Dé opleidingensite voor hbo en hoger

Artikelen

Diversity: does it really matter?
Diversity: does it really matter?
Diversity is a buzzword we hear a lot in business. And intuitively we believe that diversity is desirable. But what about the hard facts?
Wat is True Leadership?
Wat is True Leadership?
Wat maakt iemand een goede leider? Bij TSM ontdekken we dat steeds opnieuw. Want leiderschap is niet een kwestie van één keer leren en klaar. Voor deelnemers niet en ook voor ons niet. Wat in elk geval onmisbaar is, is gedegen bedrijfskundige kennis gecombineerd met een flinke dosis zelfinzicht. En dan aan de slag, van je omgeving leren en jezelf opnieuw uitvinden.
EU Business School: Bringing Business to Life
EU Business School: Bringing Business to Life
While business education is generally associated with white boards, textbooks and lectures, business schools have realized the importance of innovation, entrepreneurship and creativity in recent years. It is no longer enough to teach theory alone; business schools need to stay ahead of the curve and adapt their curricula to meet emerging trends, also considering the impact of factors on the world economy such as globalization and sustainability.
Welke elementen van leadership zitten er in uw functie?
Welke elementen van leadership zitten er in uw functie?
Bij leaders denken we altijd aan de grote namen. Onze politieke leiders, thought leaders, de leiders in de zakenwereld etc. Maar leiderschap zien we op alle niveaus. Dit heeft dan ook geleid tot een opleving van de interesse voor het begrip leadership. Er zijn veel definities over leiderschap. In de basis is iedereen het er wel over eens dat het in ieder geval gaat over; "het meekrijgen van mensen om het doel van de leider te realiseren".
De moderne bedrijfseconoom blijft zich  ontwikkelen
De moderne bedrijfseconoom blijft zich ontwikkelen
Ontwikkelingen in de maatschappij zijn direct van invloed op het werk van de bedrijfseconoom. Er is steeds meer data, kennis en informatie beschikbaar en vraagstukken als duurzaamheid en groei vragen om een ethische benadering. Volgens prof. dr. Harry R. Commandeur, directeur van Erasmus School of Accounting & Assurance, is het voor een goede bedrijfseconoom essentieel om deze zaken te kunnen analyseren.
Regisseur van je eigen loopbaan bij het VUmc
Regisseur van je eigen loopbaan bij het VUmc
Bij een academisch ziekenhuis is talentontwikkeling een noodzaak om alle uitdagingen in het complexe zorglandschap het hoofd te bieden. Kjeld Aij vertelt hoeveel VU medisch centrum hierin investeert en op welk vlak er nog 'huiswerk' ligt.
Enneagram: vergroot je mensenkennis, ontdek de blinde vlekken van jezelf en anderen.
Enneagram: vergroot je mensenkennis, ontdek de blinde vlekken van jezelf en anderen.
De mens is zowel fascinerend als complex. Slechts het topje van de ijsberg is voor de buitenwereld zichtbaar als gedrag en alles wat zich daarachter en daaronder afspeelt blijft grotendeels verborgen.
Five Things to Think About Before Deciding on an MBA
Five Things to Think About Before Deciding on an MBA
How do you know if an MBA is right for you? In my tenure as Admissions Director at Rotterdam School of Management, I've never met anyone who has regretted doing their MBA.
Share your talent. Move the world. Master up your career!
Share your talent. Move the world. Master up your career!
Denk je er wel eens aan (of droom je er soms over…) om naast je bachelorgraad ook een mastergraad te halen? Of ben je al aan het werk en wil je ernaast studeren? Goed idee! Door het volgen van een master verbreed of verdiep je je in je vakgebied of in een verwant interessegebied. Dat biedt perspectieven voor je carrière.
Persoonlijk leiderschap is een must
Persoonlijk leiderschap is een must
Wie MBO, HBO of universiteit verlaat, is niet opgeleid voor het leven. Snelle veranderingen in de maatschappij, economie en arbeidsmarkt vragen om continu lerend vermogen. Prof. drs. Philip Wagner, hoogleraar Global Economy & Governance en algemeen directeur van Wagner Group: 'Cognitieve skills krijgen in de studietijd genoeg aandacht. Op het gebied van sociale vaardigheden, ondernemerschap, teamwork en persoonlijk leiderschap ligt nog ruimte.'
Werken aan waardecreatie
Werken aan waardecreatie
Innovation Delivery is een geïntegreerde aanpak voor innovatie en heeft als doel duurzaam waarde te realiseren met nieuwe producten, diensten en bedrijfsmodellen. Het is gestoeld op best practices en recente inzichten uit New Product Development, Marketing, Techniek én Projectmanagement.
Haal je leiderschapstalent naar boven!
Haal je leiderschapstalent naar boven!
