Dé opleidingensite voor hbo en hoger
Gepubliceerd op: 8 oktober 2013
Auteur:
Organisatie: Millian
Bron: http://www.managersonline.nl/nieuws/13962/crisis-dwingt-nederlander-tot-betere-studie--en-beroepskeuze.html


Minder Nederlanders spijt van studiekeuze

Ten opzichte van 2008 is het aantal Nederlanders dat spijt heeft van een beroeps- of studiekeuze fors afgenomen. Dit blijkt uit onderzoek van werksite.nl. In 2008 had 80 procent spijt van de beroepskeuze, in 2013 is dat 57 procent.

minder Nederlanders spijt van studiekeuzeDe studiekeuze vertoont dezelfde trend. In 2008 was 76 procent niet blij met de keuze voor de studie, in 2013 is dat 56 procent. "Doordat het vinden van een baan niet meer vanzelfsprekend is in onzekere economische tijden gaan mensen kritischer naar zichzelf en hun loopbaanontwikkeling kijken," zegt Tom Spitters, directeur van Werksite.nl.

Beroeps- en studiekeuze meer eigen verantwoordelijkheid

Bij éénvijfde van de respondenten leidt de verkeerde beroeps- of studiekeuze tot psychische problemen als overspannenheid. Veertien procent geeft aan dat ze het financieel voelen, omdat er bijvoorbeeld geen geschikte baan te vinden is na het afronden van de studie.

Spitters: "Een gelukkige werknemer is beter voor het bedrijf waar hij werkt. Het is daarom van belang dat het bedrijfsleven en de overheid blijven investeren in hun personeel."

Bron: Managersonline