Dé opleidingensite voor hbo en hoger
Gepubliceerd op: 11 november 2008
Auteur:
Functie: Directeur
Organisatie: Magna training & consulting


"Persoonlijk leiderschap begint in jezelf, bij jezelf"

"Communicatie alleen is niet voldoende"

'Be the change you want to see in the world', stelde Mahatma Gandhi. Deze geestelijke leider is een voorbeeld van iemand die leefde vanuit zijn eigen kracht. Was hij iemand die persoonlijk leiderschap gebruikte als sleutel tot verandering van een complete natie? Een ding is duidelijk: hij nam datgene ter hand waar hij invloed op had - zijn eigen leven - en inspireerde miljoenen dat ook te doen.

Non-verbale communicatie een belangrijk onderdeel in Persoonlijk Leiderschap

Anno 2008 lijkt het alsof persoonlijk leiderschap een onmisbaar instrument is om je doel te bereiken. Hoog tijd voor de vraag: Is persoonlijk leiderschap een trend? Het toverwoord voor managers? Het antwoord voor continuïteit van ondernemingen in deze tijdgeest of slechts een tijdelijke hype?

Patricia de Groot, directeur/trainer van Magna training & consulting uit Mijdrecht stelt: ,,Ik merk dat de vraag naar dit soort trainingen de laatste jaren sterk groeit. Er wordt ook steeds meer van managers gevraagd. Onze maatschappij dwingt je steeds sneller te schakelen. Bewustwording is noodzakelijk wil je dat goed kunnen doen. Het is de daadwerkelijke sleutel tot verandering en groei. Persoonlijk Leiderschap begint in jezelf, bij jezelf."


Honger naar meer

Aan een hedendaagse manager worden vele eisen gesteld. Zo moet hij/zij krachtig, authentiek, charismatisch, intuïtief, motiverend, inspirerend, empathisch kunnen zijn en het liefst ook nog synergetisch kunnen optreden. Prachtige kwaliteiten, die iedereen graag in zichzelf ziet. Maar hoe zie je dat je ze hebt? En - belangrijker voor wie daadwerkelijk wil groeien - hoe ontwikkel je die?

,,Er is vraag naar trainingen met echte diepgang. De behoefte aan bewustwording groeit al jaren. Er is honger naar meer. Materie alleen voldoet niet. De werkelijke 'ik' vraagt om aandacht en invulling. Niet alleen voor een trede hoger op de maatschappelijke ladder, maar ook in groei op persoonlijk niveau. In trainingen, zoals Persoonlijk Leiderschap, graven wij naar de kern. Naar passie en persoonlijke drijfveren. Dat wordt gedaan op allerlei manieren. Deelnemers maken bij Magna de reis "Van denken naar doen, van denken naar voelen". In de businesstraining staan praktische communicatie- en veranderingsmethodes centraal. Bovendien wil men leerstof die beklijft. Die toegesneden is op de dagelijkse praktijk."


Wat levert een goede training op?

Goed. De invulling is er. Nu de keuzes. Managers de hun persoonlijk leiderschap willen verbreden en ontwikkelen, vinden een waar woud aan trainingen. Moet je kiezen voor de 'eiken' die al jarenlang hetzelfde zijn/doen of juist de jonge spruiten met hun verfrissende, creatieve kijk op de wereld? Kortom: Waar moet een goede training aan voldoen?

Patricia de Groot: ,,Een 'anders dan anders' aanpak. Dat hoort er vandaag de dag bij. Communicatie alleen is niet voldoende. Een persoonlijk leiderschap-training die puur gericht is op het aanleren van vaardigheden voldoet niet anno 2008.

Een goede training heeft onderdelen als Kernkwaliteiten (Wat is je groeipotentieel, wat is je 'schaduw'?) en 'Vechten of vluchten'; deze trainingsmethodiek geeft vanuit de vecht-en krijgskunst een aantal adviezen voor zelfreflectie, strategie en communicatie. Maar ook het Enneagram (Gedragsverklaring) en de kracht van non-verbale communicatie zijn essentieel voor een training die verschil maakt. Gereedschappen die we je aanreiken om zelf te ervaren wat natuurlijk, persoonlijk leiderschap is.

Een goede training herken je ook als er wordt gewerkt aan het vermogen mensen echt wakker te maken. Wezenlijk inzicht biedt op gevoelsniveau. Pas dan levert een training echt een omslag op. En ervaart de deelnemer wat persoonlijk leiderschap inhoudt."

Bert, Manager: "Persoonlijk Leiderschap bood me zelfreflectie op het juiste moment. Ik ontdekte dat ik heel anders op de ander overkwam dan ik dacht. Ik ben bewust geworden van de impact van non-verbale communicatie. Bovendien heb ik ingezien dat het niet belangrijk is wat je zegt in een gesprek, maar wat je bereikt."


Mogelijkheden in persoonlijk leiderschap

NLP, non-verbale communicatie (93 procent van onze communicatie!) zijn vaak vaste onderdelen van trainingen. Maar wat als de moderne manager het motto 'leven is het meervoud van lef ' in de praktijk wil brengen? Is er keuze in echt baanbrekende nieuwe trainingen om zijn of haar persoonlijk leiderschap te vergroten?

Magna deelnemers worden daadwerkelijk de ring in gestuurd bij de training 'Het paard als spiegel van je communicatie'. Een must voor wie de impact van non-verbale communicatie in de praktijk wil ervaren. Persoonlijk leiderschap ontwikkelen houdt niet op bij traditionele trainingsmethodes. Juist aanvullende trainingen vormen in deze tijd een essentiële meerwaarde.

Wie vaste patronen wil doorbreken kan bijvoorbeeld de training Persoonlijke Effectiviteit volgen. Een 5-daagse training voor bewustwording van keuzes en handelingen. Bestemd voor iedereen die openstaat om zijn/haar ingesleten patronen te (h)erkennen en belemmerende patronen wil doorbreken.


Bewustwording?

De uitbouw van persoonlijk leiderschap kun je eveneens vergroten in LIFE MANAGER®. LIFE MANAGER® bestaat uit een 3-daagse training en toont je wat je drijfveren zijn. Het laat je voelen hoe sterk je overtuigingen zijn en wat de invloed hiervan is.

"Een doel begint met bewustwording, met wakker worden. Daarna: durf jezelf af te vragen wat je echt, werkelijk wilt. Het maakt niet uit of het gaat over je privé leven of in je werk. Maak vervolgens een bewuste keuze. Het opent de deur naar het pad van plezieriger functioneren. Om zo bewuster en gelukkiger te leven", aldus de Magna directeur.


Overtuigingen maken het verschil

'De ware spirituele mens is een zakenman', stelt Indiër Jagdish Parikh. De zakenman annex schrijver gelooft niet in stress en conflicten. Dan heeft hij zeker nooit gewerkt als manager in Nederland hoor ik u denken! ,,Wat je visie op persoonlijk leiderschap ook mag zijn, het onderwerp blijft vragen oproepen. Duidelijk is dat de roep om trainingen op het gebied van persoonlijk leiderschap groter is dan ooit. En dat kwaliteit en diepgang tot gevoelsniveau het verschil maken. Trainen op competenties, attitude en kennis is niet genoeg. Het gaat om overtuigingen. Want wie bewust persoonlijk leiderschap inzet, kan optimaal functioneren in tijden van stagnatie én welvaart.

"Persoonlijk leiderschap ontwikkelen houdt niet op bij traditionele trainingsmethodes"