Dé opleidingensite voor hbo en hoger

Patricia de Groot - Business + Life coach voor zakelijke en persoonlijke ontwikkeling

 • Beschrijving
 • Overzicht
 • Contact
 • Opleidingen
 • Vestigingen
 • Werknemers
 • Testimonials

Patricia de Groot - Business + Life coach maakt je bewust van je eigen unieke talenten

'Het is fascinerend wat er nu gebeurt', stelt Patricia de Groot. 'Je ziet mensen met zoveel talent en mogelijkheden. Alleen ontbreekt het hen vaak aan tools om er optimaal eruit te halen wat erin zit.Het aanbod van tweedaagse sessies en trainingen van Patricia de Groot is daarbij dé wegwijzer om in beweging te komen en je doel wel te bereiken. En dat op een manier die aansluit op vandaag de dag. Van groepstraining tot diepgaande 1-op-1 sessies.

Visie en missie

Over 'wakker worden'

Patricia de Groot heeft als missie je 'wakker maken' en in je kracht krijgen. Door middel van eigentijdse trainingen krijg je manieren aangereikt om uit de cirkel te stappen en je eigen pad te volgen. Je leert op praktische wijze scherp te krijgen wat je tegenhoudt. Belemmeringen op te ruimen. Te leven op een manier waardoor het maximale van jouw unieke talenten wordt benut.Welke stappen je doet, bepaal je altijd zelf. Net zoals de manier waarop en de tijd die je daarvoor nodig hebt. Patricia de Groot blijft je uitdagen nieuwe stappen te zetten in je leven. Bewust te worden van wat je fijn vindt, energie geeft, wat je echt wilt.

Het doel

Geïnspireerd en bewust keuzes maken om bewust te leven en te werken

Ervaar zelf de krachtige mogelijkheden van communicatie en persoonlijke ontwikkeling.
Persoonlijke groei is niet alleen willen, maar ook durven en vooral DOEN! Wat houdt je nog tegen?

'Bewustwording is de sleutel tot verandering. Het verleden overkomt je. Daar kun je niets aan
veranderen. Wel aan de manier waarop je ermee omgaat. Jij bent de 'createur' van je eigen leven.'

In-company trainingen en mogelijkheden

Maatwerk met blijvend positief resultaat

Ondernemingen profiteren bij Patricia de Groot van ruim 20 jaar praktijkervaring in bedrijfstrainingen, coaching en advisering.
Het is belangrijk om snel tastbaar resultaat te zien van de training die medewerkers hebben gevolgd. De markt anno nu vraagt om meeveren en innoveren. Kansen signaleren en pakken. Dat vraagt om een alerte bedrijfsvoering en medewerkers die 'wakker' zijn en zich blijven ontwikkelen.

Bewustwording centraal

Patricia de Groot geeft het antwoord in de vorm van in-company trainingen. Afgestemd op de specifieke behoeftes van organisatie én individu. Samen ontwikkelen we een leertraject gebaseerd op een specifieke vraag en het te bereiken resultaat. De trainingen en bedrijfsadviezen zijn gericht op bewustwording, persoonlijke ontwikkeling en communicatie.

Scherp en uitdagend

In de tweedaagse sessies en trainingen staan voorbeelden uit de dagelijkse werksituaties centraal. Verwacht scherpe bespiegelingen, diepgaande analyses en uitdagende stellingen. Deze sessies en trainingen geven een langdurig resultaat. Voorzien deelnemers van handvatten om het geleerde te verankeren in gedrag. Persoonlijke coaching voor of na de training behoort tot de mogelijkheden.

In een persoonlijk gesprek geeft Patricia de Groot u graag uitleg en advies over de diverse mogelijkheden.

Referenties

 • Op aanvraag
» Algemene informatie
  • Bezoek adres
  • Van Dijklaan 22
  • 1427 AE Amstelhoek
  • Nederland
  • Postaal adres
   (Hoofdlocatie)
  • Poldermolen 15
  • 3642 AA Mijdrecht
  • Nederland
 • Patricia de Groot
  Patricia de Groot - Business + Life coach Patricia de Groot
  Docent
  Werkwijze en talent
  Patricia haar werkwijze is een combinatie van 35-jaar ervaring in het bedrijfsleven en eigen talent. Dit krachtig samenspel zet ze in om snel en vakkundig inzicht te krijgen in een persoon of situatie. Dat doet zij met behulp van haar talent van 'helder weten' en haar scherpe intuïtie. Haar grote drijfveer is bewustzijn, verdieping en ontwikkeling brengen in het leven van anderen. Deze tijd is er ook rijp voor. Steeds meer mensen en bedrijven krijgen door dat de mooiste ontwikkelingen en de grootste successen te vinden zijn door naar binnen te kijken. Door af te rekenen met patronen die je niet meer helpen en je te bevrijden van blokkades, kun je je volledige potentieel als mens en als professional ontplooien. De vitaliteit en het levensgevoel dat je daarvan krijgt zijn onbetaalbaar.

