Dé opleidingensite voor hbo en hoger
Gepubliceerd op: 4 november 2013
Auteur:
Organisatie: Erasmus School of Accounting & Assurance


Waarom een Post-Master opleiding?

Na 5 - 10 jaar werken voelen veel mensen de behoefte zich verder te ontwikkelen en bekwamen. Een van de mogelijkheden hiervoor is de post-master opleiding.

Aan een postgraduate opleiding begin je als je al enige tijd werkzaam bent. Na 5 tot 10 jaar werken, voelen veel mensen de behoefte zich verder te ontwikkelen en te bekwamen. Veel medewerkers en hun leidinggevenden en/of de organisatie kiezen in eerste instantie voor cursussen of trainingen die gericht zijn op vaardigheden of persoonlijke ontwikkeling. De investering is veelal beperkt in zowel tijd als geld. Toch voelen veel mensen na een tweede carrièrestap de behoefte aan meer verdieping. Ze willen meer 'los komen' van de dagelijkse praktijk en hebben ambitie om hun kennis rondom het eigen of een aanpalend vakgebied te vergroten. Zeker in een leidinggevende of adviserende functie is het belangrijk op de hoogte te zijn van de actualiteit. Je wilt weten hoe het vakgebied zich ontwikkeld en met gelijken, maar zeker ook met ervaringsdeskundigen of wetenschappers hierover in discussie gaan. Hierdoor kan je zelf bijblijven of zelfs voorop lopen. Deze behoefte wordt vaak sterker naar mate de laatste omvangrijke studieperiode verder achter je ligt.


Wat zijn de toelatingseisen?

Anders dan bij een reguliere universitaire opleiding is er niet altijd een vast omlijnde toelatingseis. Of je al dan niet wordt toegelaten is afhankelijk van veel factoren. Natuurlijk ook je vooropleiding maar meer nog je motivatie, werkervaring en de mogelijkheid om er echt tijd voor in te ruimen in het dagelijkse leven. Al deze factoren moeten in de overweging worden meegenomen. Daarnaast is van primair belang dat de opleiding aansluit bij de behoefte in de praktijk of de loopbaanwensen voor nu of voor de toekomst. Veel postgraduate opleidingen vragen naast diploma's en certificaten om een motivatie en houden daarnaast kennismakingsgesprekken. Dit om de verwachtingen wederzijds te toetsen en een succesvolle toegang en afronding van de opleiding mogelijk te maken.

Studeren aan de Erasmus School of Accounting & Assurance (ESAA) staat garant voor hoogwaardig onderwijs.
De beroepsgericht Post-Master opleidingen zoals Accountancy, Controlling en Auditing wording verzorgd door hoogleraren die wetenschap en praktijk combineren in hun loopbaan.
Voorts biedt ESAA een range aan Executive Programs, ontwikkeld voor ervaren professionals die verdieping zoeken in hun vakgebied en/of loopbaan.

  • Corporate Social Responsibility
  • Het Brein in de Boardroom
  • Programma voor Commissarissen & Toezichthouders
  • The New CFO
  • Finance & Risk Management voor Woningcorporaties
  • Het Rendement van Geluk
  • Certified Pensioenexecutive
  • Actualiteiten voor RA-Executives
  • Financieel Forensisch Deskundige
  • Tax Assurance

Verder biedt ESAA een aantal kortlopende Masterclasses, waarbij in een relatief kort tijdsbestek diepgaand wordt ingegaan op bijvoorbeeld financiële vraagstukken voor commissarissen en toezichthouders, rendement van geluk op organisaties of risicomanagement bij woningcorporaties.
Tot slot staat ESAA borg voor de mogelijkheden in het kader van Permanente Educatie. Alle alumni van ESAA worden uitgenodigd voor kosteloze deelname aan PE-bijeenkomsten.