerk) te behalen.

Program guide

Tijdens deze training komen de volgende onderwerpen aan de orde:

  • Leiderschap en de betekenis hiervan binnen een politiek-bestuurlijke ­omgeving
  • Persoonlijk leiderschap en regisseren van processen
  • De voor- en nadelen van het toepassen van procesmanagement
  • Faciliteren van groepsprocessen en omgaan met weerstand
  • Actuele ontwikkelingen op het gebied van leiderschap
  • Situationeel leidinggeven

Niveau N.V.T.
Vorm Part-time
Incompany Nee
Open inschrijving Nee
Doorlooptijd 1 maand
Kosten €1229
Titulatuur Geen titel
Website www.bestuursacademie.nl/opleidingen/detail/Leiderschap-in-een-Politiek-Bestuurlijke-Omgeving.html
Benodigde taalkennis Nederlands
Maximaal aantal deelnemers 20
Afronding Certificaat