Dé opleidingensite voor hbo en hoger
Gepubliceerd op: 21 april 2014
Auteur:


Het lef hebben om jezelf te ontwikkelen

Ietje de Vries en Sanel Mehanovic volgen samen met acht medestudenten de Master Leiderschap bij Hanzehogeschool Groningen Professionals en Bedrijven. Niet omdat ze precies in hun hoofd hebben welk toekomstperspectief het masterdiploma moet bieden, maar omdat ze zichzelf willen ontwikkelen als leidinggevende: "Ik wil leren hoe ik nóg beter mensen samen kan brengen", vat Mehanovic zijn motivatie samen. "En voor mij: hoe geef ik, gevoed door nieuwe inzichten, leiderschap verder vorm", aldus De Vries.

Met z'n allen in de flow komen

Sanel Mehanovic is projectleider Vastgoedontwikkeling bij woningcoöperatie Actium in Assen. "Ik ontwikkel woningen en gebouwen. Ik werk met veel verschillende mensen samen om iets moois te maken voor de mensen die er in gaan wonen of er gebruik van gaan maken. Het is geweldig wanneer een project goed loopt, mensen tevreden zijn over de samenwerking én iedereen aan het einde kan zeggen 'ik ben trots op wat we hebben bereikt'." Mehanovic heeft tien jaar ervaring als projectleider. "Dat is best lang. Maar elk project is anders en dat maakt mijn werk afwisselend. Het is iedere keer weer een uitdaging om met alle medewerkers in de flow van het proces te komen. Ik zie dat als mijn investering in een project."

Binnen tien minuten kiezen

Sanel Mehanovic volgde de opleidingen Bouwkunde en Bedrijfskunde. "Om nog meer uit mezelf te halen, wilde ik verder studeren. Bouwkunde gaat over stenen en Bedrijfskunde gaat over structuren en modellen. Goede opleidingen, maar bij beide miste ik het onderdeel 'mensen'. Ik wilde graag nog beter leren hoe ik het proces van een project kan sturen, ook de rol die ik daar zelf in heb. Want hoe je met mensen omgaat, zegt veel over jezelf. Ik ging dus op zoek naar een opleiding die mij nóg meer zou leren over hoe mensen met elkaar omgaan, hoe ze samenwerken, wat mijn rol in een groep is en hoe ik die nog beter kan invullen. Er zijn veel opleidingen op het gebied van leiderschap, management en ontwikkeling. Maar kiezen was voor mij niet moeilijk. Ik volgde een flitscollege dat bij de Master Leiderschap hoort, en binnen tien minuten wist ik: dit is de opleiding die ik wil volgen. Hier ga ik leren wat ik nog nodig heb: mensen optimaal laten samenwerken en hoe optimaliseer ik mijn rol daarin. We zijn nu een half jaar bezig en het is inderdaad de opleiding die ik zocht. Het niveau is hoog en het tempo ligt ook hoog, maar dat betekent dat we uitgedaagd worden. We moeten echt het maximale uit onszelf halen en dat spreekt mij aan."

Nooit uitgeleerd

Ietje de Vries is directeur van een basisschool in Tijnje. "Onze school is een eenpitter; valt niet onder een overkoepelende organisatie. We doen dus alles zelf. Dat is een avontuur voor mij. Ik heb niet alleen met onderwijs en ontwikkeling te maken, maar ook met zaken als financiën en beleidsplannen. Ik kreeg van het bestuur van de school de gelegenheid om de opleiding tot schoolleider te volgen. Die opleiding heb ik met succes afgerond. Maar daarmee was ik nog niet klaar. Ik houd van leren, mezelf ontwikkelen. Ik ben nooit uitgeleerd. Daarom ging ik op zoek naar een opleiding die mij zou uitdagen om mij verder te ontwikkelen als leidinggevende."

Lef hebben

"Toen ik begon als directeur had ik samen met de leerkrachten diverse ideeën om nóg beter onderwijs te kunnen geven. Om die veranderingen te realiseren, koos ik voor een aanvliegroute die het dichtst bij mij ligt. Maar dat bleek niet te werken. Ik ging veel te snel. Dat was echt een bezinningsmoment: Als ik iets wil bereiken, dan moet ik dat met het team kunnen doen. Elkaar de ruimte geven om samen tot resultaten te komen. Dat was dus een vraag voor de opleiding die ik zocht: hoe geef ik mijn leiderschap vorm? De Master Leiderschap geeft mij dat mee: anderen en mezelf de ruimte geven, onderzoek doen, communiceren: het samenspel van die verschillende dynamieken is fantastisch.

Een andere reden om voor deze Master te kiezen, is het motto: lef hebben, uitgaan van je eigen kracht. Durf te innoveren, experimenteren, werkprocessen te veranderen. Laat maar zien waar je goed in bent. Dat spreekt mij bijzonder aan. Ook vind ik de combinatie van profit/non-profit-studenten prettig. Het leek mij goed verder te kijken dan de non-profitsector waar ik in werk. Ik leer inderdaad veel van mijn profit-medestudenten. En je weet maar nooit waar dat toe leidt."

Bekijk hier de presentatie van de Hanzehogeschool Groningen Professionals en Bedrijven op Millian.nl.