Dé opleidingensite voor hbo en hoger

Bedrijfskunde in deeltijd (MSc)

Amsterdam Business School

 • Beschrijving
 • Overzicht
 • Testimonials
 • Vraag & antwoord

De Bedrijfskunde in deeltijdopleiding is een parttime Masterprogramma dat professionals in de gelegenheid stelt, naast hun werk, de Master of Science titel te behalen bij de Amsterdam Business School. De business school is onderdeel van de Universiteit van Amsterdam.

Belangrijke kenmerken van de opleiding:

 • Colleges overdag op vrijdagen
 • Start in september en februari
 • Onderwijs in kleine groepen
 • Goede persoonlijke begeleiding
 • Betrokken netwerk van studenten, docenten en medewerkers
 • MSc titel van de Universiteit van Amsterdam
 • Duur master programma 9 maande plus scriptie
 • Duur van de pre-master 8 maanden (twee semesters)

De opleiding is bestemd voor degenen die een hbo of universitaire opleiding met relevante bedrijfskundige kennis hebben afgerond en naast hun werk verder willen studeren. De combinatie studie en werk vereist doorzettingsvermogen en een goede planning. De colleges worden aangeboden op vrijdag. Hierdoor is het ook mogelijk de opleiding te volgen naast een volledige werkweek. Het team ondersteunt bij de organisatorische zaken die verband houden met uw studie, zodat u zich volledig kunt concentreren op het studeren.

Wanneer u kiest voor de opleiding Bedrijfskunde aan de Amsterdam Business School wordt u beloond met een kennismaking met een inspirerend vakgebied, een waardevol relatienetwerk en uitstekende carrièreperspectieven.

Het Bedrijfskunde-programma biedt in de masterfase de keuze uit mastervakken in de volgende richtingen: Strategie, Marketing en Leadership and Management.

Om te worden toegelaten tot het programma dient u te beschikken over een afgeronde HBO opleiding met voldoende bedrijfskundige vakken.

Naast de juiste vooropleiding is ook van belang dat u beschikt over voldoende kennis van de wiskunde. Studenten die niet beschikken over voldoende kennis van de wiskunde dienen een cursus wiskunde bij de Amsterdam Business School te volgen.

Voor meer informatie over de cursus zie: www.bedrijfskundeindeeltijd.nl


Het programma leidt bedrijfskundigen op die in staat zijn complexe organisatievraagstukken te analyseren en op basis van deze analyse te adviseren, beslissen en handelen. Hiervoor is kennis van de wetenschappelijke literatuur op het vakgebied van de bedrijfskunde vereist, maar ook het vermogen om deze kennis actief toe te passen. De bedrijfskunde als wetenschap kiest voor een interdisciplinaire benadering van organisatievraagstukken en hun context. Analyses en oplossingen die vanuit één discipline (bijvoorbeeld economie, psychologie, sociologie, politicologie) rationeel zijn, hebben vrijwel altijd consequenties op andere terreinen van een organisatie. Door middel van een integrale, meervoudige, bedrijfskundige kijk op vraagstukken kunnen de gevolgen in onderlinge samenhang in beeld worden gebracht.

Het programma maakt het mogelijk om uw werk te combineren met een universitaire opleiding bedrijfskunde. Die combinatie is niet alleen goed voor uw carrière, het is ook heel goed voor uw studie.

Niveau WO
Vorm Part-time
Incompany Ja
Open inschrijving Ja
Doorlooptijd 18 maanden
Locatie Amsterdam
Tijden Overdag
Type MSc (Master of Science)
Kosten €13950
Les locatie type Op het instituut
Titulatuur MSc (Master of Science)
Website www.bedrijfskundeindeeltijd.nl
Benodigde taalkennis Engels
Startmaanden februari, september
Provincies Drenthe, Flevoland, Friesland, Gelderland, Groningen, Limburg, Noord-Brabant, Noord-Holland, Overijssel, Utrecht, Zuid-Holland
Afronding Diploma
Credits 60
Bedrijfskunde in deeltijd (MSc)
Pepijn van Gestel, Alumnus Bedrijfskunde in deeltijd

Pepijn van Gestel

Manager Facility Department at Kennemer Gasthuis

In de toekomst zou ik graag een directiefunctie bekleden en daarom heb ik gekozen voor de specialisatie Strategie binnen de opleiding Bedrijfskunde in deeltijd. De Amsterdam Business School had mijn voorkeur, omdat de opleiding hier een brede insteek heeft op het gebied van Management, Strategie, Marketing en Leadership and Management. Daarnaast heeft de Universiteit van Amsterdam een internationale uitstraling en is het bijzonder prettig dat de colleges op vrijdag gegeven worden in plaats van in het weekend of op doordeweekse avonden.

