Dé opleidingensite voor hbo en hoger

Maatschappelijke Verantwoording in een Politiek-Bestuurlijke Omgeving

Bestuursacademie Nederland

  • Beschrijving
  • Overzicht

Samenvatting

U bent op strategisch niveau werkzaam in de publieke sector en u heeft minimaal 3 jaar ervaring in uw functie. U beschikt over reflectief vermogen, een open leerhouding en academisch werk- en denkniveau. Daarnaast kunt u verwoorden wat uw ervaringen in en naast het openbaar bestuur zijn en wat uw ambities en leerdoelen zijn.

Omschrijving
Hoe maakt u in uw functie ethiek en integriteit bespreekbaar binnen uw organisatie? Hoe gaat u om met ethische dilemma’s? Misschien stelt u zichzelf die vragen weleens. Als u over bruikbare instrumenten wilt beschikken die u direct kunt inzetten, zult u veel profijt hebben van deze training. Bestuursacademie Nederland heeft die speciaal ontwikkeld voor de groep ervaren en ambitieuze topfunctionarissen die werkzaam zijn in een politiek-bestuurlijke omgeving en die een nieuwe stap in hun persoonlijke ontwikkeling willen zetten. Aan bod komen onderwerpen die u zeer zullen aanspreken, omdat u daar in uw eigen werkomgeving mee te maken heeft.

Enrollment
Inschrijven kan via www.bestuursacademie.nl/inschrijven.html?id=52304.

Graduation

Na afloop van de training ontvangt u het certificaat van deelname ‘Maatschappelijke Verantwoording in een Politiek-Bestuurlijke Omgeving’ van Bestuursacademie Nederland.

Objectives

Na aanmelding vragen wij u een intakeformulier in te vullen. Naar aanleiding van uw intake worden verwachtingen afgestemd en worden uw persoonlijke leerdoelen bepaald. De training sluit aan bij actuele vraagstukken over maatschappelijke verantwoording. Het opereren in een politiek-bestuurlijke omgeving staat hierbij centraal. Bovendien richt het programma zich op het versterken van uw functioneren, zowel in persoonlijke als in professionele zin.

Voor griffiers is het goed te weten dat de Leergang Leiderschap in de Publieke Sector door het International Institute of Municipal Clerks (IIMC) erkend is. Deze opleiding levert griffiers 60 Advanced Education-punten op en stelt hen in staat de internationaal erkende titel MMC (Master Municipal Clerk) te behalen.

Program guide

Tijdens deze training komen de volgende onderwerpen aan de orde:

  • Bestuurlijke ethiek
  • YX-model
  • Code goed bestuur
  • Deugdenethiek in de hedendaagse context
  • Omgaan met ethische dilemma’s

Niveau N.V.T.
Vorm Part-time
Incompany Nee
Open inschrijving Nee
Doorlooptijd 1 maand
Kosten €1229
Titulatuur Geen titel
Website www.bestuursacademie.nl/opleidingen/detail/Maatschappelijk-Verantwoording-in-een-Politiek-Bestuurlijke-Omgeving.html
Benodigde taalkennis Nederlands
Maximaal aantal deelnemers 20
Afronding Certificaat