Dé opleidingensite voor hbo en hoger
Gepubliceerd op: 4 oktober 2016
Auteur:
Functie: Programmamanager
Organisatie: Wagner Group


Persoonlijk leiderschap en transformatie

Verandering is een basiswet op aarde. Er is maar één ding wat nooit verandert: namelijk dat alles voortdurend verandert. Hoe ga je daar in je werk en leven mee om?

Verandering

Verandering komt voort uit de dualiteit die op aarde heerst: licht en donker, man en vrouw, groei en afsterven. Vanuit ons menselijke standpunt kunnen we op twee manieren reageren op verandering:
  1. Er is verandering wat van buitenaf op ons afkomt. Dat voelt soms als een aanval. Om er een paar te noemen: een reorganisatie, ontslag, ziekte en verlies van dierbaren. De meeste mensen verwelkomen dit soort veranderingen niet. Zij hebben talloze strategieën ontwikkeld om hier mee om te gaan, zoals ontkenning, vluchten of slachtoffer gedrag.
  2. De tweede manier om het hoofd te bieden aan de noodzaak tot verandering, is om te veranderen van binnenuit. Hoe kom ik tot acceptatie? Hoe neem ik eigenaarschap over mijn leven? Welk antwoord geef ik op deze verandering? Welke acties onderneem ik?
Het is deze tweede manier van veranderen waarvoor mensen bij een coach, mediator of counselor terechtkomen. Deze 'verandering van binnenuit' wordt ook wel Transformatie genoemd, omdat de gecoachte bijna altijd zijn gedachten over de situatie dient te veranderen, hij transformeert de manier waarop hij naar zichzelf kijkt of dient zijn situatie compleet aan te passen.


Transformatie

Vele mensen hebben afscheid genomen van de mogelijkheid te veranderen in hun leven. Hun karaktereigenschappen liggen vast wat hen betreft. In mijn tienjarige ervaring als transformationeel coach en trainer kunnen mensen van alle leeftijden nog veranderen in hun eigenschappen en reactievermogen. En wat nog belangrijker is: een mens kan leren zichzelf te veranderen. Dat noem ik persoonlijk leiderschap.
Als transformationeel coach leer ik mensen hun eigen oplossingen te vinden door hen te benaderen via het hoofd-hart-handen model.

Dat betekent in de praktijk:
  • hen meer inzicht te geven over hun gedrag en wat zij bij anderen teweegbrengen. Immers, we hebben allemaal blinde vlekken en we weten niet wat we niet weten. Daar hebben we anderen bij nodig (hoofd);
  • meer hun gevoel mee te nemen in de communicatie met anderen. Immers, het gevoel is het enige dat mensen echt verbindt. Ander gedrag (en dat willen we graag als managers) wordt alleen maar aangestuurd door een ander gevoel over de zaak. De "wet" die dat mogelijk maakt zegt: wat je geeft, is wat je terugkrijgt. Dus: als ik het gevoel bij iemand wil raken omdat ik ander gedrag wil oproepen, zal ik zelf oprecht en eerlijk mijn gevoel moeten inzetten en laten zien (hart);
  • ander gedrag als mogelijkheid te laten ontdekken en daarmee te oefenen, eerst in een coachgesprek en daarna naar buiten toe (handen).
De eerste opdracht van een Transformationeel coach bij een lastige situatie, is om de gecoachte het probleem te geven dat hij al heeft en dat hij op de schoot van iemand anders kwijt wil. Pas bij acceptatie van het lastige dat er is, kunnen we verder. Vaak is het een hele opluchting als het probleem er mag zijn. Uiteindelijk blijven er onderliggend bij een probleem maar 3 keuzes over:
  1. Je doet er wat aan. Als je dat niet kunt of wilt
  2. Je accepteert het. En dat is vaak hard werken! Als je dat niet kunt of wilt
  3. Je gaat weg. Je houdt er mee op.

Persoonlijk leiderschap

De reden waarom ik het vak van transformationeel coach en trainer zo fascinerend vind, is omdat ik mensen mag begeleiden in 'het vak van het leven'. Dat leer je in het Nederlandse onderwijssysteem nauwelijks, terwijl dat toch hetgene is waar iedereen elke dag mee bezig is. Hoe ga ik om met tegenslag? Hoe haal ik het mooiste uit mezelf en anderen? Hoe word ik een mooier, completer mens? Dat zijn essentiële vragen.

In de transformationele coach- en mediationopleidingen van Wagner Group | Orbis vorm je een nieuwe visie op jezelf en op veranderingen. Zo vergroot je je invloed en persoonlijk leiderschap. In de steeds sneller veranderende samenleving zijn dit eigenschappen die mensen hard nodig hebben.
Maak je de keuze om veranderd te worden door de omstandigheden? Of kies je om je eigen transformatie vorm te geven? Dat laatste gaat je zeker verder helpen in je leven en loopbaan.