De docenten hebben me bijzonder veel bijgebracht. Ze zijn betrokken, geven enthousiast les en bereiden je goed voor op de tentamens en opdrachten. Ervan uitgaande dat ik binnenkort mijn bul krijg, ben ik bijzonder trots dat ik deze studie heb gedaan naast mijn baan.

Pepijn van Gestel (Manager Facility Department), Kennemer Gasthuis
Bedrijfskunde in deeltijd (MSc)
Jeremiah Albinus, Alumnus Bedrijfskunde in deeltijd

Jeremiah Albinus

Online Marketing Manager at fonq.nl

Ik heb gekozen voor Bedrijfskunde in deeltijd omdat ik wilde weten wat er nou precies achter verschillende marketingtheorieën ten grondslag ligt. Hoe ze tot stand zijn gekomen en welke discussie daaraan vooraf ging. En ik wilde dit leren binnen een omgeving die me zou uitdagen en mijn kennis zou verbreden. Deze opleiding geeft niet alleen verdieping wat betreft het onderwerp Marketing, maar verbreedt ook je scope op het gebied van Finance, Strategie en HR.

De Amsterdam Business School biedt een opleiding met voldoende colleges. Belangrijk, want dan kun je sparren over de lesstof met docenten en medestudenten. Opleidingen gebaseerd op zelfstudie of met weinig colleges in de avonduren vielen voor mij af. Omdat ik mij het academisch leren denken tot doel had gesteld, wilde ik per se een wetenschappelijke master volgen.

Met de mogelijkheden binnen deze opleiding leer je marketing als geheel veel beter te begrijpen en goed te plaatsen binnen organisaties. Ik pak ook nog geregeld aantekeningen en boeken uit de kast om bepaalde kennis terug te halen. Een effectief en innovatief marketingframework creëren in een organisatie samen met een team van enthousiaste mensen blijft voorlopig mijn passie: managen op een manier dat je ook dicht op de inhoud zit.

Jeremiah Albinus (Online marketing manager), Fonq.nl
Bedrijfskunde in deeltijd (MSc)
Gea ten Hoeve, Alumnus Bedrijfskunde in deeltijd

Gea ten Hoeve

Supply Chain Manager at Crown Van Gelder N.V.

In 2010 ben ik begonnen met Bedrijfskunde in deeltijd. Ik wilde per se een brede, algemene opleiding volgen en daar sloot dit programma perfect op aan. De docenten vond ik over het algemeen zeer inspirerend, waarbij ik met name de docenten die ook ervaring hadden in het bedrijfsleven van grote toegevoegde waarde vond. Alles wat aan bod kwam kon ik direct gebruiken tijdens mijn werk.

Tegen iedereen die overweegt deze opleiding te volgen zou ik willen zeggen: doe het gewoon. Naast een fulltime functie gaat er natuurlijk veel tijd in zitten, maar tweeënhalf jaar is te overzien. Zorg dat je in een flow komt: de vrije periodes in de zomer en winter zijn dan ook echt vrije weken.

Gea ten Hoeve (Supply Chain Manager), Crown van Gelder
Bedrijfskunde in deeltijd (MSc)
Caroline Mullers, Alumnus Bedrijfskunde in deeltijd

Caroline Mullers

Consultant at Great Place to Work®

Na functies als projectmanager en bedrijfsleider in een restaurant/ evenementenlocatie, besefte ik dat mijn interesse uitgaat naar HR en arbeids- en organisatiepsychologie: het beste uit mensen en organisaties halen. Ik wilde me ontwikkelen als consultant en coach. Daarom ben ik gaan werken bij Effectory, een organisatie die marktleider is in medewerkersonderzoeken.

Bedrijfskunde in deeltijd sloot heel goed aan op wat ik zocht: de opleiding start breed in het schakeljaar, waarin je verschillende vakken volgt en vakken als statistiek en wiskunde krijgt. Dat vond ik uitdagend en interessant, maar zorgde er ook voor dat ik sommige vakken interessanter vond dan andere. In de master kon ik vooral de vakken kiezen die aansloten bij dat wat ik wilde, namelijk me verdiepen in HRM en Organisational Behaviour.

Mijn medestudenten waren misschien wel het grootste pluspunt van de deeltijdopleiding. Om weer een studie op te pakken, naast je werk, is een pittig besluit waarvoor je echt gemotiveerd moet zijn. Hierdoor vonden er bijvoorbeeld zeer actieve discussies plaats tijdens de lessen. Daarnaast had iedereen meerdere jaren werkervaring, waardoor de discussies inhoudelijk ook bijzonder interessant waren.

Caroline Mullers (Consultant), Great Place to Work®
Bedrijfskunde in deeltijd (MSc)
Bruno Schoonbeek, Alumnus Bedrijfskunde in deeltijd

Bruno Schoonbeek

Relationship Manager Corporate Banking, Rabobank

Als kredietanalist heb ik veel te maken met ondernemers die in hun bankier een strategische sparringpartner zoeken. Door de opleiding Bedrijfskunde in deeltijd te volgen wilde ik een betere adviseur zijn voor mijn klanten. Ik vond het met name interessant om te leren hoe er naar een bedrijf wordt gekeken vanuit de visie van een investeerder versus de visie van een bankier.

