Dé opleidingensite voor hbo en hoger
Gepubliceerd op: 24 januari 2012
Auteur:
Functie: personal coach
Organisatie: Aaron A. de Haas Training B.V.


Ik heb een personal coach, wauw!

Hoe je een hand moet geven. Hoe je de bal door middel van een mooie voorzet in het doel kan doen belanden. Hoe je een strategie bedenkt om politiek te scoren. Doen we niet!

Als je gecoacht wil worden heb je een probleem nodig. Of op zijn minst een wens om niet welgevallig gedrag in acceptabele banen te leiden. Vroeger ging je naar een vriend of naar een goede buur en dat hielp ook. Nu is het begrip coachen geprofessionaliseerd en kan iedereen zich coach noemen. Laatst sprak ik een tuinman, die zich tuincoach noemt. Deze specialist praat slechts en doet niets. Moet je zelf doen. Is nog niet zo slecht voor een tuinman met rugklachten. Als het fout gaat, "jammer dan", "eigen schuld", "had je maar moeten luisteren." Garantie tot aan de deur en zelfs dat niet eens. Doen we niet!

Een terechte wens is om gemakkelijker, evenwichtiger, wijzer te worden en zo meer van het leven te genieten en tegenslagen niet te zien als het einde van de wereld maar als een mogelijkheid en noodzakelijkheid tot persoonlijke ontwikkeling.

"Hoera wij, u en ik, zijn niet perfect". Geen "fouten", geen ontwikkeling!

Want onze absolute basiswens om genoegen te beleven, veilig en gelukkig te zijn, is direct verbonden met de door ons gevoelde behoefte om effectiever te worden.

"Maar", zult u zeggen, "dit gaat niet over het zakelijke leven". Niets is minder waar. Als u deze levenswens in vervulling laat gaan is het zakelijke succes slecht een kwestie van ethische organisatie.


Wat doen we?

De eerste stap is het maken van een analyse van de vraag. Soms kiezen we ervoor een test aan deze fase toe te voegen. Het belang van deze stap is zuivere overeenstemming te krijgen over de aard en de oorzaak van de leervraag. Meestal is de oorzaak van de aangegeven last gecompliceerder dan het ogenschijnlijk lijkt. Om geen tijd en geld, uw tijd en uw geld, te verspillen is het dus zaak om te weten wat we, u en ik, moeten doen. Gaat het hier om de waarheid? "Nee". Het gaat om uw subjectieve belevenis.

Nu de vraag helder is en de oorzaken, zover als nodig, aan het daglicht zijn gekomen, starten we met een oefenprogramma. Gewoon net als vroeger, vallen en opstaan. Steeds weer een stapje verder, moed verzamelen en doen. Wilt u uw in beweging gezette karretje nog meer schwung geven, dan is een training gericht op uw leerwens aan te bevelen.


Hoe doen we het?

Anne, vrouw van coach Aaron A. de Haas

Ons relatiegedrag bestaat uit twee stromen, "liefdevolheid" en "confrontatie".

Beide begrippen zijn ingebed in acceptatie en waardering voor de ander. Een ethische paraplu waaronder we kunnen leren. Waarom "we"? "We" omdat wij samen door het proces van ontwikkeling gaan en dat is voor de coach net zo spannend als voor u. Nog een opmerking over de "confrontatie". Het kan zijn dat de coach opmerkingen maakt die enige schrik teweegbrengen waarop u direct in de weerstand schiet en uw gehele arsenaal van argumenten tevoorschijn tovert om onmiddellijk deze schokkende opmerking te ontkrachten. Eigenwijs als wij zijn is dat voor ons en dus ook voor u een teken dat we op de goede weg zijn.

Wat is nodig om een goede coach te zijn? Veel kennis, veel ervaring en een groot hart en .....dat hebben we.

Voor veel praktische interessante informatie, went u zich tot mijn inspiratiebron en vrouw Anne.

Bekijk hier de presentatie van Aaron A. de Haas Training B.V. op Millian.nl.