Dé opleidingensite voor hbo en hoger

Inning en Invordering Verdieping

Bestuursacademie Nederland

  • Beschrijving
  • Overzicht

Samenvatting

U zoekt een opleiding op hoger niveau die specialistische kennis en praktische toepassing biedt op het gebied van inning en invordering.

Omschrijving
Lokale belastingheffing en de daarmee samenhangende inning en invordering is een vak apart. Als u hier actuele en relevante kennis over wilt hebben en wilt weten hoe u dit het beste kunt toepassen, dan maakt u met deze opleiding de juiste keuze. In de bijeenkomsten komen alle aspecten met betrekking tot inning en invordering aan bod. U gaat hiermee op praktische wijze aan de slag door uw kennis meteen toe te passen in uw eigen werkomgeving. Na het volgen van de opleiding heeft u hierdoor volledige en brede kennis, die u als invorderingsambtenaar direct kunt gebruiken.

Admission

U heeft minimaal 2 jaar ervaring binnen een afdeling Inning en Invordering, of u bent in het bezit van het diploma Belastingmedewerker Lokale Overheid (BMLO). De opleiding wordt op HBO-niveau verzorgd.

Characteristics
HBO-deelprogramma

Course schedule

Deze opleiding duurt 2 maanden. U heeft 6 lesdagen van 09.30 uur tot 16.30 uur.

Enrollment
Inschrijven kan via www.bestuursacademie.nl/inschrijven.html?id=63143.

Graduation

De opleiding rondt u af met een praktijkgerichte opdracht. Wanneer u hiervoor een voldoende resultaat heeft behaald, ontvangt u het diploma ‘Inning en Invordering Verdieping’ van Bestuursacademie Nederland.

Objectives

Tijdens de opleiding werkt u aan een praktijkgerichte opdracht die u in uw eigen werkomgeving gaat uitvoeren. Hierdoor kunt u het geleerde meteen toepassen in de praktijk onder begeleiding van uw ervaren docent. U gaat niet alleen aan de slag met wetstoepassingen, maar ook met onderwerpen als aansprakelijkheid, faillissement en schuldsanering. Na het afronden van deze opleiding bent u volledig op de hoogte van alle aspecten die te maken hebben met inning en invordering. Daarnaast kunt u deze kennis toepassen in uw dagelijkse praktijk. Deze opleiding is onderdeel van de opleiding Invorderingsambtenaar (IVA) van Bestuursacademie Nederland. Die opleiding heeft het predicaat Registeropleiding SPMBO/FOLO.

Program guide

In dit programma komen de volgende onderwerpen aan bod:

Inning en invordering verdieping

(12 bijeenkomsten)

  • Wetstoepassing
  • Taken en bevoegdheden ontvanger en belastingdeurwaarder
  • Aansprakelijkheid
  • Informatieverplichting
  • Automatisering en incasso
  • Faillissement en schuldsanering
  • Invorderingsrente
  • Vervaardigen van formulieren

Niveau N.V.T.
Vorm Part-time
Incompany Nee
Open inschrijving Nee
Doorlooptijd 2 maanden
Kosten €1429
Titulatuur Geen titel
Website www.bestuursacademie.nl/opleidingen/detail/Inning-en-Invordering-Verdieping.html
Benodigde taalkennis Nederlands
Maximaal aantal deelnemers 20
Afronding Diploma