Dé opleidingensite voor hbo en hoger

Executieve functies

Avansplus (Avans+), improving professionals

  • Beschrijving
  • Overzicht

EXECUTIEVE FUNCTIES

Executieve functies zijn regelfuncties van de hersenen die vooral nodig zijn bij het verwerken van informatie. Wanneer executieve functies zich goed ontwikkelen, hebben leerlingen hier veel baat bij. Het is daarom belangrijk deze functies vanaf het moment dat leerlingen de basisschool binnenkomen structureel en op juiste wijze aandacht te geven.

DOELGROEP

Deze training is interessant voor leerkrachten, intern begeleiders, remedial teachers, coaches en psychologen die extra verdieping zoeken op het gebied van executieve functies. Een hbo-denkniveau en affiniteit met het primair onderwijs zijn vereist voor deze cursus.

WERKVORM

De training is zeer praktijkgericht. Er is veel ruimte voor inbreng uit de eigen praktijk. We leren van en met elkaar en daarbij is de daadwerkelijke toepassing van kennis in de praktijk het uitgangspunt.

RESULTAAT

Na afloop van deze training heeft u geleerd hoe het gedrag en het leren (in nieuwe situaties) van de leerling(en) middels executieve functies bevorderd kan worden. U beschikt daarnaast over kennis om executieve functies te duiden, waardoor u in staat bent om passende activiteiten te creëren voor individuele of groepen leerlingen.

Niveau HBO
Vorm Part-time
Incompany Nee
Open inschrijving Ja
Doorlooptijd 3 dagen
Tijden Avond
Kosten €355
Titulatuur Geen titel
Website https://avansplus.nl/opleidingen/onderwijs/pedgogische-en-didactische-vaardigheden/executieve-functies
Benodigde taalkennis Nederlands
Maximaal aantal deelnemers 15
Afronding Bewijs van deelname