Dé opleidingensite voor hbo en hoger

NLP en Verkoop

Academie voor Psychologica

  • Beschrijving
  • Overzicht

Wanneer was het de laatste keer dat je in een verkoopgesprek zat met een wat onbestemd gevoel?

Kan je voor jezelf nog achterhalen wat er speelde in dat gesprek? Dat onbestemde gevoel is ergens door ontstaan maar wat is daar dan precies gebeurd?

Veel verkooptrainingen hebben een onderliggende verkoopformule als leidraad. Via deze formule wordt voor de klant de behoefte helder gemaakt. Aan de hand van die formule wordt de klant vervolgens aan de gewenste oplossing geholpen. Op zich kan een formule steun bieden aan de klant en verkoper. Maar dan wel zo dat een koper niet in een trechter, of erger, in een dichtgeklapte val ontwaakt. De consument van vandaag is kritisch, mondig en vooral wars van verkooptruckjes. Mensen voelen het bewust of onbewust aan als ze worden gemanipuleerd. Maar ook de verkoper heeft vaak bij die truckjes geen goed gevoel. Het schuurt met het geweten, het is niet 'eigen'.

Als je wilt werken aan duurzame relaties wat heb je dan nodig? Wat zijn de kwaliteiten die je nodig hebt om die relatie op te bouwen, in stand te houden of uit te bouwen? Waar moet je energie in stoppen: in het contact of in het contract? En wat is er nodig om weg te blijven van de verleiding van het snelle doelpunt?

In de 3-daagse workshop maken we de verkoper bewust van zijn gedrag. En leren hoe het beter kan met de verkoop / advisering. Belangrijke onderwerpen zijn: 'hoe maken we samen werkelijk contact en hoe krijgen we echt vertrouwen in elkaar.' De NLP elementen als contact voor contract, non-verbale communicatie en kennis van je eigen overtuigingen vormen de belangrijkste onderdelen van deze workshop." Twee tot drie weken na de workshop volgt een afrondend coachgesprek. Eventueel zijn meerdere coachgesprekken mogelijk.

Je meest effectieve reclamebord is een echt tevreden klant. Zuivere communicatie en werkelijk contact zijn daar de essentiële competenties voor.

Niveau HBO
Vorm Part-time
Incompany Nee
Open inschrijving Nee
Doorlooptijd 3 dagen
Kosten (indicatie) Tussen de €450 en €1350
Titulatuur Geen titel
Benodigde taalkennis Nederlands
Provincies Drenthe, Friesland, Noord-Holland, Overijssel, Utrecht, Zuid-Holland
Afronding Geen