Dé opleidingensite voor hbo en hoger

"Als je begrijpt wat ik bedoel"

Academie voor Psychologica

  • Beschrijving
  • Overzicht

Hoe komt ik over op de ander? Hoe komt het dat mensen mij soms verkeerd begrijpen? Een universele vraag. Het antwoord hierop is niet alleen leuk om te weten, maar ook belangrijk om goed te kunnen communiceren.

Op een receptie voel je je ongemakkelijk, achteraf hoor je dat je arrogant overkwam.... Je bedoelt het aardig en komt bemoeizuchtig over... Je wilt de ander de ruimte geven en hij denkt dat je lui bent...

Je kunt niet niet communiceren. Slecht 10% van je communicatie bestaat uit woorden. De overige 90% in dus non-verbaal. Mensen interpreteren gedrag; toon, een blik, kleding, loopje, uiterlijk, mimiek. Ben jij je bewust van dat wat je zegt zonder woorden? Is wat jij nonverbaal zegt ook wat je bedoelt?

Op respectvolle, humoristische, confronterende wijze gaan we tijdens de workshop kijken naar het effect van jouw gedrag op de ander. We onderzoeken hoe (mis) communicatie werkt en hoe je dit kunt voorkomen. Door je bewust te worden van het effect van jouw gedrag op de ander, krijg je de keuze dit aan te passen. Zodanig dat het de woordelijk boodschap onderstreept en de ander begrijpt wat jij bedoelt.

Durf jij het aan?


Tweedaagse workshop


Kosten:

250 euro, inclusief koffie thee lunch

Deelnemers:

minimaal 6 maximaal 12

Trainer:

Ellis van Schaik

Niveau HBO
Vorm Part-time
Incompany Ja
Open inschrijving Ja
Doorlooptijd 2 dagen
Locatie Leusden
Kosten €250
Titulatuur Geen titel
Website www.avpl.nl/pagina/als-je-begrijpt-wat-ik-bedoel/
Benodigde taalkennis Nederlands
Startmaand april
Provincies Drenthe, Flevoland, Friesland, Gelderland, Groningen, Limburg, Noord-Brabant, Noord-Holland, Overijssel, Utrecht, Zeeland, Zuid-Holland
Maximaal aantal deelnemers 12
Afronding Geen