Dé opleidingensite voor hbo en hoger
Gepubliceerd op: 8 januari 2014
Auteur:
Functie: Adviseur
Organisatie: GITP Opleidingen


Slachtoffer van de crisis? Jij bent aan Z!

Door de veranderende arbeidsmarkt is de werkloosheid hoog. Switchen van loopbaan of een nieuwe baan vinden is steeds lastiger. Kom in actie!

De arbeidsmarkt verandert. De werkloosheid is de laatste jaren onverminderd hoog. Veel mensen krijgen te maken met ontslag. Een nieuwe baan vinden, of switchen van loopbaan is minder eenvoudig dan voorheen. In moeilijke situaties is het belangrijk om je te realiseren dat je toch richting kunt geven aan je eigen loopbaan. Juist in tijden van crisis moet je erop alert zijn dat je keuzemomenten hebt. Het loopbaanhandboek 'Jij bent aan Z' (Puck Dinjens & Tanja Hulswit 2013) geeft veel handvatten om regie te pakken op je eigen loopbaan.

Stel jezelf een doel

Regie pakken op je eigen loopbaan begint met het stellen van een doel. Is het vinden van een (nieuwe) baan voldoende, of is dit het moment voor jouw droombaan? Maak een zo levendig mogelijke voorstelling van wat je zou willen en stel een planning op die jou ondersteunt in het behalen van dit doel. Bijkomend voordeel van deze planning is dat je structuur voor jezelf creëert. Mensen kunnen overvallen raken door de zeeën van tijd die zij hebben wanneer zij hun baan verliezen. Doelen stellen en plannen zijn hulpmiddelen om de valkuil van uitstellen en afstellen te omzeilen.

Ken jezelf

Alleen als je jezelf goed kent, kun je een goede inschatting maken van welke baan echt bij je past. Inzicht in eigen kunnen begint met een realistisch zelfbeeld. Herken je jezelf in het beeld van iemand die zich soms wat fixeert op eigen tekortkomingen? Kennen anderen je als bescheiden, of als iemand die soms twijfelt? Dan is de kans groot dat je jezelf onderschat. Heb je moeite om minder sterke kanten van jezelf te benoemen? Hebben jouw mislukkingen in het verleden altijd te maken gehad met zaken die buiten jezelf lagen? Dan bestaat de kans dat je aan zelfoverschatting doet. Een goede manier om meer inzicht in uw eigen kunnen te krijgen is door feedback te vragen uit je omgeving. Vraag plussen en minnen, vraag tips en advies. Beperk jezelf niet tot je eigen collega's, maar vraag ook je partner, vrienden en familie.

Ken je persoonlijkheidskenmerken

Onderdeel van een goed zelfbeeld, is dat je weet hoe je gebakken bent. Persoonlijkheidskenmerken zijn voorspellend voor gedrag en daarmee ook voor jouw kwaliteiten en valkuilen. Mensen blijken over het algemeen goed in staat om zichzelf in te schatten op de vijf verschillende persoonlijkheidsdimensies.

  1. Introvert - extravert: In hoeverre ben je naar binnen of naar buiten gekeerd. Ben je een denker of een prater?
  2. Vriendelijk - zakelijk: In hoeverre ben je gericht op anderen of op jezelf? Ben je welwillend en zachtaardig of eerder competitief en kritisch?
  3. Stabiliteit - instabiliteit: In hoeverre ben je in persoonlijk opzicht evenwichtig, gelijkmatig? Ben je snel gespannen of onzeker?
  4. Consciëntieus - onzorgvuldig: In hoeverre hecht je waarde aan orde en aan het zorgvuldig afhechten van zaken? Werk je gestructureerd of juist flexibel en improviserend?
  5. Intellectueel autonoom - conformistisch: In hoeverre benader je vraagstukken open en onderzoekend, heb je een eigen oordeel over zaken, ben je in staat richting te geven? In hoeverre ben je volgzaam, gezagsgetrouw, behoudend?

Doe waar je warm van wordt

In de zoektocht naar een passende baan of opdracht is het niet alleen belangrijk om je af te vragen waar je goed in bent, maar ook wat je drijft. De dingen die je leuk vindt om te doen, daar ben je meestal ook beter in. Als je baan geen aansluiting heeft op je innerlijke drijfveren, loop je bovendien de kans dat je op termijn weer uitstroomt, omdat je niet op je plek zat. Een manier om zicht te krijgen op innerlijke drijfveren is door na te gaan wat prettige en succesvolle periodes zijn geweest. Welke aspecten binnen je werk zijn voor jou hierin specifiek van belang geweest? Waren het bijvoorbeeld de collega's, de vrijheid, de afwisseling of de duidelijke verwachtingen? Ga ook na welke periodes minder geslaagd zijn geweest en waarom. Was het de dagelijkse file, de overenthousiaste manager, of een gebrek aan inhoudelijke complexiteit? Een manier om meer inzicht in eigen drijfveren te krijgen, is om energiegevers en energievreters uiteen te zetten en op zoek te gaan naar de rode draden. Zo doe je zelf een eerste aanzet tot het in kaart brengen van functiekenmerken die je aantrekkelijk vindt, soorten werk/activiteiten die je liggen, branches die je trekken en organisaties die je mogelijk aanspreken.

Kom in actie

Het woord 'netwerken' zorgt bij veel mensen voor een knoop in de maag. Misschien wil je anderen niet lastig vallen met jouw zoektocht naar een nieuwe baan. Dan is het goed je te realiseren dat netwerken iets anders is, dan anderen om een baan vragen. Netwerken is mensen ontmoeten. Vertrouw erop dat iedere relatie die je legt, je iets kan opleveren. Is het geen sollicitatiegesprek, dan is het wellicht meer branchekennis, meer zelfkennis, of een goede tip. Social Media en kopjes koffie drinken zijn goede manieren om potentiële opdrachten en werkgevers op het spoor te komen. Denk daarnaast ook aan vrijwilligerswerk of het volgen van een training*. Omgevingsfactoren heb je niet altijd in de hand, maar de keuzes die je zelf maakt wel. Kom in actie en blijf in beweging: Een vliegende kraai vangt altijd wat.

* GITP biedt verschillende trainingen aan op het gebied van loopbaan oriëntatie, waaronder 'Loopbaan oriëntatie' en 'Lef, benut je talent'. www.gitp.nl/trainingen

Bronvermelding:

Dinjens, P. & Hulswit, T. de (2013) Jij bent aan Z. Amsterdam: Uitgeverij Nieuwezijds

Bekijk hier de presentatie van GITP Organisatieontwikkeling & Training op Millian.nl.