Dé opleidingensite voor hbo en hoger

Bachelor Verpleegkunde (hbo-v) voor gespecialiseerde verpleegkundigen

Avansplus (Avans+), improving professionals

  • Beschrijving
  • Overzicht

De zorginstellingen in Nederland zijn bezig om de acute en intensieve zorg toekomstbestendig te organiseren. Nieuwe richtlijnen en kwaliteitseisen voor de inrichting van Intensive Care en Spoedeisende hulp afdelingen maken dat (kleinere/regionale) ziekenhuizen hun IC/SEH-zorg anders moeten organiseren.

Het doel is om de continuïteit en kwaliteit van zorg voor de ernstige zieke en kwetsbare patiënt beschikbaar te stellen en te behouden. Dit vraagt een brede kijk op de zorg- en processen binnen de acute intensieve zorg en het ontwikkelen van een nieuwe manier van werken. Tevens vraagt het om continu wetenschappelijk onderbouwen van het praktisch handelen.

DOELGROEP

BIG- geregistreerde professionals met een afgeronde Verpleegkundige opleiding op mbo- niveau en een afgeronde CZO erkende vervolgopleiding tot Intensive-care en of Spoedeisende hulp verpleegkundige. U bent minimaal 3080 uur werkzaam binnen uw gespecialiseerd functie. Tijdens de opleiding dient u een werkplek te hebben voor minimaal 24 uur per week als intensive-care en/- of spoedeisende hulp- verpleegkundige binnen de acute klinische zorg.

WERKVORM

Deze hbo-v deeltijd opleiding van 1,5 jaar bestaat uit 2 (doorlopende) leerlijnen namelijk:

  • Evidence-based practice (EBP)
  • Persoonlijk leiderschap (PL)

Het vergroten van uw persoonlijke effectiviteit, het optimaal benutten van uw kwaliteiten en talenten lopen als een rode draad door de hele opleiding heen.

Voorafgaand aan de opleiding wordt een assessment afgenomen. De resultaten van het assessment worden getoetst aan de competenties van het beroepsprofiel Bachelor of Nursing. U maakt gedurende de opleiding de vertaalslag naar persoonlijke ontwikkeldoelen waar u gedurende de hele opleiding aan werkt. In elke module van de opleiding wordt aandacht besteed aan uw persoonlijk leiderschapsvaardigheden in relatie tot de behandelde thema’s.

INTERCOLLEGIAAL WERKEN IN DEZE HBO-V OPLEIDING

Professionals vanuit diverse zorginstellingen (intercollegiaal) worden in groepen geplaatst zodat de uw expertise optimaal benut kan worden. Hiermee profiteert u optimaal van voordelen gericht op regionale zorg en samenwerking in de praktijk, met diverse casuïstiek, beroepsproducten, interactieve en intercollegiale werkvormen.

Om optimaal rendement uit deze hbo verpleegkunde deeltijd opleiding te halen, is uw professionele inbreng en visie vanuit uw organisatie zeer essentieel.

De beroepsproducten (toetsen) zijn vraagstukken en (lopende) projecten van uit uw eigen organisatie. Op deze wijze wordt uw performance in de praktijk op hbo-niveau zichtbaar (verbeterd) en de resultaten uit uw projecten en onderzoeken zijn relevant voor de beroepspraktijk.

ZELFSTUDIE VAN BELANG IN DEZE VERKORTE HBO-V OPLEIDING

In de bijeenkomsten werkt u in subgroepen aan beroepsproducten en andere opdrachten. Voor elke bijeenkomst bereidt u opdrachten zelfstandig voor om gedurende de bijeenkomsten gerichte vragen te kunnen stellen en om uw kennis te toetsen aan concrete casuïstiek. De zelfstudie-, en alle activiteiten die nodig zijn om de voorbereidingsopdrachten uit te kunnen voeren, zijn een essentieel onderdeel van de modules. Tijdens de trainingen wordt er geoefend middels werkgroepen, casuïstiek, intervisie en andere didactische werkvormen.

RESULTAAT

De opleiding Bachelor Verpleegkunde (hbo-v) geeft u de mogelijkheid u te ontwikkelen tot een breed inzetbaar professional die vanuit (hoog) kwalitatief oogpunt en actuele kennis de rol en positie in de zorg voor een brede groep zorgvragers kan innemen. Tevens kunt u zich binnen uw functie/specialisme verder professionaliseren.

 

Niveau HBO
Vorm Part-time
Incompany Nee
Open inschrijving Ja
Doorlooptijd 12 maanden
Tijden Avond
Kosten €8975
Titulatuur Geen titel
Website https://avansplus.nl/opleidingen/verpleegkunde/bachelor-verpleegkunde-hbo-v/bachelor-verpleegkunde-hbo-v-in-1-5-jaar
Benodigde taalkennis Nederlands
Maximaal aantal deelnemers 15
Afronding Diploma