Dé opleidingensite voor hbo en hoger

Opleiding: Geschiedenis

Aangeboden door: Rotterdam School of Management, Erasmus University

  • Beschrijving
  • Overzicht

Samenvatting
Bij Geschiedenis zoek je in het verleden naar antwoorden op de vraagstukken van nu. Je focust op de moderne geschiedenis en wat zij ons kan leren over de hedendaagse politiek, cultuur en economie.

Omschrijving
Op thematische wijze bestudeer je de moderne geschiedenis en zet je afwisselend een sociologische, economische of culturele bril op.

Je richt je dus niet op historische periodes – zoals bij veel andere opleidingen – maar bekijkt het grotere plaatje. De ene keer bestudeer je reisverslagen van VOC-ers, dan weer kijk je hoe de Tweede Wereldoorlog verbeeld wordt in games en films. Op die manier leer je het verleden en heden met elkaar te verbinden.

Characteristics
Het bestuderen van thema's in plaats van specifieke periodes, de persoonlijke begeleiding, het opdoen van (buitenland-)ervaring en het feit dat zowel de opleiding als de universiteit hoog scoren in de rankings onderscheidt Geschiedenis aan de Erasmus Universiteit van soortgelijke studies aan andere universiteiten.

* Geschiedenis = jaartallen stampen? Niet aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, waar je thema's bestudeert in plaats van specifieke periodes;
* Je krijgt persoonlijke begeleiding in de kleine werkgroepen en dankzij het mentorsysteem van de opleiding;
* Tijdens de stage of een uitwisseling in het buitenland doe je unieke en belangrijke ervaring op. Goed voor jezelf en je cv!
* Studenten verkozen de Rotterdamse opleiding meerdere malen tot beste geschiedenisbachelor in Nederland (o.a. in Elsevier Beste Studies en de Studiekeuzegids Hoger Onderwijs van 2015);
* De Erasmus Universiteit Rotterdam behoort volgens verschillende rankings tot beste universiteiten in de wereld.

Job perspective
Na een bachelor Geschiedenis in Rotterdam ben je méér dan klaar voor een carrière als historicus. Je bent door je analytische houding breed inzetbaar en kunt in verschillende banen aan de slag. Zo werken historici niet alleen als onderzoeker of in het onderwijs, maar zijn zij ook actief bij de overheid, grote bedrijven, culturele instellingen of de media.

Niveau N.V.T.
Vorm Full-time
Incompany Nee
Open inschrijving Nee
Doorlooptijd 36 maanden
Kosten (indicatie) Geen opgave
Titulatuur Geen titel
Website www.eur.nl/bachelor/geschiedenis
Benodigde taalkennis Nederlands
Maximaal aantal deelnemers 25
Afronding BA