Dé opleidingensite voor hbo en hoger

Artikelen

Studiekosten fiscaal aftrekbaar, regelingen in 2014
Studiekosten fiscaal aftrekbaar, regelingen in 2014
In Nederland bestaat de mogelijkheid om het lesgeld en de uitgaven voor studiemateriaal zoals boeken en laptop, af te trekken bij de belasting. In dit artikel een overzicht met de belangrijkste bepalingen.
Een pleidooi voor 'Executive education 3.0'
Een pleidooi voor 'Executive education 3.0'
Wat is de waarde van executive education en hoe kun je executive education voor je laten werken? Ontwikkel ondernemend vermogen en neem je carriére in eigen hand.
Leiderschap als strategische uitdaging
Leiderschap als strategische uitdaging
Balanceren tussen wat je zelf wilt en kunt en wat de omgeving vraagt. Leiderschap helpt om een organisatie te veranderen, maar het is niet het enige middel. Leiderschap als strategische uitdaging binnen het bedrijf.
De techniek heeft de toekomst
De techniek heeft de toekomst
Veel ervaren technici zullen de komende jaren de arbeidsmarkt verlaten. Hierdoor ontstaat tot 2016 een tekort van 155.000 technici, verdeeld over alle opleidingsniveaus. Onze kenniseconomie valt of staat met het aanbod van gekwalificeerde technici.
Stilstand is achteruitgang! Hevige concurrentie en toegenomen druk.
Stilstand is achteruitgang! Hevige concurrentie en toegenomen druk.
In het huidige economisch klimaat moeten zaken anders! Alles is veranderd, de concurrentie is hevig en de druk is toegenomen. Rond blijven draaien in hetzelfde kringetje en doen wat je altijd al deed is niet goed genoeg en zet geen zoden aan de dijk. Het leidt vaak tot verliezen en zelfs tot faillissementen. Verandering is noodzakelijk. We kunnen niet wachten op betere tijden en de storm uitzitten.
Een MBA is niet alleen voor managers
Een MBA is niet alleen voor managers
Een MBA is de beste manier om meer te leren. Over leiderschap en over jezelf. Een MBA is niet alleen voor managers.
Leiders in balans. Organisatie in balans!
Leiders in balans. Organisatie in balans!
We hebben alle elektronische hulpmiddelen om ons leven gemakkelijk te maken, maar we worden juist daarom geacht steeds meer te doen in steeds minder tijd. Werkende mensen ervaren over het algemeen meer druk, meer stress dan ooit, en steeds meer mensen raken burn-out. Iedereen heeft een mobieltje, we zijn altijd en overal bereikbaar - maar we kunnen nog steeds niet écht met elkaar communiceren, de ander écht bereiken. Er is overal asfalt, waar we voornamelijk op stilstaan, onze TomToms leiden ons overal naar toe en toch zijn veel mensen de weg kwijt.
Krabbenmand-effect in zelfsturende teams
Krabbenmand-effect in zelfsturende teams
Mensen die elkaar in een groep onbewust tegenhouden om 'de kop boven het maaiveld uit te steken'. Het komt vaak voor in zelfsturende teams en in managementteams, maar werkt minder goed.
Leren komt dichter bij de organisatie
Leren komt dichter bij de organisatie
Kun je processen verbeteren, zonder de mensen daarin mee te nemen? Nou, dat wordt een hele uitdaging. Mensen maken organisaties.
Studeren wat je dagelijks in de krant tegenkomt
Studeren wat je dagelijks in de krant tegenkomt
Het best bewaarde geheim in Nederland is toch wel dat het beroep van actuaris de afgelopen vier jaar op nummer 1 staat van het 'beste banen onderzoek', dat Elsevier ieder jaar in samenwerking met SEO Economisch Onderzoek uitvoert. Uit dit onderzoek blijkt dat het beroep van actuaris, met een gemiddeld rapportcijfer van 8,1, het hoogste scoort op alle facetten waaraan een topbaan voor starters (HBO en WO) moet voldoen.
De meerwaarde van een master
De meerwaarde van een master
Sjon de Waal, productmanager Bedrijfskundige masters bij Avans+ vertelt wat volgens hem de meerwaarde van een master is voor jouw carrière.
NLP en uw carrière
NLP en uw carrière
Bij de start van elke NLP-opleiding (Neurolinguïstisch Programmeren) vragen we onze cursisten wat hun leerdoelen zijn. Hoewel de antwoorden in eerste instantie variëren, zijn de onderliggende redenen steeds weer beperkt tot: Ik loop vast in mijn werk, daarom zoek ik een nieuwe uitdaging. Ik ben leidinggevende, maar ik ben onzeker over mijn capaciteiten op dit gebied. Ik wil mijn manier van communiceren verbeteren, want anderen begrijpen mij vaak niet en ik anderen niet. Ik wil leren hoe ik anderen kan overtuigen. Ik wil mijn grenzen in het contact met anderen beter leren bewaken. Ik wil mensen leren begeleiden / coachen. Ik wil meer succesvol en effectief worden in mijn werk.