De Amsterdam Business School bood mij de kans werk en studie goed te combineren. De colleges op vrijdag zorgden ervoor dat ik de overige vier dagen fulltime kon werken. Daarnaast sprak de inhoud van het programma mij aan: de meeste vakken sluiten goed aan bij de dagelijkse praktijk van mijn werk. Veel docenten kunnen deze vertaalslag ook goed maken.

Aarzel niet en meld je aan. Met name het eerste jaar vergt een aanzienlijke tijdsinvestering, maar je krijgt er bijzonder veel voor terug, zeker wat betreft carrièremogelijkheden en het opbouwen van een netwerk.

Bruno Schoonbeek (Relationship Manager Corporate Banking), Rabobank

18-09-2014
Hoe meld ik me aan voor deze opleiding?

U kunt zich aanmelden bij de Amsterdam Business School met het inschrijfformulier dat u kunt downloaden via Inschrijving van deze website. Mail een volledig ingevuld en ondertekend formulier met scans van diploma's, cijferlijsten, legitimatie en een CV naar managementstudies@uva.nl

Het is niet mogelijk en niet noodzakelijk Studielink te gebruiken voor het aanmelden voor het pre-master- en masterprogramma.
Inschrijfformulier

18-09-2014
Wat is het cursusgeld?

Het cursusgeld voor de master bedraagt 13.950,- Euro voor de duur van 1,5 jaar. Het cursusgeld voor de pre-master bedraagt 6.900,- Euro.
Het cursusgeld voor studenten die deelnemen aan Bedrijfskunde in deeltijd per september 2015 bedraagt het cursusgeld voor de master 14.950,- Euro. Het cursusgeld voor de pre-master blijft ongewijzigd.

18-09-2014
Met welke vooropleiding kan ik aan het programma beginnen?

Met een doctoraaldiploma of een academisch bachelor- of masterdiploma kunt u altijd deelnemen aan het programma.
Wanneer u een hbo diploma behaald heeft met relevante bedrijfskundige vakken kunt u ook met het programma beginnen. U begint dan met het pre-masterprogramma.
Wanneer u over een andere opleiding beschikt en wilt weten welk studieprogramma we u kunnen aanbieden neemt u dan contact op met managementstudies@uva.nl
Stuur een CV en geef duidelijk aan welk afgerond hbo of wo diploma u heeft. Geef ook aan of u wiskunde heeft behaald op havo of vwo niveau.

18-09-2014
Wat zijn de toelatingseisen?

Een een hbo-diploma of universitair diploma met aantoonbare bedrijfskundige voorkennis
Wiskunde voorkennis: een vwo of havo diploma met een voldoende voor wiskunde
Relevante werkervaring is een pré

Heeft u vragen over de toelaatbaarheid tot het programma neemt u dan contact op met Bedrijfskunde in deeltijd, stuur een bericht met een CV naar managementstudies@uva.nl

Voldoet u niet aan de wiskunde eis dan dient u voor aanvang van deelname aan het pre-masterprogramma een wiskunde cursus te volgen. Dit kan bij de Amsterdam Business School.

18-09-2014
Hoe groot is de studiebelasting?

De studielast bedraagt ca. 20 uur per week inclusief de college-uren. Aanwezigheid bij de colleges op vrijdag is een vereiste.
In een cursusjaar heeft u ongeveer 24 collegedagen en vrijwel alle vakken worden afgesloten met een tentamen.

18-09-2014
Welke titel behaal ik met de opleiding?

Na het afronden van het programma ontvangt u van de Universiteit van Amsterdam de titel Master of Science, MSc.

18-09-2014
Hoe lang duurt de opleiding?

Het masterprogramma duurt 1,5 jaar, het pre-masterprogramma duurt 1 jaar.
Hoe lang de opleiding duurt hangt af van de vooropleiding. Aankomende studenten met een hbo opleiding volgen eerst de pre-master. Aankomende studenten met een universitair diploma kunnen in aanmerking komen voor een verkort pre-masterprogramma of directe toelating tot de master.
Neem voor een advies over de duur van het studieprogramma contact op met Bedrijfskunde in deeltijd. Stuur een bericht met toelichting en CV naar managementstudies@uva.nl

18-09-2014
Op welke dagen kan ik onderwijs volgen?

Het onderwijs wordt gegeven op vrijdagen overdag bij de Amsterdam Business School van de Universiteit van Amsterdam in het centrum van Amsterdam.

18-09-2014
Wanneer begint het cursusjaar?

De colleges van het programma starten 2 keer per jaar, in februari 2015 en in september 2015.