Dé opleidingensite voor hbo en hoger
Gepubliceerd op: 23 juni 2014
Auteur:
Functie: productmanager Bedrijfskundige masters
Organisatie: Avans+


De meerwaarde van een master

Sjon de Waal, productmanager Bedrijfskundige masters bij Avans+ vertelt wat volgens hem de meerwaarde van een master is voor jouw carrière.

Wat is de meerwaarde van een master voor iemands carrière?

Die vraag kreeg ik onlangs van een collega van de afdeling Marketing. Mijn eerste reactie was: "wat een overbodige vraag, dat weten (toekomstige) deelnemers echt wel". Echter, ik bedacht me, die vraag wordt natuurlijk niet voor niets gesteld en ik herhaalde de vraag een aantal keren voor mezelf. Misschien toch niet zo'n gek idee om het eens concreet op 'papier' te zetten.

Onlangs (maart 2014 voor de Executive MBA) hebben we de visitatie (NVAO) op bezoek gehad en de uitkomst was buitengewoon positief. Een resultaat dat zeker ook te danken is aan de deelnemers. Wat let mij dan om ze aan het woord te laten? Het is ook wel eens goed om gewoon te luisteren en wie kan nu beter vertellen wat de toegevoegde waarde van een master is voor zijn of haar carrière dan een deelnemer zelf?!

Deelnemers aan het woord

Diploma uitreiking bij Avans+

"Mijn bedrijf hanteert een aantal waarden en gedragingen die overal in de organisatie gelden en één ervan is: Excellence. Voor mij als medewerker betekent dit onder meer dat Learning & Development de kern vormt om voortdurend te kunnen leren, ontwikkelen en verbeteren. Een masteropleiding is hierbij een geweldige opstap voor mij om te laten zien hoe ik invulling geef aan deze Excellence waarde en hoe ik niet alleen mijzelf heb ontwikkeld, maar ook het bedrijf in staat stel om van mijn kennis gebruik te maken. Een afgeronde masteropleiding is vaak ook een voorwaarde om voor bepaalde, hogere management- functies in aanmerking te komen".
- Nico Bergmans, BP Europe, regional controller

"Als hogeschooldocent Economie en Marketing heb ik geleerd van de samenwerking met de verschillende deelnemers en docenten tijdens de Executive MBA van Avans+. De verschillende achtergronden uit meerdere sectoren leveren een ongekende verscheidenheid aan kennis op. Het dwingt je de uitdagingen vanuit meerdere perspectieven te bekijken en te benaderen. Dat leidt tot betere antwoorden. Er is niet één oplossing!"
- Joost van Hilst, hogeschooldocent

"Door het volgen van een masteropleiding ontwikkel ik mezelf zowel persoonlijk als zakelijk. De colleges en gesprekken met mededeelnemers geven nieuwe inzichten en een 'doorkijk' in de werkwijze in andere branches. De opgedane kennis en inzichten worden binnen mijn organisatie vertaald naar concrete verbetervoorstellen, deze helpen de
organisatie en mijn carrière weer een stap verder".
- Johan Bredenbeek, ULC Installatiegroep, informatiemanager

"De meerwaarde voor mij zit in het eigen maken van kennis ten aanzien van de diverse onderwerpen zoals strategisch management, operations management e.d. Allen om uiteindelijk te kunnen groeien en doorgroeien tot een functie als eindverantwoordelijke/directeur voor de besturing van een organisatie. Daarvoor is het noodzakelijk een organisatie te begrijpen, weten aan welke knoppen je kunt draaien, welke elementen in een organisatie aanwezig zijn en hoe je alle diverse facetten integraal kunt inzetten om organisatiedoelen te bereiken en goed te besturen. De master helpt mij daarbij".
- Michael Zant, Ministerie van Defensie - IVENT, unitmanager Projecten

"Groeiende rol als gesprekspartner in strategische en beleidsmatige beslissingen van het bedrijf. Andere kijk op, en aanpak van projecten, uitdagingen en problemen. Serieuzer genomen worden door externe partijen (wat een titeltje al niet doet). Ik ben als financial controller nu ook lid van het directieteam".
- Tim Buter, Arend Auto (Stern Group), financial controller

"Deze opleiding volg ik om 3 redenen:

  1. Het geeft nieuwe energie om met je vak als manager bezig te zijn.
  2. De opleiding verstevigt de basis die het mij mogelijk maakt om hbo'ers beter te begeleiden bij het afstuderen.
  3. Geeft mij meer kennis en kunde voor het beheersen van de dagelijkse problemen.

