Dé opleidingensite voor hbo en hoger
Gepubliceerd op: 30 augustus 2016
Auteur:
Functie: Directeur / Trainer
Organisatie: Anker en Kompas


Goed leiderschap vereist zelfkennis

Alle managementtrainingen en MBA-opleidingen ten spijt, voor veel managers is de rol van leidinggevende nog altijd een serieuze uitdaging. Misschien ervaar jij ook wel hoeveel moeite en energie het soms kost om te werken binnen het krachtenveld waarin jij je bevindt. Het krachtenveld waarin de partijen waarmee je te maken hebt, heel uiteenlopende verwachtingen hebben, vraagt veel van je. Logisch, want hoger management, jouw eigen team, klanten en andere stakeholders hebben allemaal hun behoeften en soms zelfs eisen. Dus hoe blijf je daarin staande?

Een harnas beschermt, maar is loodzwaar!

In de loop der tijd heb je strategieën ontwikkeld om lastige situaties het hoofd te bieden. Iedereen doet dat, ook managers en in veel managementopleidingen wordt daar met een scala aan tips & tricks een schepje bovenop gedaan. Theorieën en modellen waar je, op de momenten dat het écht spannend wordt, toch niet aan denkt. Soms gaat het dan om politiek correct handelen, imponeren of juist meevoelen, daadkrachtig optreden of juist wegkijken. Afhankelijk van de situatie is daar absoluut wat voor te zeggen, maar bij sommigen wordt het een patroon dat steeds terugkeert. Veel managers hebben namelijk een soort harnas aangetrokken om zichzelf te beschermen voor de buitenwereld. Net zoals het harnas van een ridder hem moet beschermen voor het onheil dat nadert. Een harnas dat jouw kwetsbare plekken afschermt, maar ook loodzwaar blijkt te zijn en jouw beweeglijkheid en flexibiliteit bepaald niet ten goede komt.


Open je vizier!

Wanneer je in zo'n harnas van karaktereigenschappen en gedachtepatronen zit, ben je (vaak onbewust) vooral met je strijd tegen je eigen kwetsbaarheden bezig. Want je bent een manager en wilt krachtig overkomen, toch? Maar hoe stevig je dan ook lijkt, veel van je kracht en energie gaat verloren aan het wapenen van jezelf. Kracht en energie die je veel liever zou inzetten voor de klussen waar jij en je team voor staan. Daarom is het goed om je vizier weer eens open te zetten zodat je helder zicht hebt op de taak die jou gesteld is. En je harnas afwerpen zodat je weer de bewegingsvrijheid en flexibiliteit terugkrijgt die een dynamische omgeving van je vraagt.


Terug naar de wortels

Die vrijheid terugwinnen begint met het onderzoeken van jouw oorsprong: je wortels en de voedingsbodem waar je opgegroeid bent. Patronen die daar zijn ontwikkeld, spelen nog lange tijd een rol in de manier waarop jij je leiderschap invult. Daarover gaat het boek "Systemisch Leiderschap - Over de wortels van hoge bomen" waarin menig leidinggevende wel iets terugvindt van zijn of haar karaktertrekken en hoe die tot stand zijn gekomen. In de training Leiderschap met Open Vizier, die op het boek Systemisch Leiderschap is gebaseerd, ga je ontdekken wat jij te doen hebt om transparant en vol vertrouwen je rol als leider te vervullen. Geen symptoombestrijding zoals veel managementvaardigheden in wezen doen, geen nieuwe modellen, tips en trucs, maar wezenlijke verandering op het niveau van waarden, overtuigingen, identiteit en attitude. Wanneer je weet dat jouw groei niet meer gaat over het leren van nog meer vaardigheden, maar juist het kunnen loslaten of plek geven van karaktereigenschappen, zou ons programma Leiderschap met Open Vizier een mooi pad zijn.


Zelfkennis vergroot ook je (markt)waarde

Een MBA staat mooi op je CV, absoluut, maar vandaag de dag wordt ook voor leidinggevende posities steeds meer gekeken naar de mens. Naast wat je kan, willen we ook weten wie je bent en of jij bereid bent om diepgaand te reflecteren op je doen en laten. Omdat we steeds beter begrijpen dat je alleen dan van betekenisvolle waarde kunt zijn voor jouw organisatie.