Dé opleidingensite voor hbo en hoger

Amsterdam Business School

 • Beschrijving
 • Overzicht
 • Contact
 • Opleidingen
 • Vestigingen
 • Werknemers
 • Testimonials

Aan de Amsterdam Business School (ABS) van de Universiteit van Amsterdam wordt hoogwaardig wetenschappelijk onderzoek verricht op het gebied van: Accounting, Control, Finance, Human Resource Management, Organisational Behavior and International Strategy & Marketing.

Het voltijdse onderwijs van de ABS wordt verzorgd in driejarige bachelor- en eenjarige masteropleidingen. Daarnaast worden er andere onderwijsvormen aangeboden, waaronder executive opleidingen voor professionals, maatwerk voor bedrijven, korte modules, masterclasses, bijscholingen en lezingen.

De ABS bouwt in haar executive opleidingen voort op de succesvolle traditie van onderwijs in kleinschalige en interactieve seminars, waardoor deelnemers een maximaal rendement behalen. Het veelvuldig gebruik van casestudies stimuleert hen tot intensief werken met de leerstof en het toepasbaar maken in de eigen werkpraktijk. De combinatie van academische en toepasbare kennis biedt ABS alumni de mogelijkheid hun carrière een impuls te geven De Amsterdam Business School is Equis geaccrediteerd.

Internationale programma's

Bedrijfskunde in deeltijd (MSc)

Combineer werk en een universitaire studie Bedrijfskunde en behaal het Master of Science diploma Bedrijfskunde in deeltijd (MSc). Het onderwijs wordt gegeven in kleine groepen op vrijdag. De combinatie van werk en studie is niet alleen goed voor uw carrière, het is ook goed voor uw studie. Heeft u een afgeronde bachelor opleiding met voldoende bedrijfskundige vakken dan biedt dit programma een kennismaking met een inspirerend vakgebied, een waardevol relatienetwerk en uitstekende carrièreperspectieven.

Executive Master in International Finance (Msc)

Professionals in de financiële sector opereren in een complexe werkomgeving die hoge eisen stelt. De uitdagingen waarvoor ze staan vragen om een unieke combinatie van kwaliteiten om de wereld van internationale geldstromen te begrijpen, te analyseren en daarin optimaal te functioneren.

The Amsterdam MBA

Een MBA is dé manier voor managers en aankomende managers om hun carrière een impuls te geven. Wat je leert als je een MBA doet en waar je die kennis opdoet is belangrijker dan de titel zelf. The Amsterdam MBA van de ABS is stimulerend, veeleisend en internationaal georiënteerd.

Wetenschappelijke theorie vormt de basis van ons curriculum, maar de theorie wordt constant aan de praktijk gelinkt, zodat de studenten het geleerde kunnen toetsen in hun professionele omgeving.

Nederlandstalige programma's:

Amsterdam Executive Programme in Actuarial Science (MSc)

Deze opleiding is een one stop shop voor wie actuaris wil worden. De opleiding is bedoeld voor kwantitatieve academici en is gericht op het modelleren, waarderen en managen van risico's. Deze mensen zijn werkzaam in de financiële sector en zijn specialist in verzekeringen, pensioenen en beleggingsrisico's. Belangrijke pijlers van de AEMAS-opleiding zijn kwantitatieve methoden, economische processen en beroepscompetenties. De AEMAS omvat een MSc- en een postmaster fase, en is geaccrediteerd door de beroepsvereniging van actuarissen.

Executive Master of Finance and Control (RC)

De Executive Master of Finance and Control is een tweejarige parttime opleiding / of een tweejarig parttime programma voor ambitieuze controllers en financieel managers die zich willen specialiseren in het vakgebied van Finance & Control. De opleiding kenmerkt zich door kleinschalige groepen, interactief en casusgericht onderwijs. Daarnaast wordt het onderwijs gegeven door docenten uit de top van het bedrijfsleven en de wetenschap. De opleiding sluit tevens aan op de eisen van de Vereniging van Registercontrollers.

