Dé opleidingensite voor hbo en hoger

Bedrijven geven 1,7 miljard aan bedrijfscursussen uit

Nog altijd worden er veel cursussen gedaan door werknemers op kosten van het bedrijf. Het CBS onderzocht alle bedrijven in Nederland met tien of meer werknemers. Van de 3,7 miljoen mensen die werkzaam zijn bij zo'n bedrijf volgden in 2010 zo'n 1,4 miljoen minimaal één cursus.

 

 

Bedrijven investeren veel geld in bijscholing van werknemersNog altijd worden er veel cursussen gedaan door werknemers op kosten van het bedrijf. Het CBS onderzocht alle bedrijven in Nederland met tien of meer werknemers. Van de 3,7 miljoen mensen die werkzaam zijn bij zo'n bedrijf volgden in 2010 zo'n 1,4 miljoen minimaal één cursus.

 

Gemiddeld duurde zo'n cursus een werkweek. Verder bleek dat meer mannen dan vrouwen een cursus volgden. In de sector 'Dienstverlening, cultuur, sport en recreatie' gaan de meeste mensen voor bijscholing naar school.

 

Een cursus kostte gemiddeld per deelnemer 1200 euro, in 2005 was dit 1320 euro per werknemer.

 

Op zoek naar een cursus voor uw werknemers? Of wilt u zelf een cursus volgen? Ons grote aanbod opleidingen en cursussen kan u op de juiste weg helpen. Zie bedrijfsopleidingen.

 

Lees het volledige artikel.