Dé opleidingensite voor hbo en hoger
Gepubliceerd op: 9 januari 2013
Auteur:
Functie: Programma Manager
Organisatie: Delft TopTech


Specialisten, een uitstervend ras? Economie, demografie en educatie

De huidige economische situatie zorgt ervoor dat organisaties hun budget voor educatie drastisch verlagen. Aan de ene kant is dat logisch, er moet bezuinigd worden, maar aan de andere kant is het eigenlijk onverstandig. Bezuinigen op ontwikkelen van je medewerkers is op de lange termijn zelfs zorgwekkend. In eerste instantie omdat we aan het begin staan van een grootscheepse vergrijzing. De babyboom generatie gaat geleidelijk met pensioen. Afgelopen jaar is de eerste bulk naoorlogse baby's uit de arbeidsmarkt getreden. Het hoogtepunt van de vergrijzing zal in 2039 zijn, dan telt Nederland 4,6 miljoen inwoners van 65 jaar en ouder (Garssen, 2011).

De ontwikkelingen in de economie, demografie en educatie bevinden zich in de huidige economische crisis op een hellend vlakDe huidige economische situatie zorgt ervoor dat organisaties hun budget voor educatie drastisch verlagen. Aan de ene kant is dat logisch, er moet bezuinigd worden, maar aan de andere kant is het eigenlijk onverstandig. Bezuinigen op ontwikkelen van je medewerkers is op de lange termijn zelfs zorgwekkend. In eerste instantie omdat we aan het begin staan van een grootscheepse vergrijzing. De babyboom generatie gaat geleidelijk met pensioen. Afgelopen jaar is de eerste bulk naoorlogse baby's uit de arbeidsmarkt getreden. Het hoogtepunt van de vergrijzing zal in 2039 zijn, dan telt Nederland 4,6 miljoen inwoners van 65 jaar en ouder (Garssen, 2011).

Ik zie het persoonlijk aan mijn vader, een man van 64 die niet kan wachten om eindelijk te gaan genieten van zijn duizenden hobby's. Mijn vader is een specialist. Hij heeft een technische achtergrond. Dat baart me toch zorgen, want over hoeveel specialisten die de arbeidsmarkt gaan verlaten praten we nu eigenlijk? En een andere zorg , aangezien mijn vader in Limburg woont, is het regionale aspect. Zitten daar ook verschillen in? In januari 2012 meldde Stijn Berden van Yacht dat er een tekort is aan hoogopgeleide technici en dat we daarmee in een kenniscrisis zitten. Maar het is volgens hem niet alleen de vergrijzing die hiervoor verantwoordelijk is, ook is er een geringe interesse voor technische opleidingen bij startende studenten.

Het zijn overigens niet alleen maar technici die we gaan missen, ook financieel specialisten, medisch specialisten enz. enz. Een raar idee eigenlijk dat in de huidige economische situatie met toenemende werkeloosheid er ook een tekort is; een tekort dat alleen maar toeneemt.

Hoe zit dat nou regionaal? De regio's aan de randen van Nederland zullen in 2040 het hoogste aantal ouderen hebben (Jong de A. & Duin van C, 2009). Ja, eigenlijk niet echt een verrassing. Ik, een van oorsprong Limburgse, ben zelf ook weggetrokken uit de regio vanwege studie en werk. En met mij vele anderen. Het gevolg is dat ouderen overblijven, Babyboomers gaan met pensioen et voilà, een probleem voor de maatschappij erbij. Want naast de Randstedelijke problemen met tekorten aan specialisten heb je nu ook provincies die helemaal leeglopen.

Initiatieven als Brainport 2020 waarbij het aantrekken en behouden van technisch talent in Zuidoost Nederland centraal staat, worden al uit de grond gestampt. Brainport 2020 is opgericht om naadloos aan te sluiten bij de Europese visie 'Europe 2020'. Hoofddoel is om van Nederland een internationaal concurrerende kenniseconomie te maken. Al het voorgaande maakt natuurlijk duidelijk dat kiezen voor een specialistische opleiding uit economische oogpunt slim is. Wil je blijvend van werk verzekerd zijn, duik dan in het gat. Laat je goed voorlichten waar in de komende jaren behoefte aan is en kijk of er iets interessants voor je bij zit.

Het kan zijn dat je al in een specialistisch vak zit. Je kennis up-to-date houden en vergroten door middel van een specialistische opleiding is dan een voorwaarde om de huidige ontwikkelingen de baas te blijven. Een mooie bijkomstigheid is, dat je tijdens zo'n opleiding met anderen in aanraking komt die je zakelijke interesse delen, een verrijking van je netwerk.

Maak je de keuze om een opleiding te gaan volgen, kies dan voor een gespecialiseerde onderwijsinstelling met uitstekende docenten en zoek goed uit of de instelling onderwijs aanbiedt wat verenigbaar is met je werk. Houdt er rekening mee dat een gedegen opleiding je aardig wat tijd gaat kosten. Faciliteer jezelf dan ook. Maak ruimte in je agenda, vertel je naasten over je plan en de bijbehorende tijdsbesteding en houd je blik op de horizon gericht.

En mijn vader… hij gaat heerlijk genieten van zijn pensioen en maakt zich verder geen zorgen.

Bekijk hier de presentatie van Delft TopTech op Millian.nl.