Executive Internal Auditing Programme (RO)

Binnen veel organisaties staat het 'in control'-vraagstuk hoog op de agenda van het management. Het toezicht op hun functioneren neemt toe en dat heeft consequenties voor de kwaliteit van bestuur en beheersing. Internal auditing speelt daarbij een onmisbare rol: door gedegen na te gaan hoe processen en activiteiten worden uitgevoerd en op welke wijze daarin verbeteringen kunnen worden aangebracht, biedt internal auditing het management zekerheid over de mate waarin de bedrijfsdoelstellingen worden bereikt. De EIAP-opleiding leidt op tot Register Operational Auditor (RO).

Amsterdam IT-Audit Programme (RE)

Informatievoorziening en -technologie (IT) zijn integraal onderdeel van onze samen-leving. Organisaties zijn inmiddels sterk afhankelijk geworden van de kwaliteit van IT. Tegelijkertijd nemen risico's toe. Met deze toename stijgt de behoefte aan beheersing van en zekerheid over de kwaliteit van IT. IT-auditing is het vak-gebied dat objectief kwaliteit beoordeelt en daarover adviseert. Dit vergroot zeker--heid en verbetert beheersing. De AITAP-opleiding leidt op tot in /externe IT-auditor conform vereisten van de beroepsorde NOREA (die de RE titel verstrekt). Daarnaast is de opleiding van groot belang voor management en staf die betrokken zijn bij de kwaliteit van informatie-voorziening in een breed perspectief.

Accountancy in deeltijd (MSc) & Post Master Accountancy (RA)

Om de wettelijke titel RA te mogen voeren, moet je een MSc- en een Post-Master opleiding hebben gevolgd. Bij de Amsterdam Business School van de Universiteit van Amsterdam bieden we daartoe de opleiding Accountancy in deeltijd (MSc) en de Post-Master Accountancy (PMA) aan. De colleges worden op de vrijdag gegeven en de opleiding is dan ook prima te combineren met een baan in de Accountancy.

Control in deeltijd (MSc)

Met het oog op de toenemende vraag naar hooggekwalificeerde controllers heeft de Amsterdam Business School de opleiding Control in deeltijd ontwikkeld. De nadruk ligt op de rol die accounting speelt in het bestuderen en beheersen van (delen van) organisaties en individuen. De colleges worden op de vrijdag gegeven en de opleiding is dan ook prima te combineren met een baan. De MSc in Control kan een eindpunt zijn, maar met deze titel op zak is een vervolgstudie tot RC een logische stap.

Master Verzekeringskunde (VZK) (MSc)

De Master Verzekeringskunde is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met het Verbond van Verzekeraars. De opleiding sluit aan op de behoefte van professionals in de verzekeringsbranche, die behoefte hebben aan scholing op een breed multidisciplinair wetenschappelijk niveau (Financiële Economie, Actuariaat, Recht, Bedrijfskunde) waarbij sprake is van een continue koppeling tussen onderwijs, onderzoek en praktijkgerichte toepassing.

Toezicht op Verzekeringen is een specialisatie-richting van de Master Verzekeringskunde. Dit is een initiatief van de programmaleiding van de Master Verzekeringskunde en De Nederlandsche Bank. De Master Verzekeringskunde Specialisatie Toezicht op Verzekeringen omvat 60 EC. Deze worden verdeeld over 2 studiejaren van ieder 30 EC.

Enterprise Risk Management (Variant VZK) (MSc)

Het programma Enterprise Risk Management van de ABS biedt een multidisciplinaire aanpak met een breed scala aan theoretische onderdelen en actuele praktijkcases. Deze VZK-variant is daarom bij uitstek geschikt als een aanvullende scholing voor high potentials in de Risk Management banche: financiële en risk managers bij overheidsinstellingen en bedrijven, makelaars, verzekeraars en auditors. Dit tweejarig parttime programma is ontwikkeld in samenwerking met de Nederlandse Associatie van Risk en Insurance Managers, de Vereniging Nederlandse Assurantiebeurs, en Verbond van Verzekeraars.

