Dé opleidingensite voor hbo en hoger

Online Corporate Communicatie

Beeckestijn Business School

  • Beschrijving
  • Overzicht

Corporate communicatie; integreer online kanalen en voer impactvolle corporate campagnes

Er is een groot tekort aan kennis over online corporate communicatie waardoor organisaties moeite hebben om hun campagnes goed te organiseren, terwijl de omgeving dit wel verwacht. Door de diversiteit en fragmentatie in online media en kanalen is online corporate communicatie een noodzakelijk aandachtspunt voor u als communicatieprofessional. Veranderend consumentengedrag en de invloed van social media dwingen organisaties namelijk anders te communiceren met alle stakeholders en via andere kanalen.

Het oppakken van deze uitdaging is het onderwerp van de Online Corporate Communicatie. Samen met communicatievakgenoten verkent u hoe u, als verantwoordelijke voor corporate communicatiecampagnes, een strategie formuleert en realiseert. Gericht op het bereiken van concreet resultaat voor alle betrokken stakeholders en organisatie. In deze opleiding geven we antwoord op de vraag hoe u de nieuwe digitale kanalen doelgroepspecifiek en op een zinvolle manier kunt inzetten, hierbij inspelend op de actuele trends en ontwikkelingen.

De focus binnen de opleiding ligt op corporate communicatie. De opleiding Online Corporate Communicatie is dan ook met name bedoeld voor (corporate) communicatieprofessionals, zoals communicatie medewerkers/managers, online managers, social media managers, PR managers en communicatie-adviseurs die een volwaardig gesprekspartner willen worden op het gebied van online communicatie. U wilt uw huidige kennis verbreden en verdiepen en deze graag toepassen in praktijk.


College-onderwerpen tijdens de opleiding Online Corporate Communicatie

  1. Trends en ontwikkelingen in het communicatievakgebied & uitleg plan
  2. Reputatiemanagement & crisiscommunicatie
  3. Social Media mix
  4. Corporate branding
  5. PR 2.0 en earned media
  6. Content strategie, storytelling en branded content

Individuele opdracht (optioneel)

U schrijft uw eigen online communicatieplan voor uw organisatie of opdrachtgever. U verlaat dus de opleiding met uw eigen online communicatieplan, -strategie en uitvoering, begeleid en getoetst door docenten en experts. U krijgt hierin coaching en begeleiding van docenten. U rondt de opleiding af door met uw (kern)docent een eindgesprek te voeren over uw individuele opdracht.

Niveau HBO
Vorm Part-time
Incompany Nee
Open inschrijving Ja
Doorlooptijd 2 maanden
Kosten €1990
Titulatuur Geen titel
Website www.beeckestijn.org/opleidingen/online-corporate-communicatie#onderwerpen
Benodigde taalkennis Nederlands
Afronding Certificaat