Dé opleidingensite voor hbo en hoger
Gepubliceerd op: 3 februari 2016
Auteur:
Functie: Directeur
Organisatie: Business School Nederland
Bron: http://www.bsn.nl/nieuws/welke-mba-past-bij-mij/


Welke MBA past bij mij?

Hoe kom ik er achter welke Master-opleiding het best bij me past? Heb ik liever een wetenschappelijke MBA, of past de Action Learning MBA beter bij me?

Het belangrijkste is dat je de MBA kiest die het best bij je past. Een MBA die past bij jouw manier van leren, bij jouw persoonlijkheid en in jouw levensstijl. Een goede keuze maken is méér dan afvinken; het moet goed voelen. Je keuze moet als een maatpak zitten. En alleen jij kunt beoordelen of dat pak inderdaad 'als gegoten' zit.

Om je zo veel mogelijk te helpen bij jouw keuze hebben wij hieronder een aantal voorbeeldvragen geformuleerd:

Vragen die jij jezelf in ieder geval zou kunnen stellen zijn:

1. Denk ik dat het voor mij een positieve leercurve is om met een peer group van managers de dialoog aan te gaan en nieuwe inzichten te verwerven?

2. In hoeverre zijn mijn werkgever en ik geholpen als 40% van de studietijd besteed kan worden aan projecten in mijn eigen werkomgeving?

3. Word ik een bekwamere manager door tijdens de MBA-opleiding ook veel aan managementvaardigheidstrainingen te doen?

4. Ben ik een snelle lezer die direct de essentie ziet en deze onthoud, of ben ik geholpen met een MBA-opleiding waarin ook aandacht is om deze vaardigheid (verder) te ontwikkelen? Een vaardigheid die me helpt sneller de body of knowlegde tot mij te nemen en ook tijdens mijn werk sneller business cases en andere documenten te kunnen lezen, begrijpen en onthouden?

5. In hoeverre is het van toegevoegde waarde dat ik, ondanks een vast tijdschema, toch flexibiliteit in kan bouwen in het opleveren van assesments en projecten?

6. Vind ik het plezieriger om de MBA in het Nederlands of in het Engels te doen?

7. In hoeverre is het voor mij belangrijk om een specialistisch MBA-diploma te hebben?

8. Leer ik persoonlijk meer als al mijn docenten naast theoretische kennis, ook veel praktijkervaring hebben?

9. Is het goed voor mijn carrière als ik tijdens de opleiding projecten moet doen - ook buiten mijn comfortzone - waar ik én betere resultaten mee behaal, én waar mijn netwerk binnen en buiten de organisatie door wordt vergroot?

10. Ben ik extra geholpen als ik op het moment van schrijven en implementeren van mijn assesments en projecten gratis feedback van professionals ontvang?

11. Leer ik beter door te doen en te reflecteren, of ben ik meer iemand die alleen boeken en cases van anderen wil lezen - ongeacht of deze maatgevend zijn voor de situatie binnen mijn eigen werkomgeving?

12. Heb ik meer aan een internationale management peer group dan aan een louter Nederlandse set met mensen die mogelijk ook internationaal werken?

Als u graag van gedachten wilt wisselen over welke MBA het best bij u past…
http://www.bsn.nl/mba/