Dé opleidingensite voor hbo en hoger

AOG School of Management

 • Beschrijving
 • Opleidingen
 • Vestigingen
 • Werknemers
 • Testimonials

Over AOG School of Management

AOG School of Management maakt universitaire kennis voor u toegankelijk. In samenwerking met de Rijksuniversiteit Groningen organiseren wij een veelzijdig palet aan opleidingen en masters, die toonaangevend zijn op het gebied van strategie, leiderschap, bedrijfskunde, management & organisatie, business development, HR, talentontwikkeling, marketing en overheid.

De opleidingen zijn zo vormgegeven, dat ze goed zijn in te passen in een volle agenda. Ze worden georganiseerd op een locatie in Midden-Nederland. Wij kunnen putten uit een omvangrijk netwerk van docenten en specialisten, die zichzelf ruimschoots hebben bewezen in de praktijk of aan een universiteit.

Kruisbestuiving

Onze opleidingen zijn een inspirerend platform, waar een kruisbestuiving plaatsvindt tussen hoogleraren, praktijkprofessionals en de deelnemers. Deze vorm van cocreatie stimuleert, prikkelt en daagt uit tot zelfontplooiing.

Naast de open programma's is AOG School of Management een betrouwbare partner als het gaat om incompany- en maatwerktrajecten. Al ruim 20 jaar werken we samen met (middel)grote organisaties uit alle geledingen van de maatschappij, in de private en de publieke sector. Het realiseren van uw organisatiedoelstellingen is voor ons daarbij de leidraad.

Master of Science Bedrijfskunde (MSc/drs.)

De studie Master of Science Bedrijfskunde (MSc BA) biedt een stevig fundament voor een boeiende en veelbelovende carrière. Wetenschappelijke kennis en inzichten vormen een aanvulling op uw praktijkervaring. De opleiding stelt u in staat organisaties te ondersteunen bij strategisch management, organisatieontwerp en -verandering. De nadruk ligt op de besturing van de organisatieprocessen en veranderingstrajecten (general management). U leert verschillende bedrijfsfuncties te integreren, zoals financiën, marketing, productie & service en human resources.

De studie kenmerkt zich door een methodologische benadering van organisatievraagstukken, met als basis voor de interventie een oriëntatie op onderzoek. U ontwikkelt een helikopterview en ontwikkelt uw abstractievermogen. Deelnemers zijn (aankomend) manager of professional en geïnteresseerd in een wetenschappelijke opleiding en hebben minimaal een hbo-opleiding in een bedrijfskundige/bedrijfseconomische richting. Ze beschikken over minstens drie jaar relevante praktijkervaring.

Programmastructuur

De Master of Science Bedrijfskunde bestaat uit twee fasen: het prémasterprogramma en het MSc BA traject general management.

Prémasterprogramma

Het prémasterprogramma is uw voorbereiding op het MSc BA traject general management als u niet in het bezit bent van een BSc BA-diploma. Het pre-MSc programma bestaat uit de volgende vakken:

 • Organisatiekunde - 5 EC
 • Businessresearch en Methodologie - 10 EC
 • Strategievorming - 5 EC
 • Organisatieverandering - 5 EC

Introductieprogramma

Het introductieprogramma duurt drie dagen.

MSc BA traject general management

Dit is een traject binnen de MSc BA opleiding van de Faculteit Economie en Bedrijfskunde van de Rijksuniversiteit Groningen. Het MSc BA traject General Management bestaat uit de volgende zogenoemde field courses:

 • Operations and Supply Chains - 10 EC
 • Business Development and Marketing - 10 EC
 • Organizational and Management Control - 10 EC
 • Strategy and Innovation - 10 EC
 • Master afstudeerwerkstuk - 20 EC

Internationale studiereis

Een internationale studiereis naar China en Hongkong maakt deel uit van het programma. Tijdens deze reis wordt het bedrijfskundig vakgebied in een internationaal perspectief geplaatst. U werkt in groepsverband een opdracht uit onder begeleiding van docenten van de Rijksuniversiteit Groningen.

Docenten

De docenten zijn leden van de vaste wetenschappelijke staf van de Faculteit Economie en Bedrijfskunde van de Rijksuniversiteit Groningen.

Diplomering

Wanneer u het programma succesvol heeft afgerond, ontvangt u het Masterdiploma Bedrijfskunde van de Rijksuniversiteit Groningen. U bent dan gerechtigd om de academische titel Master of Science in Business Administration (MSc BA) te voeren.

Overige masterprogramma's

Naast de Master of Science Bedrijfskunde (MSc/drs.) biedt AOG School of Management ook de volgende masterprogramma's:

Flexibele Masterstudie

Unieke opzet: kies twee postacademische leergangen, doorloop de Summer Academy en volg het Afstudeertraject richting Mastertitel (MGM, MHD, MMS). De totale doorlooptijd is maximaal 7 jaar.
Kijk op www.aog.nl voor meer informatie over dit unieke mastertraject.