Referenties

 • Master in International Finance: Cederik Engel

Keurmerken

 • Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO)
» Algemene informatie
» Informatie open opleidingen
  • Bezoek adres
  • Plantage Muidergracht 12
  • 1018 TV Amsterdam
  • Nederland
  • Postaal adres
  • Plantage Muidergracht 12
  • 1018 TV Amsterdam
  • Nederland
 • Barbara van Ulzen
  Barbara van Ulzen
  Programma manager
 • Dr. Sander van Triest
  Dr. Sander van Triest
  Directie
 • Drs Laura Keessen
  Drs Laura Keessen
  Programma manager
 • Drs. Ed van der Lelij
  Drs. Ed van der Lelij
  Programma manager
 • Drs. Saskya de Brieder
  Drs. Saskya de Brieder
  Programma manager
 • Drs. Yvonne Bos
  Drs. Yvonne Bos
  Programma manager
 • Louise Verbeek
  Louise Verbeek
  Programma manager
 • Mr drs Irina Hofstee
  Mr drs Irina Hofstee
  Programma manager
 • Mw. Estela Gonzalez
  Mw. Estela Gonzalez
  Programma manager
 • Prof. dr. Ans Kolk
  Prof. dr. Ans Kolk
  Directie
 • prof. dr. Han van Dissel
  prof. dr. Han van Dissel
  Directie
 • Prof. dr. Ronald Does
  Prof. dr. Ronald Does
  Directie
 • Gosia Herudzinska
  Sales & Recruitment Manager Gosia Herudzinska
  Directeur van toelating
Bedrijfskunde in deeltijd 2 (MSc)

Na functies als projectmanager en bedrijfsleider in een restaurant/ evenementenlocatie, besefte ik dat mijn interesse uitgaat naar HR en arbeids- en organisatiepsychologie: het beste uit mensen en organisaties halen. Ik wilde me ontwikkelen als consultant en coach. Daarom ben ik gaan werken bij Effectory, een organisatie die marktleider is in medewerkersonderzoeken.

 

Bedrijfskunde in deeltijd sloot heel goed aan op wat ik zocht: de opleiding start breed in het schakeljaar, waarin je verschillende vakken volgt en vakken als statistiek en wiskunde krijgt. Dat vond ik uitdagend en interessant, maar zorgde er ook voor dat ik sommige vakken interessanter vond dan andere. In de master kon ik vooral de vakken kiezen die aansloten bij dat wat ik wilde, namelijk me verdiepen in HRM en Organisational Behaviour.

 

Mijn medestudenten waren misschien wel het grootste pluspunt van de deeltijdopleiding. Om weer een studie op te pakken, naast je werk, is een pittig besluit waarvoor je echt gemotiveerd moet zijn. Hierdoor vonden er bijvoorbeeld zeer actieve discussies plaats tijdens de lessen. Daarnaast had iedereen meerdere jaren werkervaring, waardoor de discussies inhoudelijk ook bijzonder interessant waren.

Caroline Mullers (Consultant), Great Place to Work®
Enterprise Risk Management (variant Master Verzekeringskunde)

"De EMERM is een fantastische aanvulling voor iedere business professional. Het is een praktijkgerichte opleiding op wetenschappelijk niveau waarin methoden en technieken om risico's te analyseren, meten en kwantificeren aan bod komen. Ook, en dat is wellicht nog belangrijker, wordt veel aandacht besteed aan de grote verbanden tussen alle voorkomende risico's binnen een onderneming en de communicatie hieromtrent op het niveau van bestuurders."

Roos van der Poel, ASR Nederland NV
The Amsterdam MBA

Testimonial Part-time MBA

Matthijs van Oers (1973, The Netherlands)

Part-time class of 2007-2009

 

I have a background in computer science and currently work for De Nederlandsche Bank (the Dutch Central Bank) as a policy adviser on payments and securities. Two years ago, something started to itch. It was a sign that I really needed to challenge myself again. The question was how. Although my work is quite challenging, I needed a spark which would make me jump to the next level. Something that would improve my knowledge, stimulate my creative thinking and extend my personal skills. An MBA turned out to be the right choice. I am of the opinion that an MBA, and the Amsterdam MBA in particular, can contribute to changing my life in a positive way. First, it offers top-level and up-to-date knowledge of business with great enthusiasm. Second, it connects me with a very interesting blend of remarkably bright, nice and professional people. And last but not least: I am sure it will boost my career. In addition, the beautiful, artistic city of Amsterdam creates for me the bubble of energy in which working, studying and living are in perfect harmony.

