Dé opleidingensite voor hbo en hoger

Het Coachen van Stakeholders in de Publieke Sector

Bestuursacademie Nederland

  • Beschrijving
  • Overzicht

Samenvatting

U bent topfunctionaris en op strategisch/tactisch niveau werkzaam in de publieke sector. U heeft minimaal 3 jaar ervaring in uw functie. U beschikt over reflectief vermogen, een open leerhouding en academisch werk- en denkniveau. Daarnaast kunt u verwoorden wat uw ervaringen in en naast het openbaar bestuur zijn en wat uw ambities en leerdoelen zijn.

Omschrijving
Het opereren in een politiek-bestuurlijk krachtenveld betekent ook het coachen van stakeholders. Wilt u weten hoe u dit het beste kunt doen? In deze training ontdekt u wat uw eigen talenten als coach zijn en hoe u coaching als instrument inzet. Centraal staan het nut en de mogelijkheden van het coachen van politici en bestuurders. Wilt u zich ontwikkelen op het gebied van het coachen en begeleiden van stakeholders? Dan is deze training zeer interessant voor u. De training is speciaal ontwikkeld voor ervaren en ambitieuze topfunctionarissen die werkzaam zijn in een politiek-bestuurlijke omgeving.

Enrollment
Inschrijven kan via www.bestuursacademie.nl/inschrijven.html?id=62080.

Graduation

Na afloop van de training ontvangt u het certificaat van deelname ‘Het Coachen van Stakeholders in de Publieke Sector’ van Bestuursacademie Nederland.

Objectives

Na aanmelding vragen wij u een intakeformulier in te vullen. Naar aanleiding van uw intake worden uw persoonlijke leerdoelen bepaald. Het opereren in een krachtenveld betekent ook klankborden en coachen van stakeholders. In deze training ontdekt u wat een coachende grondhouding is en zet u de eerste stappen om deze te ontwikkelen. U leert wat uw eigen talenten als coach zijn en hoe u zelf coaching als instrument kunt inzetten.

De training sluit aan bij actuele vraagstukken over en onderzoeken naar het openbaar bestuur. Het opereren in een politiek-bestuurlijke omgeving staat hierbij centraal: met aandacht voor dilemma’s en spanningsvelden. Het programma richt zich op het versterken van uw functioneren, zowel in persoonlijke als in professionele zin. Deze training vormt een onderdeel van de Leergang Leiderschap in de Publieke Sector.

Voor griffiers is het goed te weten dat de Leergang Leiderschap in de Publieke Sector door het International Institute of Municipal Clerks (IIMC) erkend is. Deze leergang levert griffiers 60 Advanced Education-punten op en stelt hen in staat de internationaal erkende titel MMC (Master Municipal Clerk) te behalen.

Program guide

Tijdens deze training komen de volgende onderwerpen aan de orde:

  • Visie op coaching
  • Coachingsvaardigheden ontwikkelen (effectief en ontwikkelingsgericht vragen stellen, luisteren op ­verschillende niveaus, feedback geven)
  • Kennis van de opbouw van een ­coachingsgesprek
  • Handvatten om het zelfsturend, ­zelf­lerend en zelfoplossend vermogen van de gecoachte te vergroten
  • Handvatten om het commitment van de gecoachte op resultaatgerichte actieplannen te kunnen versterken, zodat deze zelf in beweging komt en effectiever gedrag vertoont

Niveau N.V.T.
Vorm Part-time
Incompany Nee
Open inschrijving Nee
Doorlooptijd 1 maand
Kosten €1229
Titulatuur Geen titel
Website www.bestuursacademie.nl/opleidingen/detail/Het-Coachen-van-Stakeholders-in-de-Publieke-Sector.html
Benodigde taalkennis Nederlands
Maximaal aantal deelnemers 20
Afronding Certificaat