  Sleutel tot verandering
  Bewustwording is de sleutel tot verandering. Het verleden overkomt je. Daar kun je niets aan veranderen. Wel aan de manier hoe je er mee omgaat. Jij bent 'de createur van je eigen leven'.

  Voor wie
  Het werkgebied van Patricia bestaat uit het adviseren en coachen van ondernemers, management teams, professionals en personen die zich willen ontwikkelen in hun persoonlijke groei. Dat doet ze in de vorm van 1-op-1 coaching (intensieve tweedaagse), workshops en consulten over werk- en levensvragen.

  Ervaring en expertise
  Patricia heeft vele opleidingen gevolgd zoals Regressietherapie, Enneagram, Familie- en organisatieopstellingen, Kernkwaliteiten, Mindmapping en Rouw en Verlieskunde. Plus vele andere cursussen en dat doet zij tot op de dag van vandaag. Tevens is ze NLP Business Master Practitioner en Internationaal gecertificeerd NLP trainer. Zij heeft vele jaren vanuit haar eigen bedrijf gecertificeerde NLP Business Practitioner- en Mastertrainingen in het bedrijfsleven gegeven.
Het is een reset, ik ben wakker geworden!

Liana van Zwieten over 'Haal het beste uit jezelf' en de 'Carrière APK'
Het is een reset, ik ben wakker geworden!

Welke patronen en overtuigingen belemmeren jou om jezelf te kunnen ontplooien? Dat analyseer je samen met Patricia de Groot tijdens de 'Tweedaagse 1-op-1 Coaching - Haal het beste uit jezelf'. Een ideaal moment om valkuilen en sterke kanten te benoemen, zodat je bewust kan worden en inzichten krijgt. En bovenal: op kunt ruimen! Want welke patronen en overtuigingen zijn ballast en kun je achter je laten?

1-op-1 Coaching: 'Het is een reset, ik ben wakker geschud'
Liana van Zwieten, eigenaar van Eigenwijz Advies, heeft de 1-op-1 bij Patricia de Groot gedaan en laat weten dat het een 'reset' was voor haar. 'Het was een wake-up call en ik ben werkelijk wakker geschud.' De aanleiding voor een 1-op-1 hoeft niet dramatisch te zijn. Sterker nog, we herkennen allemaal wel een punt in ons leven waarin je weet wat je wilt en vooral wat je niet wilt. Dat is goed, én toch loop je vast, zelfs als je situaties anders probeert te benaderen. Liana beaamt dit: 'Je herkent patronen en bepaalde situaties of gevoelens die steeds terug komen. Tijdens de 1-op-1 bespreek je dan ook alles wat van belang is geweest in je leven. Dit deden we middels mindmap en dat vond ik echt geweldig! Zo werd het overzichtelijk, visueel en makkelijk te volgen. Ik heb veel inzichten gekregen, ben mij bewust geworden van mijn (wenselijke) gedrag. Sinds de 1-op-1 ben ik mezelf weer aan het ontplooien, ik doe wat ik wil en leuk vind. Ik ben mezelf aan het herontdekken. Een tijd lang was ik wie ik moest zijn, maar niet wie ik ben. Dat tij is nu gekeerd.'

Toewerken naar een doel
'Zo kwamen we zelfs op het punt dat ik nog dingen tegen bepaalde mensen moest zeggen, om ballast kwijt te raken,' vertelt Liana. 'Ik heb mij bloot kunnen geven tijdens de 1-op-1, maar vervolgens ook kwetsbaar op kunnen stellen richting die mensen. Deze werkwijze vind ik geweldig, want samen werkten we toe naar een doel.' Zo was het doel van Liana om niet alleen voor anderen te leven, haar zelf niet weg te stoppen, maar juist weer te doen waar ze zin in heeft. 'Heel bijzonder, want ik heb enorm gehuild toen ik er achter kwam dat ik mijzelf al die jaren zo voor de gek heb kunnen houden. Nu ben ik mij weer aan het ontplooien, ik doe wat ik wil en wat ik leuk vind.' Ik laat mijn creativiteit weer in andere vormen toe. Ook breng ik meer tijd door met de mensen die belangrijk voor mij zijn.'

