Dé opleidingensite voor hbo en hoger

ISES

 • Beschrijving
 • Overzicht
 • Contact
 • Opleidingen
 • Vestigingen

ISES - Durf te excelleren!

ISES is één van de grootste aanbieders van opleidingen, advies en begeleiding op het gebied van projectmanagement en het managen van de informatievoorziening en informatiesystemen, inclusief business- & informatieanalyse. Wij helpen mensen, teams en organisaties bij het ontwikkelen van competenties. Op zodanige wijze, dat uw hele organisatie er beter van wordt! Ons programma is gericht op professionalisering én certificering. Wij werken voor vele branches, waaronder woningcorporaties, (semi-) overheidsinstanties, de bouw, banken en verzekeringen, energie, telecom en de ICT branche. Kenmerkend voor onze trainingen is de combinatie van kennis en vaardigheden. Hierdoor bent u als deelnemer in staat te excelleren in uw functie. In onze visie is vakkennis pas effectief, als u het met de juiste vaardigheden in de praktijk kunt brengen. Jaarlijks ontvangen wij zo'n 6.000 deelnemers. ISES is onderdeel van de Schouten & Nelissen Groep.

Een ISES training

 • is een belevenis
 • leert u nieuwe kennis en vaardigheden (hard en zacht)
 • geeft energie om het geleerde in de praktijk te brengen.

ISES advies en begeleiding

 • helpt u de nieuwe kennis en vaardigheden in uw organisatie te verankeren.
 • leidt tot meer tevredenheid, kwaliteit en een hoger rendement voor u en uw organisatie.

ISES voor managers

Sturing aan uw informatievoorziening en projecten

Als manager/bestuurder bent u de opdrachtgever voor projecten. U bent de beslisser en bepaalt wat een project op moet leveren. U neemt ook meer en meer de 'lead' in het aansturen van de informatievoorziening. U bepaalt de hoofdlijnen van de ICT strategie, geeft aan wat u van ICT verwacht, en wilt zeker stellen dat leveranciers leveren wat ze u beloven. Daarvoor heeft u inzicht nodig in processturing en ICT oplossingen die uw business beter laten werken.

Projectmanagement

Het meest complete opleidingsprogramma voor project- programma- en portfoliomanagement

Of u nu projectmanager, projectmedewerker, opdrachtgever, programma- of portfoliomanager bent: bij ons vindt u het meest complete opleidingspakket van Nederland, waaronder projectmatig werken, PRINCE2®, IPMA en algemene projectmanagement opleidingen. Met zowel certificerings- als professionaliseringstrainingen. Met kennis én vaardigheden. ISES is 'Authorized Training Organization' voor PRINCE2®.

Informatiemanagement & Functioneel Beheer

Regie over uw informatievoorziening en leveranciers

Als informatiemanager bent u verantwoordelijk voor de totstandkoming van de ICT strategie, de inrichting van de informatievoorziening en het leveranciersmanagement. Als functioneel beheerder zorgt u ervoor dat problemen en wensen van gebruikers en management worden opgepakt. U specificeert oplossingsrichtingen waar gebruikers én ICT mee uit de voeten kunnen. BiSL vormt hiervoor een best practice model.

Beheer en Service Management

ITIL®, ASL en BiSL voor sturing en optimalisatie van uw IT dienstverlening

Als servicemanager bent u verantwoordelijk voor het managen van ICT diensten. Voor een goede regie op ICT dienstverlening zijn goed ingerichte beheerprocessen nodig. ITIL® levert hiervoor best practices. Technisch beheer staat niet meer op zichzelf. Het wordt geflankeerd door applicatiebeheer - ASL - en functioneel beheer - BiSL. In die driehoek zorgt u voor een optimale ICT dienstverlening aan de organisatie.

Business analyse ,informatieanalyse en functioneel ontwerp

Requirements inventariseren en oplossingen kiezen

Van business strategie naar daadwerkelijke uitvoering in de dagelijkse praktijk? Dat is een kernprobleem waar organisaties dagelijks mee te maken hebben. Van business naar ICT strategie en informatieplan, en van strategie via business- en informatieanalyse naar de uiteindelijke systeemeisen. Daar zitten vele stappen tussen waar specifieke kennis én vaardigheden voor nodig zijn. De informatiemanager vertaalt strategie naar ICT strategie en informatieplan. De business analist werkt op een ander niveau de strategie uit naar requirements. De informatieanalist vertaalt requirements in eisen aan de geautomatiseerde én niet-geautomatiseerde informatievoorziening. Eisen die tot slot de basis vormen voor het werk van de functioneel ontwerper.

Kwaliteit gegarandeerd

Eind 2008 is door CEDEO voor ISES het tweejaarlijkse klanttevredenheidsonderzoek wederom uitgevoerd, zowel voor het open rooster als voor de incompany opleidingen. Ook dit keer is ISES met vlag en wimpel geslaagd: met een 8,8 waardering voor de incompany opleidingen en zelfs een 9,6 voor de open rooster opleidingen.

Bovendien bezitten wij het VOI (Vereniging van Opleidingsinstituten voor ICT) keurmerk, zijn wij Authorized Training Organization voor PRINCE2® en zijn wij geaccrediteerd voor ITIL® Service Management, BiSL, BIMA (Business Information Management Advanced, certificering voor functioneel beheerders) en FPA (functiepuntanalyse).

Opleidingen voor erkende certificaten

Wij bieden u een groot aantal opleidingen die leiden tot nationaal of internationaal erkende diploma's, voor o.a. PRINCE2® en IPMA projectmanagement, ITIL® (Service Management), BiSL en BIMA (Functioneel Beheer) , ASL (applicatiebeheer) en TMap®.

ISES maakt deel uit van de Schouten & Nelissen Groep.

De volgende instituten maken deel uit van de Schouten & Nelissen Groep: Schouten & Nelissen, ISBW Opleidingen, IvP (Instituut voor Psychotrauma), haar Belgische evenknie IvP/Pobos, Schouten & Nelissen België, KDI (instituut voor kwaliteits- en organisatievraagstukken), ISES International (ICT-opleidingen en -advies), LECTRIC (nieuwe media) en Uitgeverij Thema. Deze instituten werken in opleidingen en projecten intensief samen.

Referenties

 • op aanvraag
» Algemene informatie
» Informatie open opleidingen
  • Bezoek adres
   (Hoofdlocatie)
  • Van Heemstraweg-West 5
  • 5301 PA Zaltbommel
  • Nederland
  • Postaal adres
   (Hoofdlocatie)
  • Postbus 2003
  • 5300 CA Zaltbommel
  • Nederland