Dé opleidingensite voor hbo en hoger
Gepubliceerd op: 16 september 2013
Auteur:
Organisatie: Millian
Bron: http://www.rendement.nl/bestuur/nieuws/id11141-hoogopgeleide-lonkt-naar-non-profit-sector.html


Hoogopgeleide lonkt naar non-profitsector

In vergelijking met drie jaar geleden wenst een grotere groep werkzaam te zijn in de non-profitsector. Sectoren als de overheid, zorg en onderwijs lijken populairder te worden.

Uit de Beroepen en Arbeidsmarkt Survey van detacherings- en wervingselectiebureau Yacht blijkt dat de ondervraagde hoogopgeleiden (ongeveer 5.000) steeds vaker kiezen voor een baan in de non-profitsector. Met oog op de crisis verwachten zij hier veiliger te zitten en voor een langere tijd. Korte periodes werken bij verschillende werkgevers lijkt onder deze groep minder populair te worden. Ook fulltime werken wordt interessanter bevonden onder hoogopgeleiden.

Zorg het meest populair

De deelnemers van het onderzoek werd gevraagd hun voorkeur uit te spreken over de branche waar ze zouden willen werken als ze voor de non-profitsector kiezen. Daaruit kwam naar voren dat onderwijs het meest interessant bleek, gevolgd door de overheid en de zorg. Over het gehele werkveld gezien, steeg de zorg zelfs van de vijftiende naar de achtste plek in de ranglijst. Onderwijs steeg van de zevende naar de derde plek en de overheid steeg van de derde naar de tweede plek.

Bron: www.rendement.nl