Cadeau aan jezelf
Die verandering is ontstaan na bewustwording en daar zegt Liana het volgende over: 'Ik merk dat het nog lang doorwerkt. Juist omdat ik veranderd ben en mijn omgeving daar aan zal moeten wennen, vooral de mensen die dicht bij mij staan. Dat is prima, want uiteindelijk sta je er niet alleen voor. Dankzij Patricia de Groot, die haar vak heel serieus neemt, heb ik mijn (onbewuste en later bewuste) doel bereikt. Ik raad het dan ook iedereen aan. Het is een mooi en belangrijk cadeau aan jezelf.'
De Carrière APK: het professionele kompas
Ook heeft Liana van Zwieten de 'Tweedaagse 1-op-1 Carrière APK' gevolgd. 'Ja, dat leek mij een logische stap na 'Haal het beste uit jezelf'. Ik dacht: Ik ben nu wakker, dus laat ik maar doorpakken!' Zakelijk gezien wilde Liana al even vooruit met haar eigen bedrijf Eigenwijz, maar nu nog het juiste kompas vinden. Tijdens het Persoonlijk Profilerings Plan, wat onderdeel is van de Carrière APK, kom je er achter wat je drijfveren zijn. Wat vind je leuk, wat juist niet? En misschien ontdek je zelfs wel dat je al enige tijd doet wat je niet leuk vindt en wat daar de reden van is. Zo bemerkte Liana dat zij zichzelf regelmatig aan de kant zette om ergens onderdeel van te kunnen zijn. Een patroon in haar dagelijks leven, dat doorwerkte op het zakelijke vlak. 'Het betekent simpelweg dat ik mijzelf niet serieus nam! Het was confronterend, maar gelijk werkten we toe naar de oplossing. We bekeken samen de voortgang, de groei van mijn bedrijf. Het soort klanten, de diensten die ik aanbied. Vervolgens gaf ik aan van welke zaken ik vrolijk word.'

Meer tijd, ruimte en energie
Door dit alles in kaart te brengen, ontdekte Liana dat ze eigenlijk veel meer kan en doet dan zij aangeeft. En juist de dingen waar zij haar tijd aan besteedde, vond zij minder leuk. Dat hield ook in dat zij afscheid zou nemen van een bepaalde bedrijfsvoering. 'Het heeft mij rust gegeven. Ik ben mijn bedrijf weer opnieuw gaan inrichten en ben veel bewuster bezig met het type klanten dat ik wil aantrekken. In eerste instantie was ik bang bepaalde klanten los te laten, maar het geeft juist meer tijd, ruimte en energie voor nieuwe klanten. Er komt nu al verandering aan!'
Stay on track...
Liana raadt de Carrière APK zeker aan: 'Voor iedereen die zichzelf, zijn werk of bedrijf serieus neemt is dit een aanrader. Het brengt enkel verbeteringen met zich mee, positieve veranderingen en uiteindelijk groei. Daarbij is er ook tijd voor zelfreflectie, zodat je ook op het gekozen pad blijft...

Barbara van Baarsel
‘Waarom wel investeren in het onderhoud van je auto, maar niet in jezelf?’

Oscar Krechting over de Carrière APK:

Het beste uit jezelf halen in twee dagen. Veertien uur lang draait de wereld even helemaal om jou en om jouw ontwikkeling in het werk, jouw functioneren, de valkuilen en passies. Kortom: jouw toekomst. Dat kan bij Patricia de Groot tijdens de tweedaagse Carrière APK.

Wil je het plezier weer terugvinden in je werk of wil je ontdekken welke nieuwe richting in jouw carrière het meest succes kan brengen? Kom je net uit een burn-out en wil je niet meer terugkeren in dezelfde functie of zelfs ondernemen in dezelfde branche? De Carrière APK geeft je de juiste inzichten en middelen om tot weloverwogen keuzes te komen zodat je weer in je kracht kunt staan en beter tot je recht komt als professional.

Investeren in jezelf
Eén van de cursisten van Patricia de Groot vertelt over zijn ervaring na het volgen van de intensieve tweedaagse cursus. Oscar Krechting, eigenaar van High Profile Locaties, heeft ruim 1,5 jaar last gehad van een burn-out en was daar zowel geestelijk als lichamelijk door uitgeput. Hij besloot in zichzelf te investeren toen zijn energie weer een beetje terugkwam: 'Waarom zou je wel jaarlijks veel geld uitgeven aan het onderhoud van een auto, maar niet aan het onderhoud van jezelf? Het is belangrijk om in jezelf te investeren en bovendien is het geen weggegooid geld, het werkt!'