Kopstudie MBA

Voeg op academisch niveau betekenis toe aan reeds aanwezige ervaring om op strategisch en operationeel niveau mee te kunnen denken.

Master of Facility Management & Vastgoed (MFM)

Dit programma biedt een facilitair-bedrijfskundige ondergrond waardoor u zich ontwikkelt tot strategische gesprekspartner.

Academische leergangen

Naast bovengenoemde masterprogramma's kunt u bij AOG School of Management ook kiezen uit een groot aantal academische leergangen.

Onze academische leergangen ondersteunen uw professionele groei, zijn vakoverstijgend en gericht op strategievorming. De meeste leergangen zijn opgebouwd uit 7 modules van 2 dagen gespreid over 8 à 9 maanden waardoor u werk en studie optimaal kunt combineren. Met uitzondering van de leergang Bedrijfskunde en Leiderschap kunnen onderstaande leergangen deel uitmaken van het Flexibel Mastertraject:

 • Bestuurlijk Leiderschap
 • HR-Strateeg
 • Merkmanagement
 • Public Strategy Course
 • Strategisch Programmamanagement
 • Talent en Organisatieontwikkeling
 • Bedrijfskunde en Leiderschap (studieduur: 1,5 jaar)
 • Verandermanagement (ook als Summercourse!)

Incompany

AOG School of Management laat een incompany opleiding naadloos aansluiten op de leer- en ontwikkelingswensen binnen uw organisatie, het individuele leren is gekoppeld aan het 'organisatieleren'. Deelnemers maken een intensief leerproces door, waardoor organisatiebreed denken en werken wordt bevorderd. De vertaling van de inhoud naar de praktijk loopt als een rode draad door alle programma's.

  • Bezoek adres
  • Radesingel 50
  • 9711 EK Groningen
  • Nederland
  • Bezoek adres
  • Heiligenbergerweg 5
  • 3833 AC Leusden
  • Nederland
  • Postaal adres
  • Postbus 7080
  • 9701 JB Groningen
  • Nederland
 • Dhr. drs. Bram Brouwer
  Dhr. drs. Bram Brouwer
  Programma manager
 • Mw. drs. Annelieke Achterberg-Geerdink
  Mw. drs. Annelieke Achterberg-Geerdink
  Directie
Talent en Organisatieontwikkeling

'Ik heb voor deze leergang gekozen, omdat ik merkte dat je een accountantsorganisatie niet in beweging zet door als leidinggevende alleen aandacht te schenken aan de business en de korte termijn. Mensen maken immers het verschil. Daarom heeft BDO van talentontwikkeling een speerpunt gemaakt. Tijdens de leergang slinger je heen en weer tussen de multidisciplinaire vakgebieden van de docenten. Het mooie is, dat je uiteindelijk deze verschillende en verrassende invalshoeken kan laten samenvloeien tot een krachtige visie. Door de leergang ben ik zelf ook gegroeid. Meer dan ik had verwacht, heeft het mij inspiratie gegeven om te blijven zoeken naar ideeën op het gebied van organisatieontwikkeling en het blijven uitdagen van het talent in alle medewerkers binnen BDO.'

Verandermanagement

'Ik werkte aan processen waarin allerlei zaken moesten worden veranderd. Het waren allemaal processen met en rondom mensen. Daarin had ik een sturende en initiërende rol. Veel deed ik op gevoel. Ik heb me toen ingeschreven voor deze leergang omdat ik behoefte had aan een goede theoretische back-up. Uiteindelijk is er meer uitgekomen dan ik had
gehoopt. Vooral de link tussen de theoretisch-conceptuele kant en de praktijk van alledag maakt de leergang sterk. Binnen de interactie met de groep neem je gelijk ervaringen van collega-studenten mee. Ik heb nu nog altijd het gevoel dat ik een leerervaring heb gehad die me naast inzicht vooral ook kracht heeft gegeven.'

Public Strategy Course

'De Public Strategy Course heeft mij naast kennisontwikkeling veel meer gebracht: aandacht voor de dingen die er voor mij toe doen in het leven. Zeer goede docenten en sprekers die ècht iets te vertellen hebben passeren de revue. Er is veel persoonlijk contact met medecursisten die ik goed heb leren kennen en door wie ik gemotiveerd bleef. Het bleek goed mogelijk om eigen praktijksituaties in te brengen en te bespreken. Om de vakliteratuur en het geleerde te verwerken in een afsluitend visiedocument is mij erg goed bevallen. De leergang was goed te combineren met mijn drukke baan.”

