Dé opleidingensite voor hbo en hoger
Gepubliceerd op: 5 november 2018
Auteur:
Organisatie: TSM Business School


Wat is True Leadership?

Wat maakt iemand een goede leider? Bij TSM ontdekken we dat steeds opnieuw. Want leiderschap is niet een kwestie van één keer leren en klaar. Voor deelnemers niet en ook voor ons niet. Wat in elk geval onmisbaar is, is gedegen bedrijfskundige kennis gecombineerd met een flinke dosis zelfinzicht. En dan aan de slag, van je omgeving leren en jezelf opnieuw uitvinden.

Voor ons vormen business know-how en persoonlijke ontwikkeling samen de kern van wat wij True Leadership noemen. We zijn ervan overtuigd dat het één niet zonder het ander kan. Bedrijven redden het niet alleen met zakelijke kennis, maar ook niet puur op het karakter van de baas. Met echt sterk leiderschap breng je je organisatie én je mensen verder.

Jezelf onder de loep nemen is stap één. Iemand anders aansturen kun je alleen als je leiding kunt geven aan jezelf. Wat is het effect van jouw leiderschap op iemand anders? True Leadership is je eigen leiderschap ontwikkelen, weten waar je goed (en minder goed) in bent, wat je nodig hebt in welke situatie en met wie. En daar dan ook echt naar handelen. Welke functie je ook hebt. Ook mensen met een informele leiderschapsrol hebben invloed, krijgen collega's mee en zetten veranderingen in gang.

De volgende stap: meteen het diepe in. Uit theorie kun je alles halen, maar je leert écht door het in de praktijk te brengen, je kennis toe te passen en te zien wat er wel en niet werkt. Pas op de werkvloer kom je in steeds veranderende situaties terecht en word je geconfronteerd met de realiteit van onzekerheid, spanningen en moeilijke beslissingen. Het effect van jouw leiderschap zie je terug in de reacties van je mensen en de resultaten van je organisatie.

Leiderschap vergt ook lef. Je moet je eigen koers bepalen, actief keuzes maken en opkomen voor je mensen. Dat betekent verantwoordelijkheid nemen - voor jezelf, je bedrijf, maar zeker ook voor de maatschappij. Want leiding geven is méér dan zorgen voor een goed bedrijfsresultaat. Het is investeren in een gezond werkklimaat, een leefbare omgeving én een duurzame toekomst. Zodat jij, je medewerkers en je bedrijf kunnen blijven groeien.

Tenslotte moet je jezelf als leider steeds opnieuw uitvinden. Ontwikkelen, ervaren, reflecteren en dan weer verbeteren. Uitgeleerd ben je nooit. Dat geldt voor ons net zo. Grote veranderingen in de bedrijfswereld of op de werkvloer van een van onze deelnemers? We gooien er graag het programma voor om of praten onze alumni bij over de laatste ontwikkelingen. Zo zorgen we er voor dat jij ook echt kunt gebruiken wat wij te bieden hebben.Over TSM Business School

TSM Business School biedt een unieke combinatie van bedrijfskundige kennis, leiderschapsontwikkeling en praktische toepasbaarheid. Honderden deelnemers hebben dankzij hun TSM-opleiding verandering en vernieuwing weten te creëren, vanuit hun persoonlijke kracht.

TSM Business School biedt deeltijd opleidingen aan en ontwikkelt programma's op maat in opdracht van organisaties. De deeltijd opleidingen vinden plaats in Amersfoort, Apeldoorn of Enschede. Maatwerkprogramma's ontwikkelen we voor organisaties in binnen- en buitenland. Kijk voor meer informatie over ons opleidingsaanbod op www.tsm.nl.

TSM Business School • Hengelosestraat 583 • 7521 AG Enschede • 053 - 240 40 00 • info@tsm.nl • www.tsm.nl