Dé opleidingensite voor hbo en hoger

Het Krachtenveld in een Politiek-Bestuurlijke Omgeving

Bestuursacademie Nederland

  • Beschrijving
  • Overzicht

Samenvatting

U bent op strategisch niveau werkzaam in de publieke sector. U heeft minimaal 3 jaar ervaring in uw functie. U beschikt over reflectief vermogen, een open leerhouding en academisch werk- en denkniveau.

Omschrijving
In het openbaar bestuur opereert u soms in complexe krachtenvelden. Het analyseren van het dynamische krachtenveld en het inschatten van de interactie met bestuur en politiek zijn essentiële vaardigheden. Wilt u meer weten over macht en invloed in het lokaal bestuur? Over de rol van de volksvertegenwoordiging en de griffier/secretaris? En wilt u zich binnen uw werkomgeving persoonlijk ontwikkelen? Dan is de training Het Krachtenveld in een Politiek-Bestuurlijke Omgeving zeer geschikt voor u. Bestuursacademie Nederland heeft deze training speciaal opgezet voor ervaren en ambitieuze topfunctionarissen die een nieuwe stap in hun carrière willen maken. U krijgt een programma aangeboden dat u als heel inspirerend zult ervaren. Bovendien kunt u datgene wat u leert direct in uw eigen werksituatie toepassen.

Enrollment
Inschrijven kan via www.bestuursacademie.nl/inschrijven.html?id=62081.

Graduation

Na afloop van de training ontvangt u het certificaat van deelname ‘Het Krachtenveld in een Politiek-Bestuurlijke Omgeving’ van Bestuursacademie Nederland.

Objectives

Na aanmelding vragen wij u een intakeformulier in te vullen. Naar aanleiding van uw intake worden uw persoonlijke leerdoelen bepaald. Tevens wordt een Profile Dynamics/Function Dynamics test afgenomen. Hiermee worden uw drijfveren in kaart gebracht. Tijdens de training wordt de uitkomst uitgebreid toegelicht. De training sluit aan bij actuele vraagstukken en onderzoeken over het openbaar bestuur. Het opereren in een politiek-bestuurlijke omgeving staat hierbij centraal: met aandacht voor dilemma’s en spanningsvelden. Het programma richt zich op het versterken van uw functioneren, zowel in persoonlijke als in professionele zin.

Voor griffiers is het goed te weten dat de Leergang Leiderschap in de Publieke Sector door het International Institute of Municipal Clerks (IIMC) erkend is. Deze opleiding levert griffiers 60 Advanced Education-punten op en stelt hen in staat de internationaal erkende titel MMC (Master Municipal Clerk) te behalen.

Program guide

Tijdens deze training komen de volgende onderwerpen aan de orde:

  • Invloedstijlen
  • Profile Dynamics® (maakt drijfveren van mensen, teams en organisaties inzichtelijk)
  • Toepassen krachtenveld-, actoren- en contextanalyse
  • Principes en tactieken van ­beïnvloeding
  • Macht en invloed in het openbaar bestuur
  • Omgaan met belangentegenstellingen
  • Beïnvloeden van paradigma’s

Niveau N.V.T.
Vorm Part-time
Incompany Nee
Open inschrijving Nee
Doorlooptijd 1 maand
Kosten €1499
Titulatuur Geen titel
Website www.bestuursacademie.nl/opleidingen/detail/Het-Krachtenveld-in-een-Politiek-Bestuurlijke-Omgeving.html
Benodigde taalkennis Nederlands
Maximaal aantal deelnemers 12
Afronding Certificaat