Dé opleidingensite voor hbo en hoger
Gepubliceerd op: 12 september 2013
Auteur:
Organisatie: Millian


Universiteit Leiden op de vingers getikt door minister Bussemaker

Het definitief wegsturen van studenten die na vier jaar hun bachelor nog niet hebben gehaald, zoals de rechtenfaculteit in Leiden wilde, mag niet.

Rechtenfaculteit Universiteit Leiden op de vingers getikt door minister BussemakerDe studenten mogen alsnog de niet gehaalde tentamens herkansen. Op welke termijn de vereiste 180 studiepunten moeten zijn gehaald, wordt nog bepaald door de universiteit.

Moe van herkansingen

De rechtenfaculteit stuurde aan het eind van het afgelopen studiejaar 25 studenten weg. De universiteit wilde de druk in 2009 op voeren omdat ze moe waren van de vele herkansingen. Het was de bedoeling gemotiveerde studenten te stimuleren en langstudeerders te ontmoedigen.

Aan het begin van het afgelopen studiejaar zaten 450 studenten in de gevarenzone. Pauline Schuyt, van de Universiteit Leiden: 'Veel studenten hebben het afgelopen jaar waanzinnig hard gestudeerd. Dat was mooi om te zien.'

Een extra kans

Minister Jet Bussemaker heeft de Universiteit te kennen gegeven dat deze gang van zaken niet rechtmatig was. De 25 weggestuurde studenten krijgen de kans de studiepunten opnieuw te halen.

Lees het complete artikel op Volkskrant.nl