Dé opleidingensite voor hbo en hoger

BIM awareness and fundamentals

Avansplus (Avans+), improving professionals

  • Beschrijving
  • Overzicht

Module BIM awareness and fundamentals

  • U bent betrokken bij BIM-projecten en u realiseert zich dat dit een andere manier van werken vraagt.
  • U heeft de ambitie om niet meer traditioneel te ontwerpen maar integraal virtueel te bouwen samen met andere disciplines.
  • U wilt zich oriënteren op de basisprincipes van BIM.

Doelgroep

U heeft een relevante opleiding afgerond, gericht op bijvoorbeeld architectuur, bouwkunde, installatietechniek, infratechniek, beheer- en onderhoud of assetmanagement. U beschikt al over relevante werkervaring vanuit uw eigen discipline en heeft enige ervaring in een BIM-project. Daarbij heeft u enige ervaring met modelbeheer of modelleren. U werkt bij een bedrijf of aan een project waar u het geleerde kunt toepassen in de praktijk.

Met elke deelnemer vindt een intake en/of adviesgesprek plaats. Indien u na de module BIM awareness and fundamentals enthousiast bent en ook de module BIM Advanced wilt volgen, dient u er rekening te houden met specifieke toelatingseisen. Meer informatie hierover vindt u op onze website bij de module BIM advanced.

Werkvorm

U gaat onder leiding van een docententeam, dat bestaat uit experts uit het werkveld, samen met andere deelnemers interactief leren over de theorie en de praktijk van BIM. De opleiding wordt continu vernieuwd omdat deze meebeweegt met de actuele marktontwikkelingen.

Avans⁺ doet haar uiterste best om de groepssamenstelling zo divers mogelijk te laten zijn, maar kan een optimale groepssamenstelling, waarbij elke type stakeholder is vertegenwoordigd, niet garanderen. Tip: schrijf u in samen met bouwteamleden uit andere disciplines.

Resultaat

Na het volgen van de opleiding BIM awareness and fundamentals heeft u inzicht wat het begrip BIM wel en niet inhoudt en wat de toepassing ervan betekent voor het totale bouwproces zowel op bedrijfs- als projectniveau. Niet alleen vanuit het oogpunt van de opdrachtnemer maar ook vanuit de opdrachtgever en eindgebruiker. Tevens beschikt u over de basisvaardigheden om te starten met BIM in uw eigen organisatie of project.

Niveau N.V.T.
Vorm Part-time
Incompany Nee
Open inschrijving Ja
Doorlooptijd 10 weken
Tijden Avond
Kosten €3030
Titulatuur Geen titel
Website https://avansplus.nl/opleidingen/techniek-bouw/building-information-modeling-bim/bim-engineer/bim-awareness-and-fundamentals
Benodigde taalkennis Nederlands
Maximaal aantal deelnemers 15
Afronding Certificaat