Dé opleidingensite voor hbo en hoger

Kwijtschelding

Bestuursacademie Nederland

  • Beschrijving
  • Overzicht

Samenvatting

U zoekt een opleiding op hoger niveau die, naast een solide basiskennis, ook specialistische kennis en praktische toepassing biedt op het gebied van kwijtschelding.

Omschrijving
Kwijtschelding maakt een wezenlijk onderdeel uit van elke overheidsorganisatie. Belangrijk dus, dat u de meest actuele en essentiële kennis in huis heeft, maar vooral ook weet hoe u deze kunt toepassen. Wanneer heeft iemand recht op kwijtschelding en wanneer is die gedeeltelijk of geheel? Onder begeleiding van professionals uit de praktijk krijgt u inzicht in alle aspecten van kwijtschelding. Vervolgens gaat u hiermee direct aan de slag in uw eigen werkomgeving. Aan het einde van de opleiding heeft u inzicht in kwijtschelding en kunt u deze kennis professioneel inzetten.

Admission

U heeft minimaal 2 jaar ervaring binnen een afdeling Inning en Invordering of u bent in het bezit van het diploma Belastingmedewerker Lokale Overheid (BMLO). De opleiding wordt verzorgd op HBO-niveau.

Characteristics
HBO-deelprogramma

Course schedule

Deze opleiding duurt 2 maanden. U heeft 6 lesdagen van 09.30 uur tot 16.30 uur.

Enrollment
Inschrijven kan via www.bestuursacademie.nl/inschrijven.html?id=63132.

Graduation

De opleiding rondt u af met een praktijkgerichte opdracht. Wanneer u hiervoor een voldoende resultaat heeft behaald, ontvangt u het diploma ‘Kwijtschelding’ van Bestuursacademie Nederland.

Objectives

Tijdens de opleiding werkt u aan een praktijkgerichte opdracht die u in uw eigen werkomgeving gaat uitvoeren. Hierdoor kunt u het geleerde meteen toepassen in de praktijk onder begeleiding van uw ervaren docent. Na het afronden van deze opleiding bent u volledig op de hoogte van alle aspecten die te maken hebben met kwijtschelding voor particulieren of voor ondernemingen en weet u welke regelingen er getroffen moeten worden.Deze opleiding is onderdeel van de opleiding Invorderingsambtenaar (IVA) van Bestuursacademie Nederland. Die opleiding heeft het predicaat Registeropleiding SPMBO/FOLO.

Program guide

In dit programma komen de volgende onderwerpen aan bod:

Kwijtschelding

(12 bijeenkomsten)

  • Kwijtschelding particulieren
  • Kwijtschelding ondernemingen
  • Kostendelersnorm
  • Kwijtschelding studenten Leidraad Invordering
  • Blijverslening
  • Geautomatiseerde kwijtschelding 2.0

Niveau N.V.T.
Vorm Part-time
Incompany Nee
Open inschrijving Nee
Doorlooptijd 2 maanden
Kosten €1429
Titulatuur Geen titel
Website www.bestuursacademie.nl/opleidingen/detail/Kwijtschelding.html
Benodigde taalkennis Nederlands
Maximaal aantal deelnemers 20
Afronding Diploma