Dé opleidingensite voor hbo en hoger
Gepubliceerd op: 4 mei 2012
Auteur:
Functie: Manager
Organisatie: Schouten & Nelissen University


Kennis verdiepen, inzicht vergroten

U vaart op uw opleiding, werkervaring én intuïtie. Dat gaat u prima af, maar u bent toe aan een verdiepingsslag. Waarom werkt een bepaalde aanpak wel of niet?

Regelmatig ontstaat bij hoogopgeleiden met al enige jaren werkervaring op zak de behoefte aan extra kennis, inzicht en begrip. Dit kan een mooie aanleiding zijn voor het volgen van een masteropleiding. En dan bij voorkeur een opleiding die flexibel te combineren valt met een volle agenda in de dagelijkse praktijk.

Lisa Janssen

Na enkele jaren werkervaring begint het bij u als hoogopgeleide professional te kriebelen... u heeft behoefte aan verbreding, verdieping - of beide. Daar kan een persoonlijke ambitie aan ten grondslag liggen, maar ook een ontwikkeling binnen de organisatie. Een reorganisatie bijvoorbeeld, of een (noodzakelijke) wisseling van functie. Hoe dan ook, u bent toe aan hoogwaardige nascholing.

Kennis versus vaardigheden

Zijn er specifieke vaardigheden waarin u zich verder wilt - of moet - ontwikkelen, dan kan een gerichte vaardigheidstraining uitkomst bieden. Heeft u juist de behoefte om uzelf cognitief verder te ontwikkelen op een specifiek aandachtsgebied, dan past een masteropleiding. Masteropleidingen zijn primair kennis- en inzichtsgericht.

Typen masteropleidingen

Er zijn verschillende typen masteropleidingen te onderscheiden. Enerzijds qua oriëntatie: de masteropleidingen die gerelateerd zijn aan de beroepspraktijk (professional masters) en de masters met een nadrukkelijke oriëntatie op onderzoek (academic en research masters). Anderzijds qua insteek: de specialised masters die inzoomen op een specifiek vakgebied, naast de meer generieke masters zoals een MBA.

Professional masters

Steeds meer mensen, veelal veertigers met een hbo- of wo-achtergrond en meerdere jaren relevante werkervaring, kloppen bij Schouten & Nelissen University aan voor een postinitiële masteropleiding in deeltijd. Schouten & Nelissen University heeft een weloverwogen aanbod van geaccrediteerde professional masters. Dit aanbod is inhoudelijk uniek op de vakgebieden Human Development, conflictmanagement en kwaliteitsmanagement. De meerwaarde van een professional master zit hem in de vertaling van up-to-date wetenschappelijke kennis naar concrete casuïstiek voor uw beroepspraktijk.

Flexibiliteit gewenst

Privé heeft de grootste groep deelnemers aan een masteropleiding vaak te maken met roerige tijden. Het zijn de jaren waarin er veel kan spelen: de geboorte van kinderen, het overlijden van dierbaren, grote projecten op het werk die aandacht en energie vragen. De ervaring leert dat deze groep behoefte heeft aan flexibele masteropleidingen - zowel in opbouw als in tijdsbesteding. Schouten & Nelissen University komt hieraan tegemoet met deeltijdmasters in modulevorm. Elke masteropleiding bestaat uit vaste modules en keuzemodules die op een zelfgekozen, passend moment gevolgd kunnen worden. Zonder onderbrekingen is de erkende mastergraad in twee jaar tijd te behalen. Inclusief onderbrekingen staat er maximaal vijf jaar voor het afronden van een volledige masteropleiding.

Praktijk in beeld

Een goede professional master legt continu verbanden naar de praktijk. Uw eigen beroepspraktijk welteverstaan. Dáár past u nieuwe kennis en inzichten immers toe.
Die link naar uw praktijk legt Schouten & Nelissen University op verschillende niveaus. Om te beginnen kent elke masteropleiding een Programmaraad: een adviesveld vanuit de wetenschap en het werkveld. Dit onafhankelijke orgaan toetst het beroepsprofiel, het beroepsdomein en de eindkwalificaties van de master aan de actuele stand van de wetenschap én de behoeftes in het beroepenveld. Ook in de werkvormen en toetsing leggen we continu een brug naar uw praktijk - onder meer via papers, assessments en casuïstiek. Naast vooraanstaande hoogleraren en universitair docenten, worden de colleges verzorgd door kundige senior professionals uit het werkveld. Tot slot is Schouten & Nelissen University zeer actief in het verkrijgen (en behouden) van erkenningen van gerenommeerde beroepsverenigingen in het kader van permanente educatie.

Tweemaal succes

Schouten & Nelissen University is onderdeel van de Schouten & Nelissen Groep, al sinds 1980 het instituut voor persoonlijke ontwikkeling, organisatieontwikkeling en gedragsverandering. Uitgangspunt bij al onze opleidingen is de overtuiging dat het succes van organisaties wordt bepaald door het persoonlijke succes van de mensen die er werken.

Meer informatie

Voor een vrijblijvend informatieof adviesgesprek over masteropleidingen: bel 0418-688 666 of mail info@sn.nl. Kijk voor meer informatie op www.sn.nl/university.