Dé opleidingensite voor hbo en hoger

MSc/drs. Bedrijfskunde

AOG School of Management

 • Beschrijving
 • Overzicht
 • Testimonials

Een stevig fundament voor een boeiende en veelbelovende carrière. Wetenschappelijke kennis en inzichten als aanvulling op uw praktijkervaring.

In samenwerking met de Rijksuniversiteit Groningen.

De studie Master of Science Bedrijfskunde (MSc BA) stelt u in staat organisaties te ondersteunen bij strategisch management, organisatieontwerp en -verandering. De nadruk ligt op de besturing van de organisatieprocessen en veranderingstrajecten (general management). U leert verschillende bedrijfsfuncties te integreren, zoals financiën, marketing, productie & service en human resources. De studie kenmerkt zich door een methodologische benadering van organisatievraagstukken, met als basis voor de interventie een oriëntatie op onderzoek. U ontwikkelt een helikopterview en ontwikkelt uw abstractievermogen.

U bent (aankomend) manager of professional en geïnteresseerd in een wetenschappelijke opleiding. U heeft minimaal een hbo-opleiding in een bedrijfskundige/bedrijfseconomische richting. (Of u heeft een diploma in een andere richting, maar met aantoonbaar minimaal 800 uur bedrijfskunde). Daarnaast beschikt u over minstens drie jaar relevante praktijkervaring.

U heeft minimaal een hbo-opleiding in een bedrijfskundige/bedrijfseconomische richting. (Of u heeft een diploma in een andere richting, maar met aantoonbaar minimaal 800 uur bedrijfskunde). Daarnaast beschikt u over minstens drie jaar relevante praktijkervaring.


De Master of Science Bedrijfskunde bestaat uit twee fasen:

 • Prémasterprogramma
 • MSc BA traject general management

Prémasterprogramma

Het prémasterprogramma is uw voorbereiding op het MSc BA traject general management als u niet in het bezit bent van een BSc BA opleiding. Het programma bestaat uit de volgende vakken:

 • Organisatiekunde: 5 EC¹
 • Business Research en Methodologie: 10 EC
 • Strategievorming: 5 EC
 • Organisatieverandering: 5 EC

Hieraan voorafgaand volgt u een driedaags introductieprogramma.

MSc BA traject general management

Dit is een traject binnen de MSc BA opleiding van de Faculteit Economie en Bedrijfskunde van de Rijksuniversiteit Groningen. Het traject bestaat uit de volgende vakken:

 • Field Course Operations and Supply Chains: 10 EC
 • Field Course Business Development: 10 EC
 • Field Course Organizational and Management Control: 10 EC
 • Field Course Strategy and Innovation: 10 EC
 • Afstudeerwerkstuk: 20 EC

Een boeiend onderdeel van het programma is de tiendaagse internationale studiereis naar China en Hongkong. Tijdens deze reis plaatst u het bedrijfskundig vakgebied in een internationaal perspectief, waarbij vergelijkingen worden gemaakt met de Nederlandse benadering.

¹ EC staat voor European Credits. Eén European Credit is 28 uur studie.

Niveau WO
Vorm Part-time
Incompany Nee
Open inschrijving Ja
Type MSc (Master of Science)
Kosten (indicatie) Meer dan €4550
Les locatie type Op het instituut
Titulatuur MSc (Master of Science)
Benodigde taalkennis Nederlands
Provincies Groningen, Utrecht
Afronding Diploma
Verandermanagement
MSc/Drs Bedrijfskunde: 'Vanuit verschillende paradigma's problematiek benaderen'

Ik zocht al heel lang naar meer verdieping in het bestuderen van probleemsituaties binnen mijn werkomgeving. Deze opleiding heeft mij vooral diepgang gebracht in de zin dat ik meer conceptueel ben ga nadenken en vanuit verschillende paradigma’s de problematiek kan benaderen. Het opgedane bedrijfskundig inzicht op academisch niveau versterkt mijn positie en is een waardevolle aanvulling binnen het werk in de gezondheidszorg.'

Verandermanagement
MSc/Drs Bedrijfskunde 'Bedrijfskundige verdieping en verbreding'

'De opleiding heeft mij zeker gebracht wat ik ervan verwacht had. De opleiding heeft mijn kennis van bedrijfskunde verdiept en uitgebreid. Het stelt me als manager in staat de vaak complexe vraagstukken goed te analyseren en weloverwogen beslissingen te nemen. Dat kan gaan om zaken als strategisch beleid maar ook het omgaan met veranderingen die binnen een organisatie noodzakelijk zijn. Inmiddels werk ik als zelfstandig interim manager, iets wat ik zeker niet zo makkelijk had gedaan zonder afgeronde bedrijfskundige opleiding.'

Verandermanagement
MSc/Drs Bedrijfskunde: 'Inhoudelijke verdiepingsslag'

'Ik ben deze opleiding gaan volgen om een inhoudelijke verdiepingsslag te maken op mijn toegepaste kennis uit de bedrijfskundige leergang. Oftewel een zoektocht naar de essentie van theoretische concepten. De opleiding heeft zeker gebracht wat ik ervan had verwacht. De grote kracht zit in de confrontatie van praktijkervaringen uit het bedrijfsleven en theorie uit de academische wereld. De gemêleerde groepsamenstelling met deelnemers uit verschillende typen organisaties draagt daar aan bij.'

Verandermanagement
MSc/Drs Bedrijfskunde: 'Nieuwe inzichten'

“Persoonlijk heb ik veel gehad aan het onderzoekskarakter van de opleiding. Je leert door middel van een methodologische aanpak verschillende bedrijfskundige vraagstukken te analyseren. Je kijkt op verschillende manieren naar hetzelfde probleem en krijgt daardoor telkens weer nieuwe inzichten. De theorie werd gecombineerd met het schrijven van papers waardoor het ook een praktische benadering krijgt. Zo krijg je echt goed inzicht in de verschillende theorieën. De tijdens mijn studie opgedane inzichten komen mij in deze rol nog dagelijks van pas.”