Dé opleidingensite voor hbo en hoger

Geboorte, Huwelijk en Overlijden

Bestuursacademie Nederland

 • Beschrijving
 • Overzicht

Samenvatting

U bent werkzaam als medewerker op een afdeling Burger- of Publiekszaken of KCC en u wilt uw kennis en vaardigheden over de burgerlijke stand ontwikkelen.

Omschrijving
Het verwerken van een geboorte, huwelijk of overlijden is een taak waar u bij Burger- of Publiekszaken dagelijks mee te maken heeft. Het is voor u en voor de klant belangrijk alle handelingen rondom deze emotionele gebeurtenissen zo professioneel mogelijk af te handelen. In deze opleiding krijgt u de relevante kennis en de praktische handvatten aangereikt om dit direct in de praktijk te kunnen toepassen.

Admission

Er zijn geen specifieke vooropleidingseisen. Het is wel belangrijk dat u werkzaam bent bij de afdeling Burgerzaken voor minimaal 2 dagen per week (via stage, oproep- of uitzendbasis mag ook). Zo kunt u met succes de opdrachten in de praktijk uitvoeren wat het rendement van de opleiding sterk verbetert.

Characteristics
HBO-deelprogramma

Course schedule

Deze opleiding duurt 2 maanden. De opleiding wordt in een dagvariant aangeboden. Deze dagopleiding heeft 3 bijeenkomsten van 09.30 uur tot 16.30 uur.

Enrollment
Inschrijven kan via www.bestuursacademie.nl/inschrijven.html?id=51972.

Graduation

De opleiding wordt afgerond met een digitaal examen. Als u dit met goed gevolg afrondt, ontvangt u het diploma ‘Geboorte, Huwelijk en Overlijden’ van Bestuursacademie Nederland.

Objectives

Deze opleiding geeft u relevante kennis op het gebied van de burgerlijke stand. U krijgt inzicht in de verschillende aspecten en u leert deze in de praktijk toe te passen. We besteden aandacht aan de wet- en regelgeving en aan het opmaken van akten en latere vermeldingen. Ook de Handleiding Uitvoeringsprocedures (HUP) en het berichtenverkeer rondom de Basisregistratie personen (BRP) komen aan bod. Na afloop van deze opleiding kunt u deskundig en professioneel uw werkzaamheden uitvoeren.Deze opleiding is onderdeel van de opleiding Basisopleiding Burgerzaken (BOBZ).

Program guide

In dit programma komen de volgende onderwerpen aan bod:

Burgerlijke stand
 • Inleiding geboorte, huwelijk en overlijden
 • Toepassen Nederlandse wet- en regelgeving
 • Verstrekken van informatie
Verwerken van wijzigingen
 • Opmaken van belangrijkste akten
 • Opmaken van latere vermeldingen
 • Verlof tot lijkbezorging
 • Verwerking in de BRP
 • Handleiding Uitvoeringsprocedures (HUP)
 • BRP-berichtenverkeer

Niveau N.V.T.
Vorm Part-time
Incompany Nee
Open inschrijving Nee
Doorlooptijd 2 maanden
Kosten €729
Titulatuur Geen titel
Website www.bestuursacademie.nl/opleidingen/detail/burgerlijke-stand-voor-beginners.html
Benodigde taalkennis Nederlands
Maximaal aantal deelnemers 20
Afronding Diploma