Dé opleidingensite voor hbo en hoger

Basistheorie Makelaar Taxateur Onroerende Zaken

Aeres Hogeschool Dronten

  • Beschrijving
  • Overzicht

Als makelaar ben je meer dan een bemiddelaar in onroerende zaken. Je begeleidt mensen bij een belangrijke keuze in hun leven. Het kopen of verkopen van een object vraagt om een deskundig en betrokken advies. Als makelaar taxateur onroerende zaken heb je niet alleen kennis van de markt en inzicht in de laatste financiële, economische en juridische ontwikkelingen, maar beschik je ook over goede communicatieve- en sociale vaardigheden; zaken die aan de orde komen tijdens de avondopleiding makelaardij van CAH Vilentum Dronten.

Uiteraard leidt de opleiding in eerste instantie op tot het beroep van makelaar/taxateur. Maar het beroepenveld is veel breder. De lesstof is ook interessant voor functionarissen die werkzaam zijn in advies en voorlichting, binnen het bank- en verzekeringswezen, beleggingsfondsen, waterschappen, gemeentes, provincies e.d.


Opbouw

Na het behalen van het basisdiploma, kun je je verder specialiseren in Wonen, Landelijk Vastgoed en MKB/Bedrijfsmatig Vastgoed (de specialisaties MKB/Bedrijfsmatig Vastgoed en Wonen worden niet door CAH Vilentum aangeboden).

Examen

SVMNIVO is het examenbureau voor de vastgoedbranche. Na afronding van een module kun je je aanmelden voor het landelijke SVMNIVO examen. Het examen wordt afgenomen middels een flextoets.

Het basisdiploma bestaat uit de modules financiën/fiscaliteiten/taxatie, juridische aspecten 1 en 2, vastgoedeconomie en bouwkunde. De opleiding is zo opgezet dat je 2-3 verschillende modules binnen één jaar kunt afronden. Op deze manier duurt de opleiding 2 jaar. Elke module sluit je af met een SVMNIVO-examen.

Toelatingseisen

Om de opleiding te kunnen volgen is een afgeronde Mbo-opleiding of een gelijkwaardige opleiding (Havo, Vwo) nodig. Bij een afwijkende vooropleiding, opgedane praktijkervaring e.d. is overleg vooraf met de cursusleiding gewenst.

Niveau HBO
Vorm Part-time
Incompany Nee
Open inschrijving Ja
Locatie Dronten
Kosten (indicatie) Geen opgave
Titulatuur Geen titel
Benodigde taalkennis Nederlands
Provincie Flevoland
Afronding Diploma