En het is ook erg leuk en interessant. Allemaal bevlogen specialisten die kennis willen delen, collega's die mee denken en voorbeelden geven van hoe iets ook kan of vooral niet moet, heerlijk".
- André Brand, Bank of Tokyo, manager IT operations

"Meteen toepasbaar in de organisatie en een kritische kijk op je eigen organisatie door mededeelnemers en docenten. Dus gedurende 2 jaar onbetaald en structureel advies".
- Gaby Westelaken, GWS de Schoonmaker, directeur

"De meerwaarde van de opleiding is dat er een bredere kijk op zaken ontstaat. Hier profiteer ik van in mijn dagelijkse werk. Het niveau waarop ik met directie en klanten communiceer heeft er een level bijgekregen".
- Theo van Maren, Rabobank Oost Betuwe, accountmanager Bedrijven

"De meerwaarde van een master voor mijn carrière bij HELLA is dat ik al vrij snel na het starten van de master de mogelijkheid heb gekregen om te groeien vanuit een pure salesfunctie naar een positie binnen het managementteam van HELLA in Nederland. De master biedt mij nu de basis om deze nieuwe rol ook succesvol te kunnen vervullen".
- Paul van der Westen, HELLA, manager Sales & Marketing

"De master helpt me enerzijds om in mijn huidige rol professionaliteit op het benodigde level te kunnen leveren en anderzijds om de weg te openen naar verdere ontwikkeling en groei".
- Lisette Kelder, Pameijer, manager Administratieve Zaken en Productieverantwoording

"De masteropleiding heeft er voor mij vooral voor gezorgd dat ik op een andere manier naar mijzelf en mijn omgeving ben gaan kijken. Dit heeft een grote toegevoegde waarde gehad".
- Monique van der Meijden, Achmea, financial controller

"Deze master geeft mij een meer professionele basis in mijn dagelijks werk. Verder heeft het mijn financieel, bedrijfskundig en organisatorisch inzicht in het reilen en zeilen verbeterd. Tenslotte merk ik dat ik met een meer open en frisse blik naar problemen en uitdagingen kijk en deze structureler aanpak".
- Kees Braun, Sysmex Nederland BV, business unit manager

"Master verdiept, master verscherpt, en master zorgt voor strategische discussie op niveau".
- John Heijstek, UMC, afdelingshoofd Hematologie, Medische Oncologie en Van Creveldkliniek

"De Executive MBA opent deuren naar specifieke functies die anders lastiger te bereiken zijn, dit is in lijn met mijn ambitie en plannen".
- Feike Klein, UWV Amsterdam, business consultant

"Tijdens de route die leidt naar het behalen van een master neemt je vermogen om conceptueel te denken sterk toe waardoor je zelf en je collega's zullen ervaren dat je instaat bent om een complexe situatie, eenvoudig te lezen".
- Joeri ten Napel, Emerson Industrial Automation, manager

"De MBA van Avans+ heeft aan de basis gestaan voor de next step in mijn carrière. Mede door deze master ben ik in staat gesteld een nieuwe positieve bijdrage te leveren aan het resultaat van mijn organisatie".
- Martin Beuker, RICOH, senior medewerker Performance & Cost Control

"Wat het mij gaat brengen qua carrière mogelijkheden zal de toekomst uitwijzen. Het belangrijkste voor mijzelf is dat ik het gevoel heb dat ik mij ontwikkel en dit wordt bevestigd door mijn omgeving (collega's, mijn afdeling en mijn leidinggevende)".
- Wilco Nap, Joulz, business controller

Dit zijn allemaal reacties van huidige deelnemers binnen de mastertrajecten van Avans+. Het zijn spontane antwoorden op de vraag: Wat is de meerwaarde van een master voor jouw carrière? Als productmanager van Bedrijfskundige masters wist ik dit natuurlijk al, maar ook voor mij is het prettig om bevestiging te krijgen van de mensen om wie het echt gaat.

Avans+ in het kort

Diploma uitreiking bij Avans+

Avans+ is de specialist in het ontwikkelen van mensen en organisaties. Met onze mastertrajecten zijn wij dé toonaangevende opleider voor professionals met ambitie. Wil jij net als deze deelnemers jezelf ontwikkelen op het hoogste niveau en je carrière hiermee een flinke boost geven? Neem dan gerust contact op voor een vrijblijvend adviesgesprek.
Bij Avans+ garanderen we gepaste begeleiding voor, tijdens en na het opleidingstraject met oog voor alleen het beste resultaat.

Bekijk hier de presentatie van Avans+ op Millian.nl.