Dé opleidingensite voor hbo en hoger

Community Management

Beeckestijn Business School

  • Beschrijving
  • Overzicht

De opleiding Community Management is erop gericht u verder te helpen met uitdagingen die het managen van communities met zich meebrengen. De opleiding geeft u strategische inzichten in sociale media, plaatst community management in de juiste context en biedt u praktische kennis, vaardigheden, tools en instrumenten voor (toekomstige) community managers of hun managers.

U bent marketing manager, online manager, social media manager, e-manager of communicatiemanager, marketing directeur of PR manager. U hebt al enige ervaring met sociale media en uw bedrijf heeft al een twitteraccount en/of Facebook pagina. U wilt community management in uw organisatie verder professionaliseren, maar hebt handvatten nodig om zaken in gang te zetten.


De opleiding Community Management bestaat uit 6 avondcolleges. De opleiding leert u hoe u praktisch en concreet aan de slag kunt met community management. U leert wat er bij community management komt kijken, welke ontwikkelingen te herkennen zijn en welke tools u kunt gebruiken om dit (nieuwe) vak goed uit te oefenen. Er wordt in deze opleiding gewerkt met enkele theoretische modellen, maar de opleiding heeft vooral een praktische insteek met veel casussen. Optioneel is het afronden van de opleiding met het schrijven van een basisplan om community management in uw organisatie goed te introduceren, zodat u direct gefundeerd aan de slag kunt.

College 1: Community management; context, strategie en planning
College 2: Rol van content in communities & community management tools
College 3: Crisiscommunicatie & reputatiemanagement
College 4: Communities laten groeien binnen je doelgroep
College 5: Je community inzetten voor de organisatie: inbound marketing & leadgeneratie, crowdsourcing en customer service
College 6: Organisatorische aspecten, implementatie en metrics

Individuele opdracht (optioneel)

Het opstellen van de individuele opdracht is facultatief. Beeckestijn Business School biedt deze mogelijkheid omdat het opstellen van uw eigen plan u uitdaagt de aangeboden kennis uit de colleges te vertalen naar uw eigen organisatie/situatie. De individuele opdracht bestaat uit het opstellen van een community plan voor uw organisatie of voor een relatie. U verlaat de opleiding met een eigen community plan (strategie en uitvoering), begeleid en getoetst door docenten en experts. U rondt de opleiding door met uw (kern)docent een eindgesprek te voeren over uw individuele opdracht.

Niveau HBO
Vorm Part-time
Incompany Nee
Open inschrijving Ja
Doorlooptijd 2 maanden
Kosten €1990
Titulatuur Geen titel
Website www.beeckestijn.org/opleidingen/community-management#onderwerpen
Benodigde taalkennis Nederlands
Afronding Certificaat