Dé opleidingensite voor hbo en hoger

Social Media

Beeckestijn Business School

  • Beschrijving
  • Overzicht

Social Media inzetten vanuit strategie

Social media zoals LinkedIn, Twitter, Facebook, en YouTube zijn niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Ook in de zakelijke omgeving doen social media hun intrede, al is het maar omdat klanten of relaties contact zoeken met uw organisatie via social media.

Menig marketeer is er inmiddels van doordrongen dat hij of zij 'iets' moet gaan doen met Social Media. Maar wat? En op welke manier? Hoe kun je social media zo inzetten dat ze een waardevolle bijdrage leveren aan je marketingdoelstellingen? En welke consequenties heeft dat voor jouw organisatie? Welke gevolgen heeft het inzetten van social media eigenlijk voor je marketingstrategie, ook op lange termijn?

De opleiding Social Media is bedoeld voor marketingmanagers, (online) marketeers, social media managers, e-managers en communicatiemanagers die meer kennis en inzicht willen in de mogelijkheden van social media en daarmee aan de slag willen.


Onderwerpen en colleges tijdens de opleiding Social Media

De opleiding Social Media bestaat uit zes avondcolleges. De opleiding leert u hoe u praktisch en concreet met social media aan de slag kunt. Optioneel is het afronden van de opleiding met het schrijven van een social media-plan om social media in uw organisatie goed te introduceren of te verbeteren

  1. Social Media Strategie
  2. Het Social Media Plan
  3. Social Media Campagnes & Webcare
  4. Reputatie Management & PR
  5. Social Media Organisatie, Implementatie & Metrics
  6. Social Media integratie, Tools & Innovatie

Individuele opdracht (optioneel)

Het opstellen van de individuele opdracht is facultatief. Beeckestijn Business School biedt deze mogelijkheid omdat het opstellen van uw eigen plan u uitdaagt de aangeboden kennis uit de colleges te vertalen naar uw eigen organisatie/situatie. De individuele opdracht bestaat uit het opstellen van een Social Media-plan voor uw organisatie of voor een relatie. U verlaat de opleiding met een eigen Social Media-plan (strategie en uitvoering), begeleid en getoetst door docenten en experts. U rondt de opleiding door met uw (kern)docent een eindgesprek te voeren over uw individuele opdracht.

Niveau HBO
Vorm Part-time
Incompany Nee
Open inschrijving Nee
Kosten €1990
Titulatuur Geen titel
Website www.beeckestijn.org/opleidingen/social-media-kort#onderwerpen
Benodigde taalkennis Nederlands
Afronding Certificaat