Dé opleidingensite voor hbo en hoger
Gepubliceerd op: 22 december 2011
Auteur:
Functie: gemeentesecretaris/directeur
Organisatie: Gemeente Zaltbommel


"De studie zit nog dagelijks in mijn genen"

Ik werd deze zomer benaderd met de vraag of ik als oud-student een alumniverhaal over mijn studie Organisatie, Cultuur en Management (OCM) wilde schrijven. Omdat deze studie nog dagelijks in mijn genen zit, voldoe ik met trots aan dit verzoek.

Mijn naam is Huug Derksen, 56 jaar oud, en ben gemeentesecretaris/directeur van de gemeente Zaltbommel. Ik heb voor de genoemde studie, in 2002 en 2003, een avondstudie Bestuurskunde gevolgd aan de Avans Hogeschool in 's-Hertogenbosch. Ik werkte tijdens de studie bij politie Gelderland-Zuid en heb de organisatie na 30 jaar in februari 2006 verlaten. Vanaf die datum leidde ik tot eind 2006 de reorganisatie van de gemeentelijke brandweerkorpsen van Maasdriel en Zaltbommel. Van oktober tot en met december 2006 combineerde ik deze functie met die van gemeentesecretaris a.i. in Zaltbommel. Omdat de functie mij enorm beviel en nog steeds bevalt, besloot ik te solliciteren en ben in januari 2007 benoemd tot gemeentesecretaris/algemeen directeur.

Kort en bondig vertellen wat de studie OCM heeft gebracht is moeilijk. Je doet in die twee jaar enorm veel indrukken op die gedeeltelijk een bevestiging zijn van interne belevingen en opvattingen over het veranderen van een organisatiecultuur. Zij krijgen echter een wetenschappelijke duiding waarbij bij mij eerst vertwijfeling werd gezaaid. Dit gebeurde vooral in het eerste studiejaar maar in het tweede jaar werd het de bekende puzzel waarvan de stukken in elkaar vielen. Het onderwerp "Cultuur en macht in organisaties" is voor mij erg belangrijk geweest. Vooral in een bestuurlijke omgeving is het prachtig om vanuit het eigen perspectief te kunnen duiden hoe de interacties tussen bestuurders en mijn medewerkers verlopen.

Ik heb altijd geloofd in diversiteit binnen een organisatie omdat bijvoorbeeld medewerkers binnen een afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling op een andere manier betekenis geven dan hun collega's bij Samenleving en Ontwikkeling. Verbindend leiderschap door relatiegerichtheid is daarbij een belangrijke eigenschap voor mijn managementleden. Ik voeg daar nog gezond pragmatisme aan toe.

Kijk ik naar de studie dan pas ik veel elementen toe in mijn gemeente. Het is ons gelukt een organisatie neer te zetten die onderling verbinding heeft gevonden en waarbij goede bedrijfsmatige resultaten zijn en worden gehaald.