De juiste richting vinden
Na 22 jaar ondernemerschap en 1,5 jaar burn-out wist Oscar niet goed hoe hij verder moest. 'Wilde ik verder met waar ik gestopt was of was het tijd om een andere weg in te slaan? Ik wist in ieder geval zeker dat ik weer plezier wilde krijgen in mijn werk, ik was op zoek naar zingeving. Dat betekende dat ik een duidelijke keuze moest maken, maar die keuze was in het begin vooral gebaseerd op 'geen terugval'. Patricia de Groot hielp mij om weer vooruit te kijken en de Carrière APK gaf een duidelijke richting aan voor mij.'

Beproefde methode
De werkwijze van Patricia de Groot is een beproefde methode. 'Het is vergelijkbaar met mind-mapping', vertelt Oscar. Je gaat volgens een heel duidelijke structuur te werk, helder en overzichtelijk. Patricia stipt verschillende onderwerpen aan en plakt overal post-its, met daarop begrippen die slaan op jouw karakter, je passies, energievreters- en gevers, zaken die je leuk en juist minder leuk vindt. Op die manier wordt jouw persoon blootgelegd tijdens een intensief programma. 'Tussendoor krijg je de mogelijkheid vragen te stellen en dankzij de bijzondere gave van Patricia mensen te kunnen 'lezen', zet het de antwoorden in een bepaald perspectief. De uren vliegen voorbij en ja, het is intensief, maar het gaf direct al frisse energie.'

Zij geeft de structuur, jij bepaalt de richting
Patricia de Groot bepaalt niet welke richting je kiest, maar geeft jou wel het inzicht, de juiste handvatten, om een concrete keuze te maken. Zij creëert de structuur en de opzet van het programma, maar zelf vul je de antwoorden in. Patricia geeft daarbij een heldere kijk op zaken, ook op de dingen die je achter je zou kunnen laten. 'In de weken na de Carrière APK heb ik alles rustig laten bezinken en de keuze gemaakt om niet meer terug te keren in dezelfde functie. Het is nu een jaar geleden en ik heb weer energie, plezier in mijn werk, ik sport, leef gezonder en heb een goede balans gecreëerd. Ja, het heeft mij gebracht wat ik wilde en ik heb het weer op de rit. Nu is het belangrijk om valkuilen te vermijden, maar dankzij de heldere gesprekken heb ik geleerd om mijn grenzen te bepalen. Het is niet zo dat ik een handleiding bij me draag, het zit nu in mijn hoofd.'

'We komen er vaak te laat achter'
Oscar raadt iedereen, en dan vooral ondernemende mensen, aan om in zichzelf te investeren: 'Ik heb er heel veel baat bij gehad en het is de investering dan ook dubbel en dwars waard. Bovendien is het gewoon leuk en zinvol om het van tijd tot tijd eens te doen. We komen er vaak te laat achter dat het nodig was, maar met een APK ben je altijd op tijd. En zeg nu eerlijk: wie neemt nu twee dagen de tijd om stap voor stap jouw persoonlijke leven in kaart te brengen?'

Barbara van Baarsel
Meer balans

Ik heb nu meer balans zowel persoonlijk als zakelijk. Ik stel grenzen en geef aan wat ik niet prettig vind op een manier die ook door de ander als goed wordt ervaren.

Marije
Sterke leerstof

Zelfs vijf jaar verder dan de training heb ik nog profijt van de tools die Patricia aanreikte om mijn (levens)doelen te halen. Verdwenen is die ingesleten vloermatmentaliteit. Ongekend sterke leerstof die blijft werken!

Dirk
Keuzes maken

Ik heb inzicht gekregen in de manier waarop ik in mijn werk zat, daardoor de keus gemaakt om op zoek te gaan naar werk dat beter bij mij past.

Carmen
Mijn kracht

Arco: Ik weet nu waar mijn kracht ligt, maar ook mijn zwakte en weet hoe ik de createur van mijn eigen leven moet worden met de tools die ik daarvoor gekregen heb.

Arco
Ik ben weer wie ik was

Door de 1op1 training en het volgen van de adviezen die ik gekregen heb en opgevolgd, ben ik weer tot mijzelf gekomen. Ik ben weer wie ik was en dat merk ik elke dag. Ik heb plezier in de dingen die ik doe en zie de toekomst met vertrouwen tegemoet. Ik ben door de 1op1 training enorm bewust geworden van mijzelf en het punt waarop ik stond. Oude 'fouten' ben ik kwijt en ik handel nu van nature op de juiste wijze. Dat levert mij in mijn werk en privé situatie enorm veel voordeel op.

Carien (Beleidsmedewerker)