Merkmanagement

'Ik vond de leergang een echte eye-opener. Het was heel interessant om vanuit een bedrijfsperspectief naar branding en merkmanagement te kijken en het onderwerp breder te zien dan alleen de communicatiekant van branding. Door de vele visies, theoretische modellen en praktijkvoorbeelden ontstond een 360° beeld rond merkmanagement. Ook kon ik het geleerde goed spiegelen aan mijn eigen specifieke bedrijfssituatie. En... het groepsproces had toegevoegde waarde. Na elke tweedaagse kwam ik vol energie en ideeën weer terug.'

HR-Strateeg

 

'Zowel de organisatie als de omgeving waarin ik werk, zijn de afgelopen jaren voortdurend in beweging. Toch zijn de HR-tools binnen AEGON wel min of meer op orde, op dat vlak ligt mijn uitdaging niet. Het is vooral de dynamiek van de organisatie die voor HR prachtige kansen bood om een strategische bijdrage te leveren. Om deze kans maximaal te benutten, zocht ik naar een opleiding die mij meer inzicht geeft in het verbinden van het HR-beleid aan het ondernemingsbeleid. Naast het wetenschappelijk kader en de praktische toepasbaarheid is het voor mij ook belangrijk om als professional te groeien. De leergang bood in alle opzichten wat ik zocht. De docenten zijn erg inspirerend en hun hoogwaardige kennis nodigt uit om tot nieuwe inzichten te komen.’

Bestuurlijk Leiderschap


'Deelname aan de leergang Bestuurlijk Leiderschap heeft ervoor gezorgd dat ik effectiever en bewuster in mijn bestuurlijk handelen ben geworden. Reflectie stond tijdens de leergang centraal. Mijn eigen persoon heb ik hierdoor beter leren kennen en dat heeft me sterker gemaakt.'

Kopstudie MBA

 

'Wat mij aanspreekt in deze MBA opleiding is dat je een variëteit krijgt aan inzichten en mensen die je inspireren om jezelf elementaire en bedrijfskundig relevante vragen te stellen als: Waar ben je mee bezig? Waarom? Hoe kom je los van ingeslepen denkpatronen? Omdat we allemaal praktijkmensen zijn, krijgt dit direct lading. Het zet je aan het denken. In het Venture Lab word je dan aangezet om de conclusies van dit denkproces om te zetten in een haalbaar innovatief concept voor je eigen organisatie. Als in een laboratorium. Zelf ben ik aan het kijken hoe we in ons bedrijf toegevoegde waarde kunnen ontwikkelen naast pure productie. Je concept wordt eerst getoetst binnen het lab en de praktische toepasbaarheid ervan binnen het bedrijf. De breedheid van dit proces inspireert mij enorm.'

Master of Facility Management & Vastgoed (MFM): 'Persoonlijke ontwikkeling'

'Wat mij het meest heeft opgeleverd is de persoonlijke ontwikkeling die ik heb doorgemaakt. Gesprekken voeren, de dialoog aangaan is nog belangrijker voor mij geworden. Deze gesprekken zijn niet meer hetzelfde, zowel zakelijk als privé. Steeds weer ga ik door het stellen van de waarom-vraag op zoek naar missie, visie, strategie en doelstellingen. Hierdoor ontdek je vaak discrepantie tussen een van deze zaken waardoor er weer een nieuwe dimensie ontstaat in het vervolggesprek.'

Bedrijfskunde en Leiderschap

'Als P&O-er met een goed ontwikkeld gevoel voor de menselijke factor, was ik op zoek naar verdieping van kennis aan de organisatorische kant. De leergang heeft me zeker verdieping gebracht op dit gebied. Ik begrijp de structuur in organisaties nu veel beter. Ook ben ik een goede sparringpartner/adviseur geworden, die vanuit het perspectief van de meest actuele ontwikkelingen op de verschillende vakgebieden kan ondersteunen bij vernieuwingen in organisaties. Ik durf rustig te zeggen dat deze opleiding heeft bijgedragen aan mijn beslissing om zelf te starten met een P&O adviesbureau.'

MSc/Drs Bedrijfskunde: 'Inhoudelijke verdiepingsslag'

'Ik ben deze opleiding gaan volgen om een inhoudelijke verdiepingsslag te maken op mijn toegepaste kennis uit de bedrijfskundige leergang. Oftewel een zoektocht naar de essentie van theoretische concepten. De opleiding heeft zeker gebracht wat ik ervan had verwacht. De grote kracht zit in de confrontatie van praktijkervaringen uit het bedrijfsleven en theorie uit de academische wereld. De gemêleerde groepsamenstelling met deelnemers uit verschillende typen organisaties draagt daar aan bij.'