Dé opleidingensite voor hbo en hoger
Gepubliceerd op: 30 mei 2011
Auteur:
Functie: Managing Director
Organisatie: Consciousness Coaching


Have you ever considered what you might do if you had no limitations?

Hoe zou je leven er uitzien als je dat helemaal zelf zou kunnen bepalen? Als je niet meer beperkt wordt door je overtuigingen, je verleden, je gedachtepatronen en uiterlijke omstandigheden? Als je je mogelijkheden voor 100% zou gebruiken om je ware roeping "je passie" te vinden en te vervullen?

Waarnemend oog ter illustratie van de Consciousness CoachNet als iedereen heb jij natuurlijk ook weleens het gevoel dat er meer moet zijn, maar dat je de vinger er niet achter krijgt.

Dat meer is een sluimerende kracht in jezelf. De kracht van je bewustzijn. Hoe zou het zijn als je die kracht zou kunnen gebruiken om het leven te creëren zoals je het écht zou willen leven?


Sleutelwoorden hierin zijn consciousness en awareness (de voertaal tijdens onze trainingen is Engels). Beide refereren aan je staat van bewustzijn. De mate waarin je zelf bepaalt hoe je wereld eruit ziet, en niet je onbewuste gedachtepatronen, voorgebakken meningen en willekeurig opkomende gevoelens en gedachten.

Om nieuwe mogelijkheden in je leven (en inderdaad het leven van je dromen) te creëren is het niet voldoende om je denken te veranderen, want dat is zelden duurzaam. Effectieve en duurzame veranderingen vragen een vergroting van je bewustzijn en dat is waarmee Consciounsess Coaching® je helpt. Je wordt letterlijk gecoacht bij het vergroten van je bewustzijn.

Marc Steinberg, grondlegger van Consciousness Coaching®, zegt dat de huidige manier van coachen niet goed genoeg is. Als je blijvende veranderingen en resultaten willen creëren, zul je awareness moeten toevoegen aan je coaching proces. Onze methode is erop gericht die awareness te vergroten en geeft je praktische tools om effectief te werken met consciousness.

'Consciousness' wordt beschouwd als het basissysteem, waarin wij denken, voelen en handelen. Het is vergelijkbaar met de 'everyday mind' of het 'onbewuste', maar dan met een veel grotere kracht om bewust veranderingen en nieuwe mogelijkheden te scheppen.

Ter verduidelijking. Stel je een dwarsdoorsnede van de oceaan voor. De korte woelige golfslag aan de oppervlakte stelt de "everyday mind" voor, de langere golfslag in het middengebied representeert het onbewuste (subconscious) en de bijna volledig stilstaande laag van de oceaan op het diepste punt vertegenwoordigt het diepste besef, het consciousness.

Als je alleen verandering weet aan te brengen aan het bovenste gebied van de oceaan (de mind) heeft dat relatief weinig effect, omdat het de twee onderliggende lagen nauwelijks beroert. Als je echter een verschuiving weet aan te brengen in het diepste oceaan-deel (consciousness), dan zorg je ook voor een omwenteling in het water daarboven.

Al onze opleidingen starten met de Master 1 - The Awareness Process™. Dit is een praktische 4-daagse training waarin je stap-voor-stap wordt ingewijd in de geheimen van je eigen bewustzijn. Dat gebeurt met lezingen, oefeningen en vraag-en-antwoordsessies. Met het volgen van de training Master 1 - The Awareness Process™ komt de kracht van 'bewust zijn' tot je beschikking én krijg je de tools aangereikt om die in te zetten bij het vormgeven van je eigen leven. Master 1 - The Awareness Process™ geeft je een kick-start op je pad van persoonlijke ontwikkeling en is de basis tot opleiding als professionele Consciousness Coach.

Wat is het resultaat?

  • Vrijheid - voel je vrij, handel vrij en leef vrij
  • Passie - leef het leven van je dromen
  • Energie - gebruik je woede voor het realiseren van je passie
  • Helderheid - ken je roeping en leef vanuit je visie
  • Integriteit - krijg gedaan wat je je voorneemt
  • Bewustzijn - ervaar de realiteit op nieuwe niveaus
  • Authenticiteit - wees echt en blijf jezelf
  • Aanwezig - in het hier en nu

En dat niet voor even - zo lang de seminar rush duurt - maar blijvend. Het transformatieproces van Master 1 is zo waarde- en vreugdevol dat het voortzetten en uitbreiden ervan de weg van de minste weerstand zal blijken. Dat is pas écht duurzaam.

Master 2-3 is een 9 maanden durend programma dat opleidt tot professionele Consciousness Coach. Persoonlijke transformatie en compentie ontwikkeling gaan hand in hand met ontwikkeling van communicatieve vaardigheden. Alles wat gebeurd, is een gevolg van wie je bent. Je creëert een 3 dimensionale film waarin jezelf zit. Jij bent dus ook degene die de transformatie kan inzetten!

Master 4 is onze sales training. Wat wordt mogelijk als je meer awareness en consciousness aan je verkoop toevoegd? Red Bull geeft je vleugels maar Master 4 leert je "vliegen"!