Uniek Coaching en Consulting programma aan Universiteit Utrecht
Uniek Coaching en Consulting programma aan Universiteit Utrecht
In de rubriek Drieluik laten we zien hoe het volgen en afronden van een (master)opleiding wordt ervaren door de professional, de (aankomende) werkgever en de opleider en welke positieve effecten er zijn voor alle betrokken partijen. Deze keer uitgebreid aandacht voor Annemiek Mul. Zij is werkzaam als organisatieadviseur bij het EC O&P, expertisecentrum voor Organisatie en Personeel voor de rijksoverheid en volgde het executive programma Counselling, Coaching en Consulting aan de Universiteit Utrecht. Ook haar manager Anneloes van Boxtel en de programmaleider van de leergang Martijn van der Spek, komen aan het woord.
Valorisatie is een win-win-situatie
Valorisatie is een win-win-situatie
Bedrijfsleven, overheid én wetenschap zullen profijt hebben van verplichte kennisdeling door universiteiten. Valorisatie, het maatschappelijk beschikbaar maken van wetenschappelijke kennis, is sinds een tiental jaren de derde formele taak van universiteiten. Universiteiten dienen niet alleen wetenschappelijk onderwijs en onderzoek te verzorgen, maar ook kennis te delen met de samenleving. Maar waar onderwijs en onderzoek onderworpen zijn aan kwaliteitsregels en outputnormen, was de derde taak toch altijd min of meer vrijblijvend. Daar komt verandering in. Binnen twee jaar moeten universiteiten 2,5% van hun totale onderzoeksbudget besteden aan valorisatie. Voor bedrijven en organisaties is dat goed nieuws. Zij kunnen zo nog meer profiteren van wetenschappelijk onderzoek. Bijvoorbeeld via postacademische cursussen.
Het lef hebben om jezelf te ontwikkelen
Het lef hebben om jezelf te ontwikkelen
Ietje de Vries en Sanel Mehanovic volgen samen met acht medestudenten de Master Leiderschap bij Hanzehogeschool Groningen Professionals en Bedrijven. Niet omdat ze precies in hun hoofd hebben welk toekomstperspectief het masterdiploma moet bieden, maar omdat ze zichzelf willen ontwikkelen als leidinggevende: "Ik wil leren hoe ik nóg beter mensen samen kan brengen", vat Mehanovic zijn motivatie samen. "En voor mij: hoe geef ik, gevoed door nieuwe inzichten, leiderschap verder vorm", aldus De Vries.
Het VRIJE nieuwe werken, zegen of vloek
Het VRIJE nieuwe werken, zegen of vloek
Het vrije nieuwe werken biedt vrijheid. Maar is die vrijheid wel zo prettig? Werken wanneer u wilt of kunt geeft dat niet onnodig veel stress of is het juist prettig om zelf uw tijd in te delen en hiermee uw project dusdanig te managen dat u uw targets haalt. Zegen of vloek?
Internal branding - Just do it!
Internal branding - Just do it!
Als je bij een bedrijf werkt dat de slogan 'just do it!' voert, wat verwacht je dan? Waarschijnlijk een bedrijf waar mensen werken die 'niet lullen maar poetsen'. Geen ellenlange vergaderingen, werkgroepen en stuurgroepen en aarzelingen bij goede ideeën. Internal branding.
Succesvol coachen: bezieling en kwaliteit van mens en organisatie
Succesvol coachen: bezieling en kwaliteit van mens en organisatie
Welke competenties heeft de coach nodig om succesvol te zijn als coach en in welke mate is dit van invloed op coachee.
5 eigenschappen van een goede zakelijke taaltraining Engels
5 eigenschappen van een goede zakelijke taaltraining Engels
Het is niet makkelijk om te weten wat voor taaltraining je moet kiezen - uiteindelijk zijn er vele scholen, taalinstituten en onafhankelijke docenten die elkaar beconcurreren op de markt en allen stellen dat ze de beste oplossing hebben voor uw taalbehoeften Zakelijk Engels, maar ook voor uw Basis Nederlands, Financieel Frans of Technisch Duits.
NLP op de werkvloer
NLP op de werkvloer
De afkorting NLP staat voor Neuro Linguïstisch Programmeren. In dit kader staat neuro voor zintuiglijk waarnemen, linguïstisch voor waarnemen en ordenen via taal en programmeren voor de mogelijkheid dat het brein de ooit ontstane 'programma's' kan veranderen. NLP is een verzameling modellen met als overeenkomst een zeer praktische toepasbaarheid.