 

 

Testimonial Study trip to India

Alexandra Fleschiu (1976, Canada) Full-time MBA 2007-2008

 

The Amsterdam MBA programme includes an international studytrip to India, South-Africa or China for part-time and full-time students.

 

One cannot really understand India until one sees it.  We, as (business) students, can read, study, discuss books and articles and papers on India, but nothing compares to actually seeing, feeling and experiencing it.  "Doing Business in India" - the study trip to the Indian Institute of Management Ahmedabad, offers a great chance for business students to learn and understand the great changes in India today, especially from an economic point of view.
As one of the fastest growing democracy in the world, India faces challenges that most of us can only understand at a basic level.  The sheer size of the country, the variety of the languages, the number of people, the income levels, all pose questions that businesses need to answer, if they want to succeed there.  The classes, taught by great professors and experts, present and answer some of these issues and at the same time raise more questions.  The case studies and, the subsequent discussions, offer some important insights into the enormous challenges faced by companies in India.   New business development, marketing, production, distribution, sales are all the same concepts, yet so different here.  As business people, we got a feeling for how important it is to truly understand your market, its culture and its underlying concepts.  This could bring the greatest success, or the greatest failure.
The companies' visits, the "practice" equivalent of the lectures, only emphasized these aspects, as they showed us how important and valuable the concept of " know your customer" is.  By talking to the entrepreneurs and business people there, we were introduced to their take on the current and future changes facing businesses.
Overall, the study trip was a very important and valuable lesson for us, as these experiences will allow us to develop essential skills for the challenges that our generation of business professionals will face.

 

Matthijs van Oers, DNB
Executive Master of Finance and Control (RC)

 

'Toen ik senior accountmanager was bij TNT Post ben ik begonnen met de opleiding EMFC aan de UvA (augustus 2008). Tijdens de opleiding - maart 2009 - heb ik de overstap gemaakt naar Albert Heijn, als manager Site Controlling op het distributiecentrum Zaandam.

De Amsterdam Business School stond bij mij hoog aangeschreven: meerdere oud-studiegenoten uit Groningen hebben de opleiding aan de UvA voltooid. Niet alleen de goede referenties, maar ook de invulling van de opleiding stond mij aan. Naast de vakken als BIV/AO, Financial en Management Accounting, is er in de vorm van thema-seminars ook aandacht voor aanvullende vakken als logistiek en presentatievaardigheden.

De studie begint met de meer algemene vakken zoals Strategisch Management en Organisatie & Verandering, waardoor je een breed beeld krijgt van de werking en het speelveld van organisaties. De vakken combineren allemaal de theoretische benadering van (financiële) vraagstukken met praktische toepassingen. Een van de hoofdvakken - BIV/AO - wordt op een zodanige boeiende manier gebracht dat zelfs de grootste scepticus van het vak Administratieve Organisatie enthousiast de collegezaal verlaat!

Tot slot: laat je niet afhouden van deze studie door verhalen als: "het is wel zwaar in combinatie met je werk" of "hou er wel rekening mee dat je geen vrije tijd meer hebt" . De studie vereist absoluut de nodige studie-uren, maar met de juiste instelling, discipline en enthousiasme is het uitstekend te combineren met je werk en je privé-leven.'

Charles Schijf, Albert Heijn

mw. drs. Yvonne Bos (Programme Manager), ABS
Bedrijfskunde in deeltijd 1 (MSc)

'In mijn functie als strategieconsultant is conceptueel denken op hoog niveau dagelijkse kost. Daarom vind ik het uitgangspunt van de EPB – leren en werken – ideaal. Mijn bedrijfskundige kennis groeit zienderogen en mijn waarde voor mijn werkgever neemt daardoor ook toe. Mede dankzij de studie weet ik zeker dat strategie en organisatiekunde mijn richting is en dat ik daar verder in wil.
Ik heb voor de opleiding gekozen omdat het curriculum mij aansprak en ook omdat de colleges op één dag per week worden gegeven. Dat vind ik veel handiger dan verspreid over een paar avonden. Mijn werk vraagt tenslotte ook de nodige inzet van me.

 

Het opleidingsteam is geweldig. Ze helpen je graag en maken het gezellig: kopje koffie, kerstkransjes, pepernoten'.

Frederique Kamp (strategieconsultant)