Dé opleidingensite voor hbo en hoger

Opleiding: Filosofie

Aangeboden door: Rotterdam School of Management, Erasmus University

  • Beschrijving
  • Overzicht

Samenvatting
De studie Wijsbegeerte is even veeleisend als avontuurlijk. Filosofen zoeken de grenzen op van wat wij menen te weten en vragen dóór waar wetenschappers halt houden.


Omschrijving
Vind jij dat je een nier mag verkopen? Filosofen houden zich bezig met de meest uiteenlopende vragen en de vraag of een commerciële nierhandel wenselijk is, is een voorbeeld uit de praktische filosofie. Maar ook vragen als "verandert moderne technologie ons als mens?", "wat is kennis?", "wat is een geldige redenering?" of "wat hebben we aan denkers uit het verleden?" komen aan de orde.

Het stellen van scherpe vragen is belangrijk, maar het onderzoeken van mogelijke antwoorden is minstens zo relevant. Tijdens deze studie word je opgeleid om helder en gestructureerd te denken en te argumenteren. Deze vaardigheden blijven van groot belang, ook als het werkveld en maatschappelijke vraagstukken veranderen.


Characteristics
Wijsbegeerte studeer je in Rotterdam omdat:
* Rotterdamse filosofen richten zich op de actualiteit van wetenschap en samenleving;
* zowel de analytische als de continentale filosofische traditie worden hier onderwezen;
* het onderwijs is kleinschalig en intensief;
* de docenten van de opleiding Wijsbegeerte zijn betrokken bij het publieke debat.


Job perspective
Rotterdamse filosofen vinden na het afstuderen, over het algemeen snel werk. Uiteraard zijn er filosofen die als onderzoeker of docent filosofie hun weg vervolgen.

Maar filosofen werken bijvoorbeeld ook bij justitie, in de IT-sector, als journalist, studentendecaan, directeur van een ziekenhuis of hogeschool, als zelfstandige, in het welzijnswerk, bij banken, als schrijver, ondernemer, kunstcriticus, of als beleidsmedewerker bij gemeente, provincie en rijksoverheid en in het bedrijfsleven. Je vindt ook filosofen terug in de politiek en bij maatschappelijke organisaties.

Niveau N.V.T.
Vorm Part-time
Incompany Nee
Open inschrijving Nee
Doorlooptijd 36 maanden
Kosten (indicatie) Geen opgave
Titulatuur Geen titel
Website www.eur.nl/bachelor/opleidingen/wijsbegeerte/
Benodigde taalkennis Nederlands
Maximaal aantal deelnemers 25
Afronding BA