Dé opleidingensite voor hbo en hoger
Gepubliceerd op: 13 april 2017
Auteur:
Organisatie: 12Mprove
Bron: http://12mprove.nl/nieuws/ken-geheim-succesvolle-lean-leiders/


Ken jij het geheim van succesvolle Lean leiders?

Steek even je hand op als je dit herkent: Lean is allang geen onbekend begrip meer binnen jouw organisatie; je hebt de benodigde Belts om je heup en de Lean tools zijn een wezenlijk onderdeel op de werkvloer en tóch lukt het je als manager/leider niet om echte gedragsverandering bij je mensen voor elkaar te krijgen. Helaas blijft verbeterpotentieel hierdoor onbenut…

The Lean consultant has left the building

We zien het vaak gebeuren; organisaties omarmen Lean en ervaren de waardevolle bottum up manier van werken. Effectiviteit en efficiëntie wordt daadwerkelijk verbeterd. Maar dan gebeurt het… De Lean consultant verlaat het gebouw en de Lean methode lijkt te falen. Waar ligt dit aan?


Het gedrag van leiders

Uit onderzoek blijkt dat hier twee belangrijke redenen voor zijn. De eerste is "Leiderschap" en de tweede is "Cultuur". 70% Van wat leidinggevenden zeggen en doen, beïnvloedt het team, de afdeling of de gehele organisatie in haar functioneren. Daarmee is de leidinggevende bepalend voor het in stand houden of veranderen van cultuur. Bij een gelijkblijvende cultuur wordt het lastig om veranderingen echt voor elkaar te krijgen.


Advanced Lean Leiderschap

Echte Lean leiders doen aan Advanced Lean Leiderschap. Zij weten dat gedrag niet verbeterd kan worden op het niveau van gedrag, maar dat een andere aanpak nodig is. Ontwikkeling van nieuwe gewoontes, vaardigheden en daarmee een nieuwe manier van met elkaar samenwerken. Meester zijn in het engageren van betrokkenen, daarmee realiseer je daadwerkelijk de cultuuromslag die jij en je organisatie zo hard nodig heeft!

Meer weten over Advanced Lean Leiderschap? Check onze training.