Dé opleidingensite voor hbo en hoger

Business Continuity Management (BCM) Essentials

BCM Academy

  • Beschrijving
  • Overzicht

Zowel binnen het primaire proces als in ondersteunende processen nemen continuïteits-vraagstukken een exponentieel in belangrijkheid toenemende plaats in. Het beheersen van 'high impact' risico's die de continuïteit van dat proces bedreigen, vereist echter specifieke en inhoudelijke kennis. De introductiecursus 'Business Continuity Management Essentials' maakt u bekend met de principes, grond-begrippen, doel, doelstelling en toegevoegde waarde van het proces BCM.

De introductiecursus is een 'getting acquainted' met het Business Continuity Management proces. U verkrijgt de basiskennis die vereist is om BCM binnen de eigen organisatie te kunnen positioneren en u maakt zich de basisprincipes eigen om het proces te kunnen implementeren. De nadruk ligt daarbij op het opstellen, onderhouden en testen van het gehele spectrum van continuïteitsmaatregelen.

Doelgroep

Deelnemers aan de introductie cursus 'Business Continuity Management Essentials' zijn onder meer werkzaam als bedrijfs-hulpverlener, security specialist, ICT specialist of facility medewerker en betrokken bij of geïnteresseerd in continuïteitsvraagstukken.

Niveau HBO
Vorm Part-time
Incompany Ja
Open inschrijving Ja
Doorlooptijd 2 dagen
Kosten €1480
Titulatuur Geen titel
Website www.bcmacademy.nl/nl/opleidingen/business-continuity-management/business-continuity-management-essentials
Benodigde taalkennis Nederlands
Startmaanden maart, november
Provincies Drenthe, Flevoland, Friesland, Gelderland, Groningen, Limburg, Noord-Brabant, Noord-Holland, Overijssel, Utrecht, Zeeland, Zuid-Holland
Afronding Geen