Dé opleidingensite voor hbo en hoger

Certified Business Continuity Manager

BCM Academy

  • Beschrijving
  • Overzicht

De leergang 'Certified Business Continuity Manager' stelt u in staat het volledige vakgebied BCM als competence eigen te maken. Ongeacht uw vertrekpunt, zij het facility of security management, ICT, controlling of anders; als certified Business Continuity Manager zult u op strategisch en tactisch niveau het continuïteitsbeleid kunnen vormgeven, uitwerken en borgen. Naast vakkennis, worden u de vaardigheden om het vak Business Continuity Management succesvol te kunnen uitoefenen eigen gemaakt. U verkrijgt volledig inzicht in de dynamiek van het proces Business Continuity Management. U zult het proces in de eigen organisatie kunnen positioneren, de reikwijdte kunnen bepalen, de interactie en relevantie met andere processen kunnen vormgeven en uw rol binnen het proces kunnen innemen. Als resultaat van de afgeronde leergang bent u in staat binnen uw organisatie blijvende waarde te creëren.

Certificering

Als basis voor de leergang vindt een individuele intake plaats. Hierbij wordt getoetst wat het actuele kennis- en ervaringsniveau van de deelnemer is en in hoeverre de huidige werkkring een directe relatie met BCM kent.

Na de Graduates Return vindt het BCI Examen plaats welke bij goed gevolg recht geeft op het Associate Membership van The BCI. Bij een voldoende score kunt u desgewenst daarna het assessment aanvragen voor de professional grades 'Specialist' of 'Member'. BCM Academy ondersteunt u in dat geval bij de procedure hiervoor.

Als gecertificeerd Business Continuity Professional, behoort tot u het selecte gezelschap van Business Continuity Professionals dat door kennis en ervaringsniveau bewezen heeft aan de kwaliteitseisen van het Business Continuity Institute, the BCI te voldoen.

Doelgroep

Voor deelname aan de opleiding 'Certified Business Continuity Manager' bent u werkzaam in een managementpositie en kent uw praktijk een relatie met continuiteitsvraagstukken. U bent werkzaam als BCM Manager, Facility Manager, Risicomanager, IT Manager, Security Manager, Operations Manager of Controller. U heeft de ambitie uw scope als Business Continuity Manager te verbreden.

Niveau HBO
Vorm Part-time
Incompany Nee
Open inschrijving Ja
Doorlooptijd 17 dagen
Type Post-hbo / Post-bachelor
Kosten €8970
Titulatuur Geen titel
Website www.bcmacademy.nl/nl/opleidingen/business-continuity-management/certified-business-continuity-manager
Benodigde taalkennis Nederlands
Startmaanden april, september
Afronding Certificaat