Dé opleidingensite voor hbo en hoger

Algemeen Pijpleidingingenieur

Avansplus (Avans+), improving professionals

  • Beschrijving
  • Overzicht

Iets voor u?

+ U leert technische en maatschappelijke disciplines op elkaar af te stemmen.
+ De achtergronden en beweegredenen van diverse specialisten worden duidelijk voor u.
+ Leer hoe u deze kennis toepast op strategisch niveau binnen uw organisatie.

Doelgroep

U heeft fase 1 (Technisch Pijpleidingingenieur) al met succes doorlopen. Nadat u in dit lesprogramma de technische aspecten van het pijpleidingtransport heeft leren kennen en overzien, wilt u zich nu verder ontwikkelen door ook de sociale, organisatorische en maatschappelijke aspecten van de pijpleidingbranche te beschouwen. U bent ingenieur en werkt bij een organisatie die betrokken is bij pijpleidingtransport. Dit kan zijn een overheidsinstantie die zich bezighoudt met regelgeving, een pijpleidingbeheerorganisatie verantwoordelijk voor de continuïteit en de veiligheid van pijpleidingtransportsystemen, een ingenieursbureau dat pijpleidingsystemen ontwerpt, een aannemingsbedrijf, een dienstverlenend bedrijf of een toeleverancier van materialen.

Werkvorm

Uniek aan de opleiding Master of Pipeline Technology (MPT) is de multidisciplinaire insteek. U ontwikkelt affiniteit met alle disciplines die samen de pijpleidingketen vormen. Dit gebeurt doordat u in kleine groepjes werkt bestaande uit deelnemers met allemaal een andere rol in het totale pijpleidingenproces.

Resultaat

U heeft inzicht in de nieuwste mogelijkheden van de totale keten en kent de samenhang tussen de diverse disciplines. U past de verworven kennis en inzichten toe op strategisch niveau. Als professioneel leider geeft u richting aan de verdere ontwikkeling van uw organisatie en van de branche.

Niveau N.V.T.
Vorm Part-time
Incompany Nee
Open inschrijving Ja
Doorlooptijd 12 maanden
Tijden Avond
Kosten €9380
Titulatuur Geen titel
Website https://avansplus.nl/opleidingen/techniek-bouw/master-of-pipeline-technology-mpt/master-of-pipeline-technology-mpt/algemeen-pijpleidingingenieur
Benodigde taalkennis Nederlands
Maximaal aantal deelnemers 14
Afronding Diploma