Dé opleidingensite voor hbo en hoger

De Publieke sector als Netwerkorganisatie

Bestuursacademie Nederland

  • Beschrijving
  • Overzicht

Samenvatting

U bent topfunctionaris en op strategisch/tactisch niveau werkzaam in de publieke sector. Bovendien heeft u minimaal 3 jaar ervaring in uw functie. Daarnaast beschikt u over reflectief vermogen, een open leerhouding en academisch werk- en denkniveau.

Omschrijving
Er heerst onbehagen onder burgers en er is onzekerheid bij bestuurders. Het lijkt aan perspectief te ontbreken. Maar misschien zien we wel iets over het hoofd? De improvisatiemaatschappij gaat over identiteit en woede, waarden en normen, participatie en integratie en over recht en veiligheid. Het biedt een brede, onderbouwde en constructieve visie op de hedendaagse samenleving. In hoeverre kunnen netwerken een oplossing bieden voor de toenemende complexiteit? Op dit soort vragen biedt deze interessante opleiding een antwoord. Bent u werkzaam in een politiek-bestuurlijke omgeving en wilt u een nieuwe stap in uw persoonlijke ontwikkeling zetten? Dan is deze training zeer geschikt voor u. Centraal daarin staan de thema’s samenwerking, interventies en sturing. Deze training zal u inspireren uw functie nog professioneler in te vullen.

Enrollment
Inschrijven kan via www.bestuursacademie.nl/inschrijven.html?id=62082.

Graduation

Na afloop van de training ontvangt u het certificaat van deelname ‘De Publieke Sector als Netwerkorganisatie’ van Bestuursacademie Nederland.

Objectives

Na aanmelding vragen wij u een intakeformulier in te vullen. Naar aanleiding van uw intake worden uw persoonlijke leerdoelen bepaald. De training sluit aan bij actuele vraagstukken en onderzoeken over de publieke sector als netwerkorganisatie. Het opereren in een politiek-bestuurlijke omgeving staat hierbij centraal. Het programma richt zich bovendien op het versterken van uw functioneren, zowel in persoonlijke als in professionele zin.

Deze training vormt een onderdeel van de Leergang Leiderschap in de Publieke Sector.

Program guide

Tijdens deze training komen de volgende onderwerpen aan de orde:

  • Theorie rondom netwerken
  • Kenmerken van succesvolle netwerksamenwerkingen
  • Het ontstaan van verhoudingen en sturingsmechanismen binnen netwerken
  • Improvisatiemaatschappij
  • Verschillende netwerken waarmee gemeentelijke organisaties te maken hebben
  • Inzicht in uw eigen netwerk
  • Zelf netwerken
  • Rol van social media

Niveau N.V.T.
Vorm Part-time
Incompany Nee
Open inschrijving Nee
Doorlooptijd 1 maand
Kosten €1229
Titulatuur Geen titel
Website www.bestuursacademie.nl/opleidingen/detail/De-Publieke-Sector-als-Netwerkorganisatie.html
Benodigde taalkennis Nederlands
Maximaal aantal deelnemers 20
Afronding Certificaat