'Professionalisering én ontwikkeling van je persoon, daar gaat het om.' Nu omstandigheden voortdurend veranderen, uitkomsten onzeker zijn, heeft de beroepspraktijk behoefte aan professionals die bewust zijn, de regie in eigen hand weten te houden, wendbaar zijn, verbindingen kunnen leggen. In alle deeltijdopleidingen (bachelors en masters) van de HAN maken persoonlijk leiderschap en effectiviteit dan ook deel uit van het programma. Dit najaar lanceert de HAN specifiek rondom persoonlijke effectiviteit en leiderschap een geheel nieuw palet aan trainingen en cursussen. Ontwikkelaarster, Petra van Halteren, vertelt over het belang van Bildung naast Ausbildung, de holistische benadering van lichaam en geest en de essentiële rol van persoonlijke effectiviteit en leiderschap.
Emotional Intelligence and the MBA
Emotional Intelligence and the MBA
Take a moment and think about the leaders you'd like to work for - what are the characteristics you most admire in them and why? I ask this question several hundred times a year during the interviews I conduct with MBA candidates around the world. How would you answer this question? What are the qualities that turn a good leader into a great leader?
Het gat tussen big data en wijsheid
Het gat tussen big data en wijsheid
Big data zijn inmiddels ongekend gemeengoed. Dankzij technologische ontwikkelingen worden er steeds meer data gegenereerd, opgeslagen en uitgewisseld. Desondanks maken overheden en bedrijfsleven nog niet optimaal gebruik van de mogelijkheden.
Secure Base Leiderschap en persoonlijke ontwikkeling
Secure Base Leiderschap en persoonlijke ontwikkeling
Overeenkomsten tussen "goed ouderschap" en "goed leiderschap". Weer een nieuwe leiderschapshype? Authentiek leiderschap, verbindend leiderschap, participerend leiderschap, situationeel leiderschap, dienend leiderschap, resultaatgericht leiderschap, coachend leiderschap etc. etc.
Het kost niets en levert veel op: tact en diplomatie
Het kost niets en levert veel op: tact en diplomatie
Rechtstreeks op je gekozen doel afstevenen (typisch Nederlands) is vaak vruchteloos. Hoe dan wel? Via diplomatiek gedrag. Het aloude gezegde luidt: je bereikt meer met stroop dan met azijn. Want dan overtuig je mensen gemakkelijker, niet alleen door wat je zegt maar ook hoe, waar en wanneer. Wat weerhoudt je dan om tactvol en diplomatiek op te treden, vooral in netelige situaties of wanneer je het hartgrondig met iemand oneens bent? Wie niet sterk staat (in bijvoorbeeld onderhandelingen) moet een gisse 'diplomaat' zijn…
Ken jij het geheim van succesvolle Lean leiders?
Ken jij het geheim van succesvolle Lean leiders?
Steek even je hand op als je dit herkent: Lean is allang geen onbekend begrip meer binnen jouw organisatie; je hebt de benodigde Belts om je heup en de Lean tools zijn een wezenlijk onderdeel op de werkvloer en tóch lukt het je als manager/leider niet om echte gedragsverandering bij je mensen voor elkaar te krijgen. Helaas blijft verbeterpotentieel hierdoor onbenut…
Het zwarte gat dat contractmanagement heet
Het zwarte gat dat contractmanagement heet
Hoe komt het nou, dat ondanks goede inkoopprocessen er niet gebeurt wat u heeft gecontracteerd? Inkopers hebben het druk en na het contracteren moeten zij weer snel door met het volgende project. Hierdoor krijgt dat wat zich na de deal afspeelt, het contractmanagement, minder aandacht. De rest van de organisatie vertrouwt op de deal en concentreert zich op haar eigen doelen richting de vraagkant van de keten. Zo ontstaat er gemakkelijk een zwart gat in de aandacht voor contractmanagement!
7 Simpele Stappen Voor Meer Leads Met LinkedIn
7 Simpele Stappen Voor Meer Leads Met LinkedIn
Regelmatig vragen mensen mij tijdens een training hoeveel tijd je op LinkedIn zou moeten doorbrengen. Ook denken velen dat je pas succesvol kunt zijn met LinkedIn als je er de hele dag op actief bent. Niets is minder waar. In dit artikel laat ik zien hoe je met slechts 15 minuten per dag veel plezier en succes met LinkedIn kunt beleven. Zo breid je jouw netwerk uit en bouw je met plezier aan relaties. Hierbij 7 simpele stappen voor meer leads met LinkedIn.
Uitdaging voor leiders: versterk actorschap
Uitdaging voor leiders: versterk actorschap
Hannah Arendt stelt dat we niet de mens, als individu, maar dat we altijd mensen, het meervoud, als uitgangspunten moeten nemen. Uitdaging is om 'jezelf te worden in verbondenheid met anderen'. Het is een uitdaging voor leiders om het actorschap van mensen te versterken. Het is ook maatschappelijk zeer relevant.