Dé opleidingensite voor hbo en hoger

Adviseren en coachen voor de HR-adviseur

Avansplus (Avans+), improving professionals

  • Beschrijving
  • Overzicht

ADVISEREN EN COACHEN VOOR DE HR-ADVISEUR

Als HR-adviseur ondersteunt en adviseert u het lijnmanagement bij HR-taken. Daarvoor is het essentieel dat u de juiste adviesvaardigheden en technieken beheerst. U treedt immers in een actieve rol op als adviseur en coach van het lijnmanagement. Tijdens deze training adviesvaardigheden maakt u zich de vaardigheden en instrumenten eigen waarmee u zich succesvol profileert als HR-professional.

DOELGROEP

U heeft een bacheloropleiding op het gebied van HRM afgerond. Daarnaast bent u al enkele jaren werkzaam als HR-adviseur of HR-functionaris en u wilt uw rol als adviseur en coach verstevigen.

WERKVORM

Deze cursus adviesvaardigheden bestaat uit interactieve bijeenkomsten. U oefent technieken en vaardigheden met mededeelnemers en met een professionele acteur. Na iedere bijeenkomst gaat u met de nieuwe technieken en inzichten aan de slag in uw eigen dagelijkse praktijk.

LOGBOEK TIJDENS DE TRAINING ADVIESVAARDIGHEDEN

U houdt uw ervaringen bij in een persoonlijk logboek. Hierin werkt u uw individuele leerdoelen verder uit en reflecteert u op het toepassen van de nieuwe adviesvaardigheden. Aan het einde van deze training adviesvaardigheden beoordelen we dit logboek.

AFRONDEN VAN DEZE CURSUS ADVIESVAARDIGHEDEN

U rondt de cursus adviesvaardigheden af met een eindopdracht. Deze bestaat uit een advies- of coachingsgesprek met een acteur.

RESULTAAT

Na het volgen van deze hr coaching opleiding kunt u actief en procesgericht adviseren. Moeilijke situaties en ‘lastige’ personen benadert u op een effectieve manier.

HET EFFECT VAN UW VERSTEVIGDE COACHINGSVAARDIGHEDEN

Uw gedrag past u aan als de gesprekssituatie daarom vraagt. U beschikt over veel interventietechnieken en u kunt beter omgaan met belangentegenstellingen. Ook bent u in staat invloed uit te oefenen. Kortom: uw coachingsvaardigheden en adviesvaardigheden zijn versterkt. Dat maakt u een succesvolle HR-professional.

Niveau HBO
Vorm Part-time
Incompany Nee
Open inschrijving Ja
Doorlooptijd 3 maanden
Tijden Avond
Kosten €2945
Titulatuur Geen titel
Website https://avansplus.nl/opleidingen/hrm/hr-advies/adviseren-en-coachen-voor-de-hr-adviseur
Benodigde taalkennis Nederlands
Maximaal aantal deelnemers 15
Afronding Certificaat